Kel­ki­tės be ža­din­tu­vo

Kiek­vie­ną ry­tą, kai tik su­skam­ba net gra­žiau­sia ža­din­tu­vo me­lo­di­ja, mi­li­jo­nai žmo­nių tin­giai pra­plė­šia akis ir jau­čia­si ne­pail­sė­ję, ir­zlūs ir ne­lai­min­gi. Kad mie­gas bū­tų gi­lus, spe­cia­lis­tai pa­ta­ria:

 

Ne­val­gy­ki­te lo­vo­je rie­šu­tų, sau­lėg­rą­žų, šo­ko­la­do ir pa­na­šaus mais­to. Vie­na ply­te­lė po ki­tos, rie­šu­tas po rie­šu­to ir ry­te pa­bun­da­me tin­gūs, skau­dan­čiu skran­džiu ar pa­si­pū­tu­siu pil­vu­ku. Ži­no­ma, ven­ki­te ir so­čios va­ka­rie­nės, o prieš ei­nant mie­go­ti, rei­kė­tų ne­val­gy­ti bent jau tris va­lan­das.

* * *

Ne­ga­li­ma gu­lė­ti lo­vo­je šiaip sau, ne­ma­ny­ki­te, jog var­ty­tis pus­va­lan­dį bus nau­din­ga jū­sų or­ga­niz­mui. Ne tiek svar­bu, ka­da pra­de­da­te snū­du­riuo­ti, svar­biau­sia, kad į lo­vą ke­liau­tu­mė­te tik ta­da, kai jau­si­te, jog vos pa­sie­kę pa­gal­vę, nu­grim­si­te į mie­go ka­ra­lys­tę.

* * *

Iš lo­vos šo­ki­te vos pra­mer­kę akis, grei­tai įžieb­ki­te švie­są, įjun­ki­te te­le­vi­zo­rių ar mėgs­ta­mą dai­ną, ati­trau­ki­te užuo­lai­das ir sku­bė­ki­te į du­šą nu­si­praus­ti vė­siu van­de­niu. Pa­tar­ti­na vei­dą praus­ti mė­tos ar men­to­lio tu­rin­čio­mis prie­mo­nė­mis, o dan­tis va­ly­ki­te stip­res­ne mė­tų pas­ta.

* * *

At­si­sa­ky­ti pus­ry­čių ne­ga­li­ma, ta­čiau pri­va­lo­ma veng­ti rie­baus mais­to, nuo jo ap­sunk­si­te vi­sai die­nai. Ry­te pa­tar­ti­na val­gy­ti bal­ty­mi­nį mais­tą: žu­vį, kiau­ši­nius, sū­rį, duo­ną. Iš­ger­ki­te švie­žiai spaus­tų sul­čių ir var­to­ki­te vi­ta­mi­nus.

* * *

Jei­gu tik ran­da­te lai­ko ir tu­ri­te ga­li­my­bių – ry­te bū­ti­nai spor­tuo­ki­te. Plau­kio­ki­te, at­li­ki­te ke­le­tą jo­gos pra­ti­mų, 15 min. mankš­tą ar bent jau grei­tai pa­si­vaikš­čio­ki­te.

* * *

Vil­kė­ki­te leng­ves­nius, plo­nes­nius rū­bus. Jei­gu jau­si­tės lyg įvy­nio­ti į va­tą – bus sun­kiau ju­dė­ti, ši­lu­ma ska­tins mie­guis­tu­mą. Šiek tiek pa­šiur­pu­si oda jums tik į nau­dą.

* * *

Šal­tas van­duo bus nau­din­gas or­ga­niz­mui, ger­da­mi šal­tą van­de­nį, gai­vin­ki­tės vi­są die­ną.

Jei­gu vis­ką są­ži­nin­gai vyk­dė­te, ta­čiau ir po mė­ne­sio ry­tai jums ne­mie­li – kreip­ki­tės į me­di­kus, gal­būt tai li­gos pra­džia.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų