Spausdinti šį puslapį

Neseniai suformuotą skyrių ketina atskirti

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą svarstoma pertvarkyti.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą svarstoma pertvarkyti. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centrą  svarstoma pertvarkyti, jo socialinį darbą su šeimomis dirbančius darbuotojus perkeliant į kitą įstaigą – Ukmergės globos centrą. Tačiau darbuotojai mano, kad tokie pokyčiai – tuščios ambicijos, dėl kurių paslaugų kokybė nepagerės.

Apie tai, kad centro veiklas ketinama siaurinti, o skyriaus, dirbančio su šeimomis, darbuotojus iškelti, garsiai prabilta dar spalio pradžioje.

Praėjusią savaitę į įstaigą atvykę rajono vadovai savo planais pasidalijo su darbuotojais, kurie pokyčiams prieštarauja.

Skyrius, kuriam priskirti specialistai, dirbantys su šeimomis, centre buvo galutinai suformuotas prieš dvejus metus. Tada į šį skyrių darbuotojai buvo perkelti iš rajono seniūnijų.

Nestacionarių socialinių paslaugų centro direktorė Sigita Bakanauskienė pasakojo, kad skyriuje dabar dirba atvejo vadybininkai, psichologas ir socialiniai darbuotojai – iš viso 31,5 etato.

Vos prieš dvejus metus šiam skyriui buvo suremontuotos patalpos, supirkti baldai, kompiuteriai. Paskaičiuota, kad įkurdinimas su baldais ir kita technika kainavo apie 20 tūkst. eurų.

„Komanda dirba kryptingai, yra vertinama kolektyve ir bendruomenėje. Kodėl žmones reikia tiesiog visus surinkti ir iškelti, kam reikia ardyti dirbančią struktūrą ir įvesti destrukciją?“ – svarsto centro direktorė.

Numatoma pertvarka nepatenkinti ir darbuotojai. Jie laišku  kreipėsi į rajono tarybos narius, susitiko su Seimo nariu Juozu Varžgaliu, Ukmergės rajono savivaldybės tarybos nariu, Socialinių reikalų komiteto pirmininku Romu Pivoru prašydami stabdyti, pasak jų, niekuo nepagrįstą pertvarką.

Šią savo poziciją darbuotojai išsakė ir neseniai jų įstaigoje apsilankiusiems ir su darbuotojais susitikti panorusiems rajono vadovams.

Rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė tikina, kad sprendimas dar nepriimtas – kol kas tik svarstoma, ką daryti su vis daugiau paslaugų teikiančiu centru – skaidyti jį į kelias įstaigas ar toliau plėsti.

Šiuo metu centre dirba per šimtą darbuotojų, teikiamų paslaugų kokybė tenkina rajono gyventojus. Teikiamų paslaugų  daugės, nes jau įrengtas greta šios įstaigos esantis pastatas, kur bus teikiamos socialinės globos iki pusės metų trukmės paslaugos.

Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Romas Pivoras tikina, kad kol kas klausimas dėl centro tolesnio likimo dar tik diskusijų lygyje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)