Nupirko namą valstybės globojamiems vaikams

Ukmergės rajono savivaldybė nupirko dar vieną gyvenamąjį namą bendruomeniniams vaikų globos namams. Suderėta kaina – 113 tūkst. Eur.

Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė pasakojo, kad tai bus jau ketvirtas namas, įsigytas šiam tikslui, ir pagal dabartinius planus – paskutinis. 

Vedėja pasakojo, kad šis ir dar vienas neseniai pirktas namas įsigyti pasinaudojus ES fondų parama. Biudžeto lėšomis reikėjo tik prisidėti. Iš viso pagal projektą buvo skirta 326 tūkst. Eur suma. Iš jų 155 tūkst. – dviejų namų pirkimui.

Pasak vedėjos, paskutinis įsigyjamas namas didelio remonto nereikalauja. Tačiau jį reikės pritaikyti neįgaliųjų poreikiams. Nors valstybės globojamų neįgalių vaikų, kuriems šis pritaikymas būtų reikalingas, dabar nėra, vieną taip pritaikytą namą savivaldybei privalu turėti.

Paskutiniame nupirktame name 8 vaikų šeimyna galės įsikurti jau pavasarį. Bendruomeniniuose namuose tuomet iš viso gyvens 32 valstybės globojami vaikai.

Senuosiuose vaikų globos namuose bus teikiamos tik trumpalaikės globos paslaugos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+11 # Mama 2021-01-04 13:39
O kada valstybė pirks mano vaikams butą???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-6 # Giedrius 2021-01-04 14:32
Vat tuo tie vaikai ir skiriasi, kad neturi mamos.
O jum turėtų būti gėda, ką, vaikam iš ne kurios vietos rankos auga, kad užsidirbt negali?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # ? 2021-01-04 18:37
O pats buvau pas juos? Matei kaip gyvena, maitinami it.t. kaip viską vertina, gerbia suaugusius? Pakalbėti su dirbančiais , kurie nebijos pasisakyti
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Kur logika 2021-01-04 21:12
Buvo vaiku namai ,ir visi kruveleje gyveno,tai ne,prileido asocialiu ten o vaikus kur papuola ,ir tada ieskomos jiems patalpos,kvepia pinigu plovimu
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų