Spausdinti šį puslapį

Sąrašuose rado net tai, ko seniai nebėra

Savivaldybės administracija neseniai atliko jai priklausančių pastatų inventorizaciją. Paaiškėjo, kad į privatizuojamų pastatų sąrašą įtraukti ir jau seniai parduoti objektai, ir tie, kurie po atliktos renovacijos tapo patiems naudingi.

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Buvusiame Lyduokių darželyje įsikūrusi bendruomenė.


 

Inventorizacijos komisija, kuri turėjo suskaičiuoti visą savivaldybės valdomą nekilnojamąjį turtą, darbą pradėjo pernai rudenį.

Šios komisijos pirmininkas rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Giedrius Pocius pasakojo, kad privatizuojamų objektų sąrašas buvo daug ilgesnis nei realiai yra privatizuojamų pastatų. Į jį buvo įtrauktas ir seniai parduotas nekilnojamasis turtas.

Tarp tokių „kabančių“ objektų – buvusio vaikų darželio pastatas Pabaiske, keletas buvusių pirties pastatų Pivonijos seniūnijoje Antakalnio III kaime, Šešuolių miestelyje bei Liaušių kaime, du sandėliai Klaipėdos gatvėje ir dalis pastato-parduotuvės Anykščių gatvėje.

Pravertė patiems

Kitų objektų privatizuoti nebeketinama dėl to, kad juose atlikta renovacija ir jie tapo naudingi.

Antai, prieš keletą metų renovuotame buvusio vaikų darželio pastate Lyduokiuose įsikūrė bendruomenės namai.

Deltuvos seniūnijoje Atkočių ir aplinkinių kaimų traukos centru tapo senasis kultūros namų pastatas. Po renovacijos į jį „susibėgo“ bendruomenės namai, biblioteka, medicinos punktas.

Naudingai pritaikytas ir buvęs kietojo kuro katilinės pastatas Taujėnuose. Po jo stogu prieglobstį taip pat rado kaimo bendruomenė.

Ukmergėje Vasario 16-osios gatvėje 17A esantis mūrinis garažas atiduotas pagal panaudą Ukmergės švietimo centrui. Administracinės patalpos Klaipėdos gatvėje 7-43 taip pat atiduotos pagal panaudą. Jose įsikūrusi Darbo partija.

Privatizuoti numatytų pastatų sąraše minėtas turtas buvo atsiradęs dėl to, kad iki renovacijos jo išlaikymas savivaldybei buvo tikra rakštis – biudžeto pinigų eikvojimas priežiūrai.

Duomenų nederino

Naują privatizuojamų pastatų sąrašą sudariusi inventorizacijos komisija jį pateikė rajono savivaldybės turto privatizavimo komisijai. Jį neseniai patvirtino ir rajono taryba.

Apie netikslumus bei naujus duomenis savivaldybės administracija turi pranešti ir VĮ Valstybės  turto fondui.

G. Pocius pasakojo, jog sudarytą privatizacijai numatytų pastatų sąrašą komisija dar tikslina.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)