Atvers vaikų darželių duris

 Ikimokyklinėse įstaigose jau bus teikiamos vaikų priežiūros paslaugos.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ikimokyklinėse įstaigose jau bus teikiamos vaikų priežiūros paslaugos. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Atsižvelgdama į valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo, sveikatos apsaugos ministro sprendimą Ukmergės rajono savivaldybė pradeda vykdyti vaikų priežiūros paslaugas ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

Šios paslaugos bus teikiamos šeimoms, kurių abu tėvai, įtėviai, globėjai, rūpintojai negali dirbti nuotoliniu būdu ir privalo eiti į darbą.

Ukmergiškiai, kurių vaikams institucinė vaikų priežiūra būtina, šią savaitę mažuosius galės vesti į karantino metu budintį vaikų lopšelį-darželį ,,Žiogelis“. O nuo gegužės 4 dienos užtikrinti minėtą paslaugą bus pasirengusios visos ikimokyklinio ugdymo įstaigos.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas pažymi, kad grupės atidaromos ne ugdymui, o tik užimtumui.

Vaikų lopšelį-darželį „Žiogelis“ medikų ir pareigūnų vaikai turėjo galimybę lankyti ir iki šiol – karantino metu.

Tiesa, šios paslaugos prireikė tik dviem vaikams.

Tačiau dabar tėvelių, kuriems privalu eiti į darbą, visoje Lietuvoje daugėja, tad manoma, kad norinčiųjų bus daugiau.

Kaip turėtų būti vykdoma veikla vaikų darželiuose karantino metu, nurodoma Sveikatos apsaugos ministerijos parengtose rekomendacijose.

V.Kalinas sako, reikalavimai yra griežti, nes prioritetu šiuo metu išlieka saugumas ir sveikata.

Atlikus apklausą paaiškėjo, kad kiekvienoje mūsų rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigoje galima būtų įsteigti po vieną grupę. Ją lankytų iki 10 vaikų.

Kad mažylis būtų priimtas į ugdymo įstaigą karantino metu, tėveliams reikės pateikti prašymą Švietimo ir sporto skyriui dėl institucinės vaikų priežiūros ir maitinimo paslaugų.

Kartu būtina pateikti ir tėvų darbdavių pažymas, kuriose nurodoma, kad asmuo negali jam pavestų funkcijų atlikti nuotoliniu būdu.

„Prašymai bus tenkinami tik tie, kurie pagrįsti vaiko priežiūros svarbą įrodančiais dokumentais. Prašymus turėtų teikti el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.“, – skelbia rajono savivaldybė.

Lietuvos švietimo darbuotojų profsąjunga ragina dar neatnaujinti tiesioginio darbo su vaikais ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

„Suprantamas tėvelių rūpestis, kur palikti mažamečius vaikus išėjus į darbą, tačiau žmogaus sveikata ir gyvybė yra aukščiau už viską. Poreikis atnaujinti darbinę veiklą ir dėl to pasirūpinti vaikų priežiūra neturėtų būti laikomas neatidėliotinu darbu, kurio užtikrinimui turėtų būti taikomos išimtys iš bendro karantino režimo.

Prašome valdžios atstovų atsakingai vertinti galimybes atnaujinti tiesioginį ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbą su vaikais ir nepriimti darbuotojų teises ir teisėtus interesus pažeidžiančių sprendimų. Taip pat siūlome toliau laikytis nustatyto karantino darbo režimo bei tęsti nuotolinį ikimokyklinio ir pradinio ugdymo procesą. Ikimokyklinio ugdymo įstaigų darbuotojams (taip pat pradinių klasių mokytojams)  rekomenduojame atsisakyti dirbti tiesioginį darbą su vaikais, nes šiuo metu neužtikrinamos saugios darbo sąlygos“, – sakoma kreipimesi.

Karantino režimo trukmė šalyje numatyta iki gegužės 11 d. Kol kas neaišku, ar ji bus pus pratęsta.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų