Spausdinti šį puslapį

Šildymo kaštus nepasiturintiesiems palengvina parama

Dalis šildymo išlaidų gali būti kompensuojama.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Dalis šildymo išlaidų gali būti kompensuojama. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Prasidėjus šildymo sezonui, daliai gyventojų, gaunančių mažesnes pajamas, aktualu kompensacijos už šildymą.

Rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrius priminė, kokia yra kompensacijų skyrimo tvarka.

Dėl kompensacijų būstų šildymui, karštam ir geriamajam vandeniui,  kietajam kurui įsigyti, dujoms Ukmergės miesto gyventojai gali kreiptis į savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyrių, o rajono gyventojai – į seniūnijas, kuriose gyvena.

Pagrindiniai kriterijai kompensacijai: asmuo turi būti registruotas ir faktiškai gyventi būste; darbingo amžiaus nedirbantis asmuo turi būti registruotas Užimtumo tarnyboje; jei dėl kompensacijų kreipiasi asmuo, vienas auginantis vaikus, būtina sąlyga kompensacijai gauti – nustatyta tėvystė ir priteisti alimentai.

Skyriaus vedėja Asta Leonavičienė sakė, kad pensininkams, pakartotinai besikreipiantiems dėl kompensacijų, jokių dokumentų papildomai pateikti nereikia, o besikreipiantys pirmą kartą turi pateikti organizacijų, tiekiančių paslaugas, mokėtojo kodus.

Darbingo amžiaus asmenys turi pateikti darbo užmokesčio pažymas. Asmenys, vieni auginantys vaikus, papildomai turi pristatyti dokumentus apie jų išlaikymą (banko išrašas, teismo sprendimas, taikos sutartis). Jei alimentai nepriteisti ar nėra nustatyta tėvystė – kompensacijos būsto šildymui nepriklauso.

A.Leonavičienės duomenimis, pernai skyriuje buvo priimti 5 396 prašymai dėl kompensacijų.

Vedėja informavo, kad, esant ne centralizuotam šildymui, o privačiam, kompensacijos kriterijai  ir pateikiami dokumentai išlieka tokie patys. Tik specialistai patikrina registre, ar sutvarkytas kūrenimo tipas. Jeigu buvo krosninis kūrenimo tipas, o vėliau asmuo įsivedė dujas, turi pakeisti registrų centre kūrenimo tipą ir tik tada kreiptis kompensacijos.

Kreipiantis dėl paramos, gyventojams nereikia eiti į savivaldybę. Norint gauti kompensacijas, užtenka paskambinti, Socialinės paramos skyriaus specialistai prisijungia prie asmens duomenų bazės ir sutvarko dokumentus. Jeigu reikia pateikti papildomai pažymas,  jas galima palikti savivaldybės pašto dėžutėje. Dėžutė tikrinama kasdien. Pandemijos sąlygomis taip saugiau. 

Miesto gyventojai dėl kompensacijų gali skambinti tel. (8 340) 60331, (8 340) 60336, (8 340) 60337 arba prisijungę www.spis.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)