Spausdinti šį puslapį

Balsus skaičiavo iki paryčių

Balsus skaičiavo iki paryčių. Gedimino Nemunaičio nuotr. Balsus skaičiavo iki paryčių. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rinkėjų balsai per šiuos Seimo rinkimus buvo skaičiuojami iki paryčių. Rimtesnių pažeidimų rinkimuose neužfiksuota.

Ukmergės rinkimų apygardos sekretorė Violeta Markevičienė sakė, kad darbą komisija baigė apie ketvirtą valandą ryto.

Pasak jos, Ukmergės rinkimų apygardos apylinkėse dirbę stebėtojai užfiksavo labai nedaug smulkių pažeidimų.

Vienas tokių – apylinkėje į kabiną užėjo po kelis žmones. Taip pat skųstasi, kad balsuoti neleista žmogui, kuris registruotas kitoje apygardoje, o norėjo balsuoti Ukmergės. Viena moteris norėjo ateiti antrą kartą balsuoti, nes tik parėjus namo prisiminė, kad neišreitingavo patinkančių kandidatų...

Pasak V. Markevičienės, rinkimų darbas apylinkėse labiausiai strigo dėl naujų kompiuterinių programų. Su jomis apylinkių komisijų pirmininkai susipažino likus vos savaitei iki rinkimų.

„Apylinkių komisijų pirmininkai – pikti, sakė, daugiau nebedirbs“, – tvyrojusias nervingas naktinio darbo nuotaikas apibūdino V. Markevičienė.

Vėliausiai darbą baigė pati didžiausia Ukmergėje – Linų rinkimų apylinkė. Greičiausiai balsai buvo suskaičiuoti labai mažai rinkėjų turinčiose kaimiškose apylinkėse.

V. Markevičienė priminė, kad antras rinkimų turas prasidės kitą savaitę. Kitą trečiadienį žmonės pradės rinktis į išankstinius balsavimus rajono savivaldybėje.

Antrame rinkimų ture biuletenių skaičiavimo procedūra visada būna daug paprastesnė ir tikimasi, kad rezultatai paaiškės ne pirmadienio rytą, o sekmadienį iki vidurnakčio.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)