Kvie­čia uk­mer­giš­kius pa­si­mankš­tin­ti

 

Žmo­gaus or­ga­niz­me nuo­lat vyks­ta su­dė­tin­gi pro­ce­sai, kei­čian­tys or­ga­nus, au­di­nius bei ląs­te­les, ta­čiau fi­ziš­kai ak­ty­vūs žmo­nės ga­li pri­stab­dy­ti sku­ban­tį lai­ką. Fi­zi­niai pra­ti­mai ge­ri­na ju­de­sių ko­or­di­na­ci­ją (ma­žes­nė griu­vi­mų ir kau­lų lū­žių ri­zi­ka, o tai la­bai ak­tu­a­lu vy­res­niems žmo­nėms), ne­lei­džia pra­dė­ti nyk­ti rau­me­nų ma­sei (penk­tą­jį gy­ve­ni­mo de­šimt­me­tį rau­me­nų ma­sė na­tū­ra­liai ima ma­žė­ti). Fi­ziš­kai pa­si­ren­gę žmo­nės yra iš­tver­min­ges­ni, ne taip greit pa­vargs­ta, o ak­ty­viai už­si­i­man­tys kū­no kul­tū­ra at­ro­do ge­ro­kai jau­nes­ni ir ge­riau jau­čia­si už ne­si­mankš­ti­nan­čius ben­dra­am­žius.

 

 

Fi­ziš­kai ak­ty­vūs žmo­nės ga­li pri­stab­dy­ti sku­ban­tį lai­ką.

Tin­ka­mas fi­zi­nis krū­vis da­ro la­bai di­de­lę įta­ką ge­rai sa­vi­jau­tai, ge­ram mie­gui, ge­rė­ja dar­bin­gu­mas bei imu­ni­te­tas. Pa­kan­ka­mas fi­zi­nis ak­ty­vu­mas stip­ri­na ir tre­ni­ruo­ja vi­sas or­ga­niz­mo sis­te­mas. Dėl ju­dė­ji­mo sto­kos žmo­gus daž­niau su­ser­ga lė­ti­nė­mis li­go­mis (ate­rosk­le­ro­ze, ar­te­ri­ne hi­per­ten­zi­ja, os­te­o­ar­tro­ze), ma­žė­ja jo dar­bin­gu­mas, gy­vy­bin­gu­mas.

Tin­ka­mas fi­zi­nis ak­ty­vu­mas re­gu­liuo­ja virš­ki­ni­mą, pa­de­da iš­veng­ti nu­tu­ki­mo, tei­gia­mai vei­kia ner­vų sis­te­mą, pa­de­da įveik­ti stre­sus, emo­ci­nį nuo­var­gį bei dep­re­si­ją.

Ry­ti­nės mankš­tos ir mau­dy­nės vyks­ta kiek­vie­ną dar­bo die­ną 6 val. ry­te, o sa­vait­ga­liais 7 val. prie Pės­čių­jų til­to. Uk­mer­gės ra­jo­no sa­vi­val­dy­bės vi­suo­me­nės svei­ka­tos biu­ras kvie­čia uk­mer­giš­kius pri­si­jung­ti. Tei­rau­tis tel. 863017279.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų