Savo pagalbą pasiūlė 32 savanoriai

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Pas vienišus, pasiligojusius, per karantiną vengiančius kontaktų senjorus skuba seniūnai, socialiniai darbuotojai ir savanoriai.

Dažniausi prašymai – nupirkti bei į namus pristatyti maisto, vaistų. Ne vienam prireikia ir psichologinio palaikymo ar pagalbos – tenka išklausyti, paguosti, nuraminti.

Į savivaldybės raginimą savanoriauti atsiliepė 32 ukmergiškiai. Savanoriai: Andrius, Austina, Edita, Tomas, Vilma, Daiva ir Sonata rūpinasi dviem Aldonomis, dviem Jadvygomis, Vanda, Zita, Virginija, Ona ir Milda.

Pagalbos į namus kasdien sulaukia 168 rajono gyventojai. Iš jų 90-iai paslaugas teikia Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai, o 70-iai – nevyriausybinių organizacijų (Ukmergės krašto neįgaliųjų sąjungos ir Ukmergės rajono neįgaliųjų draugijos) nariai. Integrali pagalba (socialinė globa ir slauga) šiuo metu teikiama 12-ai asmenų.

Per karantiną nenutrūksta ir socialinės rizikos šeimų, kurių rajone yra 214, lankymas bei priežiūra. Tuo rūpinasi seniūnijų socialiniai darbuotojai.

Dėkojame visiems norintiems sąmoningai ištiesti pagalbos ranką dėl karantino atskirtyje atsidūrusiems žmonėms.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų