Daugiausia balsų – A. Balčiūnienei ir J. Varžgaliui

Agnė Balčiūnienė ir Juozas Varžgalys. Redakcijos archyvo nuotr. Agnė Balčiūnienė ir Juozas Varžgalys. Redakcijos archyvo nuotr.

Seimo rinkimuose daugiausia ukmergiškių nutarė balsuoti už permainas. Dauguma rinkėjų savo balsus atidavė už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos kandidatę Agnę Balčiūnienę ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatą Juozą Varžgalį.

Kaip ir visoje Lietuvoje, didžiausio palaikymo Ukmergėje sulaukė Valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Rinkdami savo atstovą Seime vienmandatėje Ukmergės apygardoje už A. Balčiūnienę, išankstiniais duomenimis, savo balsus atidavė 19,58 proc. arba daugiau nei 3250 rinkimuose dalyvavusių ukmergiškių.

Už J. Varžgalį savo balsus atidavė 18,25 proc. – 3030 rinkėjų. Šie du kandidatai susirungs antrajame rinkimų ture.

Trečioje vietoje liko beveik 16 proc. balsų kapitalą surinkęs Seimo narys socialdemokratas Arūnas Dudėnas, ketvirtoje – taip pat apie 16 proc. rinkėjų palaikymo tesulaukusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Vienmandatėse apygardose per pirmąjį turą asmuo yra išrinktas į Seimą, jei už jį balsuoja daugiau nei 50 proc. rinkėjų. Jei tokio kandidato nėra, antrajame ture varžosi du daugiausia balsų pirmajame ture gavę kandidatai. Per pakartotinį balsavimą išrinktu laikomas kandidatas, gavęs daugiau balsų, neatsižvelgiant į dalyvavusių rinkėjų skaičių.

Kadangi Ukmergėje nė vienas kandidatas reikiamo balsų paketo nesurinko, mūsų mieste vyks antras rinkimų turas. Jis vyks spalio 23 dieną.

Iš 32 447 teisę rinkimuose dalyvauti turėjusių ukmergiškių ja pasinaudojo vos daugiau nei pusė – 16 599 žmonės arba 51,16 proc. rinkėjų. Negaliojančių biuletenių rasta 6,45 proc.

Nuomonę pakeitė

Rinkimų rezultatai daugiamandatėje apygardoje taip pat parodė, kad Ukmergės gyventojai siekia permainų. Prieš ketverius metus dauguma mūsų rinkėjų palaikė Darbo partiją, o šįsyk drauge su visa Lietuva simpatijas išsakė Valstiečių ir žaliųjų sąjungai. Už ją balsus atidavė beveik ketvirtis rinkėjų.

Antra pagal populiarumą partija Ukmergėje – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, už kurios balsavo 18, 52 proc. rinkėjų, trečioje vietoje – socialdemokratų partija, sulaukusi 16,2 proc. palaikymo, ketvirtoje – rinkėjus išbarsčiusi ir Seime nė vieno mandato neiškovojusi Darbo partija.

Pagal partijų sąrašus į Seimą išrenkama 70 politikų, dar 71 naujojo Seimo narys bus išrinktas vienmandatėse apygardose. Lietuvos teritorija per rinkimus dėl to ir suskirstyta būtent į 71 rinkimų apygardą.

Vienmandatininką rinkom du kartus

Per praėjusius, 2012 metų spalį, vykusius Seimo rinkimus daugiausia balsų ukmergiškiai atidavė Loretai Graužinienei ir  a. a. Juliui Veselkai.

Daugiausia pasitikėjimo Ukmergėje pelnė Seimo rinkimus šalyje laimėjusi Darbo partija. Ja pasitikėjo beveik 30 proc. ukmergiškių.

Pakartotiniame balsavime nedidele balsų persvara nugalėjo ir Seimo nariu Ukmergės vienmandatėje apygardoje tapo J. Veselka.

Darbo partijos kandidatė Loreta Graužinienė ir socialdemokratas Arūnas Dudėnas į Seimą pateko pagal partijų sąrašus.

Deja, praėjus vos mėnesiui po rinkimų parlamentaras J. Veselka staiga mirė, tad Ukmergėje 2013 metų pavasarį buvo surengti dar vieni Seimo rinkimai. Juose pareiškė norą dalyvauti net 14 kandidatų. Daugiausia rinkėjų palaikymo sulaukė konservatorė Janina Galiauskienė ir socialdemokratas Kazys Grybauskas. Antrame ture jis surinko daugiau balsų ir tapo Seimo nariu Ukmergės vienmandatėje rinkimų apygardoje.

Iš trijų liks vienas

Ukmergė lig šiol galėjo didžiuotis, turėdama net tris Seimo narius – vienmandatininką K. Grybauską ir A. Dudėną bei L. Graužinienę, kurie į Seimą pateko pagal partijų sąrašus.

Deja, šią kadenciją Ukmergei teks tenkintis vieninteliu atstovu arba atstove, kuriuos rinksime po dviejų savaičių.

29 metų A. Balčiūnienę ir 60 metų jubiliejų kaip tik šią savaitę minintį J. Varžgalį sieja tam tikri bendri dalykai – darbas Ukmergės rajono savivaldybės administracijoje: J. Varžgalys jai ne vienerius metus vadovavo, o A. Balčiūnienė šiuo metu eina administracijos direktoriaus pavaduotojos pareigas.

Abu į antrą turą išėję kandidatai gyvena toje pačioje Deltuvos seniūnijoje.

J. Varžgalys – Statikų, o A. Balčiūnienė – Leonpolio kaime.

Į antrą rinkimų turą išėjęs rajono tarybos narys, UAB Ukmergės autobusų parko direktoriaus pavaduotojo pareigas einantis J. Varžgalys pirmadienio rytą neslėpė džiaugsmo dėl jo paties ir visos partijos pergalės.

Sakė, į antrą turą patekti tikėjęsis. Su bendrapartiečiais rinkimų rezultatų laukęs partijos štabe.

Ko tikisi antrame ture? „Žiūrėsim, ką žmonės pasirinks: ar jaunystę, ar patirtį“, – kalbėjo politikas. Sakė, kad net jei nebūtų išrinktas, džiaugiasi, jog Seime dabar bus galinga bendrapartiečių jėga, į kurią bus galima remtis ir daugiau nuveikti Ukmergės labui.

Antrame rinkimų ture ryžtingai dalyvauti nusiteikusi ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatė, šios partijos Ukmergės skyriaus pirmininkė A. Balčiūnienė.

Pergalės pirmame ture ji taip pat neįvardino kaip staigmenos. Sakė, kad su komanda tikrai įdėjo daug pastangų, bendravo su rinkėjais tiesiogiai, ne tik dalinant pažadus, bet ir išklausant priekaištų. Tačiau kandidatė neneigia, kad pirmojo kandidatų ketverto pozicijas prognozuoti buvo labai nelengva.

„Dabar laukia dar dvi savaitės intensyvaus darbo“, – kalbėjo antrojo turo laukianti kandidatė.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+64 # ??? 2016-10-10 21:07
o koks cia dziaugsmas kad turejom 3 seimunus ?O ka jie gero padare musu miestui ?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+44 # Lansbergio anūkė 2016-10-10 21:37
teisę rinkimuose dalyvauti turi 32447 ukmergiškių? Ar ukmergiškių skaičiaus nepaveikė emigracija?? Ar čia ir emigravusieji surašyti? Otvratitelna ta Landsbergio partijos atstovė
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-39 # Tikrai 2016-10-11 07:38
Cituojamas Lansbergio anūkė:
teisę rinkimuose dalyvauti turi 32447 ukmergiškių? Ar ukmergiškių skaičiaus nepaveikė emigracija?? Ar čia ir emigravusieji surašyti? Otvratitelna ta Landsbergio partijos atstovė

Tavo Varzgalys , dar labiau otvratitelnas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-13 # Ukmergiskis 2016-10-11 08:24
Kaip ir nera ne vieno tinkamo kandidato. Vienas, "labiau patyres",, kurio deka turime "raudonaja aikste" pries kulturos centra - visiems puikiai pazistamas , anksciau vieno komentatoriaus apibudintas kaip otkatnikas.
O kita, "labiau jauna", gal dar nieko neprisidirbo, kad iskiltu i viesuma, bet pasirinkusi neteisinga partija.
Taigi, uz ka balsuoti? kad ir kiek beturejom Ukmerges atstovu, nei vienas neisprende pagrindines problemos nuo tsrs laiku - naujo tiltoper Sventaja ir apvaziavimo. palei "Senukus". Neispres ir sitie - duodu kepure prishikt
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-50 # Ukm 2016-10-12 13:17
Balsuoti visada būtina. Ypač, kai yra du skirtingos kategorijos kandidatai.
Vienas vis bando, bando, bet nepraeina. Tai jau akivaizdu, kad laikas jau atsisveikinti su Varžgaliu.
Keičiasi kartos, ateina jaunimas. Pats laikas pakeisti nomenklatūrą, ir pasireikšti naujai kartai, už A. Balčiūnienę.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-36 # vytautas 2016-10-14 16:42
tai tamsta ir balsavai visa laika uz netinkamus kanditatus,nes visa laika balsavai uz pazadus ir nukriosusius pirdylas ,pats kada nors ka ukmergei padarei? esi raudonas nuo pat gimimo,tai ir nebalsuoji uz jauna ir issilavinusia moteri matai jinai ne toje partijoje,o kur esi tu pagalvojai
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-39 # Ukm 2016-10-15 12:42
Tai ir sakau, kad balsuoti už Agnę Balčiūnienę, nes seniems jau pats laikas atsisveikinti:)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+57 # Darbo partija 2016-10-11 10:02
Ukmergėje smuko vien dėl to, kad Janickas "nematė" ką veikia jos padėjėja, kurios veiklai verta susidomėti net STT.
Verslas svarbiau, nei partija ir jos įvaizdis
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+44 # guest 2016-10-13 14:39
Tą jauna konservatorė turi labai blogą tėvą kuriuo labai giriasi ir reklamuojasi rinkimuose , o juo galėtų pasidomėti STT ir prokuratūra , tai kokie čia nauji vėjai : nauji grobuonys tik jauni.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-33 # Vėl nesuprantantis 2016-10-15 18:45
Ir čia tas pats.
Apie kokį blogą tėvą ir reklamavimąsi rinkimuose čia kalbat?
Komentavau gzeme.lt, tai ir čia pakartosiu:
Nei karto negirdėjau Balčiūnienės juo reklamuojantis.
Nors kiek teko bendrauti, labai malonus žmogus, visuomet svetingai priima ir mielai pasakoja apie savo Leonpolio “sodo” danielių ūkį, kuriame ne kartą teko lankytis. Dar šis ūkininkas užsiima žirgais – renginiuose nuolat jį tenka matyti savo karieta vežant tai Kalėdų Senį, tai rajono merą su Seimo pirmininke.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų