Mieste esančio vaikų darželio aplinka primena kaimą. Mieste esančio vaikų darželio aplinka primena kaimą.

Pramonės mikrorajone esančio vaikų lopšelio-darželio ,,Vaikystė“ kieme neseniai atsirado unikali, kaimą primenanti erdvė.

Lopšelio-darželio „Vaikystė“ direktorė Jolita Čepelionienė pasakojo, kad edukacinėje-pažintinėje erdvėje „Kaimiškoji sodyba darželyje“ žydi gėlės, auga vaiskrūmiai ir medžiai. Yra net ir gyvulių ūkis.

Praėjusią savaitę vyko šios erdvės atidarymo šventė.

Joje būta morkų rovimo, bulvių kasimo, obuolių skaičiavimo, vabaliukų paieškos ir daug kitų aktyvių veiklų.

„Šiuolaikiniai vaikai naminius gyvulius dažniau pažįsta iš knygų ar kompiuterinių žaidimų. Dalis mieste užaugusių mažųjų niekada nėra gyvai matę karvės, kiaulės, arklio, kalakuto, ožkos, triušio ar avies...“ – apie tai, kodėl gimė toks sumanymas, pasakojo įstaigos direktorė J. Čepelionienė.

Pasak jos, kaimiška sodyba darželio kieme atsirado ne iš karto. Prieš trejus metus jų įstaiga pasirinko sveikatai palankaus vaikų maitinimo kryptį, įrengė daržovių ir vaistažolių lysves. Šiltnamį pavyko laimėti, o obelaičių, kriaušaičių gavo dovanų. Vaikai, net patys mažiausi, nuo pasėtos sėklytės augino, prižiūrėjo augalus, o dabar jau skina derlių.

Direktorė pasakojo, kad mokytoja Asta Gotovtienė subūrė veikloms tėvelius ir parengė paraišką Ukmergės rajono savivaldybės organizuotam konkursui „Ukmergė moka mokytis“, kuris skirtas skatinti šiuolaikinių mokymosi metodų taikymą ir inovacijų diegimą ugdymo įstaigose. 

Projektas laimėjo pagrindinį – 1 000 eurų – prizą.

Ledai pajudėjo – suburta komanda ėmėsi darbo...

Dabar kaimiškoje sodyboje stovi gyvenamasis namas, yra gardelis gyvuliams, šuns būda, bus šulinys, gėlių klombos, kuriose žydi mūsų močiučių auginti augalai, bičių avilys, vabalų viešbutis,  šiltnamis, daržiukas, sodas... Sodybą juosia tvora su dailiais varteliais. 

„Manau, kad ji bus lengvai pasiekiama ir kitų darželių vaikams, nes ji puikiai tinkama edukaciniams užsiėmimams, šventėms“, – pasakojo J. Čepelionienė.

,,Kaimiškoji sodyba darželyje“ – pirma tokio tipo edukacinė erdvė rajone.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų