Spausdinti šį puslapį

Dėl duomenų apsaugos atliekamas tyrimas

Policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas, susijęs su duomenų apsaugos pažeidimais, kuriuos galėjo padaryti jau nebedirbanti Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotoja.

Ukmergės rajono policijos komisariato viršininkas Saulius Kazlauskas informavo, kad surinkta medžiaga perduota kolegoms – specializuotam Vilniaus VPK padaliniui.

Pagal patvirtintą kompetencijų aprašą, pasak viršininko, šis tyrimas priskirtas prie sudėtingesnių.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre už šiurkščius darbo pareigų pažeidimus darbuotoja buvo atleista balandžio mėnesį.

Netrukus paaiškėjo, kad praėjus dienai po atleidimo, moteris galimai naršė po buvusių kolegų asmeninius duomenis Socialinės paramos šeimai informacinėje sistemoje. Šioje sistemoje yra sukaupti asmeniniai duomenys, kurie socialinių paslaugų srityje dirbantiems specialistams yra reikalingi atlikti savo pareigas. Tam naudojami prisijungimo prie sistemos kodai. Visi darbuotojai pasirašytinai pasižada, kad asmeniniais tikslais duomenų sistemoje neieškos ir savo tikslais jų nenaudos.

Duomenų apsaugą šalyje reglamentuoja Asmens duomenų apsaugos įstatymas. Rajono savivaldybėje šiai sričiai kuruoti yra paskirtas atskiras specialisto etatas.

Atleidus Nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotoją, prisijungimo prie duomenų kodai turėjo būti atjungti. Tai savivaldybės atsakingų specialistų kompetencija. Tačiau panašu, kad tai padaryta nebuvo.

Redakcijos duomenimis, dėl patekimo į sistemą ir naudojimosi jų asmeniniais duomenimis į policiją kreipėsi trys Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai.

Apie šį įvykį informuota Valstybinė duomenų apsaugos inspekcija, ir Ukmergės rajono savivaldybės administracija.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro darbuotojai lig šiol nežino, kokiu tikslu ir kelių darbuotojų asmeniniai duomenys tikrinti.

UŽ inf.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)