Spausdinti šį puslapį

Svarsto, kaip padėti kaimynui

Ukmergiškė Danutė norėtų padėti savo kaimynui.

Pasakojo, kad jis gyvena Vytauto gatvėje, jam priklausančioje nuosavo namo dalyje. Neseniai buvo papuolęs į didelę bėdą dėl elektros. Danutė džiaugėsi, kad, mūsų redakcijai tarpininkaujant, tuokart problema buvo išspręsta. Tačiau neilgai trukus atsirado kita bėda – įgriuvo namo stogo dalis, o kartu ir lubos. Keliems šeimininkams priklausančio namo stogas, pasak mūsų skaitytojos, buvo suremontuotas. O štai jo būsto lubos taip ir liko įlūžusios.

Moteris pasakojo, kad negalią turintis kaimynas pats pagalbos prašyti nesugeba dėl kalbos problemų, o jai gaila žmogaus. Juk tokio būsto neįmanoma apšildyti, o žmogus žiemą bus priverstas šalti.

Moteris svarsto, kad gal lėšų lubų remontui galėtų skirti rajono savivaldybė.

Tačiau, pasirodo, minėtam asmeniui savivaldybės parama buvo skirta.

Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė sakė, kad šių metų gegužės mėnesį 456 eurai iš savivaldybės biudžeto buvo skirti minėto žmogaus namo remontui. Jis pats buvo atėjęs prašyti paramos.

Pasak vedėjos, namo dalis, kurioje minėtas ukmergiškis gyvena, tikrai yra labai prastos būklės ir reikalauja didelių investicijų – kapitalinio remonto. O tiek pinigų savivaldybė skirti negali.

Viena iš pagalbos formų šiuo metu, anot jos, galėtų būti socialinis būstas. Sutvarkius visus reikiamus dokumentus jis galėtų būti skirtas eilės tvarka.

Vedėja pažadėjo, kad žmogų aplankys socialiniai darbuotojai ir išsiaiškins, kaip galima būtų jam padėti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)