Po užlietos serverinės – problemos ir ukmergiškiams

Lietus pridarė daug rūpesčių. Lietus pridarė daug rūpesčių.

Atsiradus trukdžių e. sveikatos sistemoje, problemų turėjo ir šimtai ukmergiškių.

Dėl sutrikusios e. sveikata veiklos Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centre (PSPC) elektroninių pažymų ir elektroninių receptų vaistams išrašymas tapo neįmanomu, ribotas ir nuotolinių paslaugų teikimas. Medikai laukia, kol vėl atsinaujins Registrų centro veikla ir viskas grįš į savo vėžes.

Priminsime, kad po Vilniuje vykusios liūties, pirmadienio vakarą trūkus vamzdžiui, sostinėje buvo užpilta Registrų centro serverinė. Dėl to sutriko daugelio įstaigos valdomų sistemų veikla.

Tikėtasi, kad problema bus išspręsta per dieną, tačiau trečiadienio rytą paaiškėjo, kad per naktį nepavyko visiškai atstatyti e. sveikatos sistemos, jos atkūrimo darbai buvo tęsiami.

„Iš per naktį atnaujintų registrų galima paminėti Juridinių asmenų registrą, Hipotekos registrą, Turto arešto aktų registrą, Piniginių lėšų apribojimų informacinę sistemą, Registrų centro savitarną. Vis dėlto, per naktį dar nepavyko visiškai atstatyti e. sveikatos sistemos. Šios sistemos atkūrimo darbai tęsiami“, – trečiadienį BNS žurnalistams sakė Registrų centro atstovas spaudai Mindaugas Samkus.

Trečiadienio rytą jis teigė, jog didžioji dalis registrų duomenų bazių jau yra atkurtos, tačiau dėl aplikacijų atnaujinimų gali būti trikdžių.

Neveikiant e. sveikatai, gydymo įstaigos negali įkelti e. dokumentų, išrašyti e. receptų, atlikti kitų e. sveikatos paslaugų funkcijų, pacientai su e. parašais vaistinėse negali įsigyti jiems skirtų vaistų, vaistinės negali išduoti pacientams vaistų.

Dėl kitų sistemų sutrikimų negalintys dirbti pranešė ir notarai. Antradienį visiškai neveikė Gyventojų, Hipotekos ir Areštų registrai, strigo Nekilnojamojo turto sandorių viešoji elektroninė paslauga.

 Koronaviruso karštosios linijos 1808 konsultantai negalėjo registruoti žmonių koronaviruso infekcijos tyrimams.

Sveikatos apsaugos ministerija išplatino rekomendacijas, kaip gydymo įstaigos turėtų organizuoti darbą. Teisės aktuose yra numatyta galimybė išimties atvejais naudoti popierinius receptus.

Vaistinių tinklo „Euro vaistinė“ atstovai teigia negalintys aptarnauti 99,7 proc. receptų, o vaistai parduodami tik tiems, kas turi popierines receptų versijas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų