Spausdinti šį puslapį

Būstus pritaikys neįgaliesiems

Praėjusiais metais Ukmergėje eilėje dėl būstų pritaikymo laukė 13 neįgaliųjų. Praėjusiais metais Ukmergėje eilėje dėl būstų pritaikymo laukė 13 neįgaliųjų.

Savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšomis kiekvienais metais neįgaliųjų poreikiams pritaikomi jų būstai.

Pernai Ukmergės neįgaliesiems buvo pritaikyti penki būstai.

Šiems darbams panaudota 25 259 Eur. Iš jų 15 356 Eur – valstybės biudžeto, 9 902 Eur – savivaldybės biudžete šiam tikslui numatytų lėšų.

Eksploatuojamiems 5 liftams panaudota 1 851 Eur.

Neįgaliesiems pritaikytos sanitarinės patalpos, praplatintos durys, įrengti turėklai, ranktūriai, atlikti su atliekamu būsto pritaikymu susiję apdailos darbai.

Asmuo, turintis judėjimo ir apsitarnavimo funkcijų sutrikimų, negalintis laisvai patekti į būstą ir jame judėti, gali pateikti savivaldybės Socialinės paramos skyriui prašymą pritaikyti būstą bei kitus reikalaujamus dokumentus.

Būstas gali būti pritaikomas asmenims, kuriems reikalinga nuolatinė slauga, neįgaliojo vežimėlio ar kitų techninės pagalbos priemonių poreikis, taip pat – specialusis nuolatinės pagalbos pirmojo lygio poreikis dėl psichikos ar proto negalios.

Prioritetai teikiami neįgaliesiems, kuriems nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis ir jiems paskirtos dializės procedūros, besimokantiems asmenims; dirbantiesiems, išskyrus dirbančius pagal savanoriškų darbų sutartis.

Suaugusiajam būstas yra pritaikomas kartą per 10 metų, išskyrus atvejus, kai asmeniui dėl pasikeitusios sveikatos būklės ar ugdymosi poreikių reikalingi papildomi būsto pritaikymo darbai. Tokiu atveju pritaikomas tik tas pats būstas, kuris asmeniui jau buvo pritaikytas.

Tiems, kam buvo skirtas laiptų kopiklis, būstas gali būti pritaikomas nepraėjus 10 metų. Tokiu atveju sprendimą priima komisija.

Nepraėjus 10 metų terminui būstas gali būti pritaikomas ir asmenims nuo 7 iki 24 metų amžiaus.

Pritaikomam būstui keliami tam tikri reikalavimai. Pavyzdžiui, naujos statybos būstas turi būti baigtas statyti ir pripažintas tinkamu naudoti.

Praėjusių metų pabaigoje Ukmergėje eilėje dėl būstų pritaikymo laukė 13 neįgaliųjų. Šį poreikį nustato Būsto pritaikymo neįgaliesiems komisija, o darbų išlaidos dengiamos iš valstybės ir savivaldybių biudžetų 100 procentų.

Daugiau informacijos tel. 60332, el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)