Spausdinti šį puslapį

„Šilo“ progimnazijos teritoriją apjuos tvora

„Šilo“ progimnazija bus apjuosta.  Dainiaus Vyto nuotr. „Šilo“ progimnazija bus apjuosta. Dainiaus Vyto nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Jau netrukus Ukmergės „Šilo“ progimnazijos teritoriją apjuos tvora ir atsiras keli nakčiai rakinami įėjimo varteliai.

Teritorijos aptvėrimo tikslas – užtikrinti mokinių saugumą. Mes rūpinamės savo įstaiga ir jos gerove, nes šią mokyklą lanko ne tik vaikai nuo pirmos klasės, bet ir priešmokyklinukai. Vadovaujantis sveikatos apsaugos ministro įsakymu patvirtintomis Higienos normomis, tokia įstaiga turi būti aptverta ne žemesne kaip 1,5 metro aukščio tvora.

Tvora padės apsaugoti mokyklos teritoriją ir juos pastatus nuo viešosios tvarkos pažeidėjų, ypač šiukšlintojų. Planuojame, kad, užtvėrus teritoriją, mokykla galės įrengti papildomas erdves ir ugdymo procesui, ir kokybiškam bendruomenės laisvalaikiui“, – sakė „Šilo“ progimnazijos direktorius Darius Kaplūnas.

Pasak mokyklos vadovo, mokyklą apjuos 497 metrų ilgio tvora.Bus aptverta maždaug pusė bendro mokyklos teritorijos ploto, kuris sudaro 4 ha. Šiuos darbus atlieka UAB „Ukmergės paslauga“, o finansuoja Ukmergės rajono savivaldybė, tam skyrusi 10 tūkst. eurų.

D.Kaplūnas pažymėjo, kad aptverta teritorija netaps kliūtimi aplinkiniams gyventojams naudotis mokyklos sporto aikštynu – jis visada bus atviras.

Su tvoros atsiradimu, pasak jo, bus uždrausta automobiliams važiuoti į mokyklos kiemą priešais pagrindinį įėjimą į mokyklą bei baseiną.

„Per daugelį metų automobiliai nepataisomai sugadino kieme paklotas plyteles, čia esantys vandens nuotekų šuliniai iškilo į paviršių. Šis kiemas nėra skirtas automobilių statymui. Tam bus įrengtos vietos kitur. Kad ir nuo miško pusės esančioje aikštelėje. Kiek žinau, nuo Antakalnio gatvės link mokyklos planuojama įrengti dvipusio eismo gatvę, kadangi šalia mokyklos jau suformuoti sklypai gyvenamųjų namų statybai. Visi šie ir kiti pasikeitimai, manau, paskatins ir papildomų vietų automobiliams pastatyti atsiradimą“, – sakė D. Kaplūnas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)