Spausdinti šį puslapį

R. Janicką įveikė Ž. Pinskuvienė

A. Karaliūno/lrytas.lt nuotr. R. Janickas ir Ž. Pinskuvienė. A. Karaliūno/lrytas.lt nuotr. R. Janickas ir Ž. Pinskuvienė.

Per sekmadienį Kėdainiuose vykusius Darbo partijos pirmininko rinkimus dėl šio posto rungėsi tik du kandidatai: Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė.

Balsų dauguma pirmininkės postas atiteko kaimyninio rajono vadovei.

Darbo partijai vadovo prireikė, kai po nesėkmingų Seimo rinkimų iš pirmininko pareigų atsistatydino europarlamentaras Valentinas Mazuronis. Laikinai partijai vadovavo Vytautas Gapšys.

Lapkritį Darbo partijos taryba kandidatais į pirmininkus buvo iškėlusi dešimt partiečių, tačiau dalis jų atsisakė dalyvauti pirmininko rinkimuose.

Paskutiniai kandidatūras atsiėmė Vydas Gedvilas ir į Seimą išrinktas Valentinas Bukauskas. Abu politikai partijos lyderio rinkimuose parėmė Ž. Pinskuvienę.

Suvažiavime nedalyvavo Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, jo kreipimąsi perskaitė laikinasis partijos vadovas.

Darbo partija spalį vykusiuose Seimo rinkimuose daugiamandatėje apygardoje neperžengė patekti į Seimą reikalingo 5 proc. balsų barjero. vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo du partijos iškelti atstovai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)