Artėjant rinkimams įkūrė visuomeninį komitetą

Darbo partijos Ukmergės skyrius nusprendė įkurti visuomeninį rinkimų komitetą „Mes kartu“ ir su juo eiti į kitąmet vyksiančius savivaldos rinkimus. Toks sprendimas priimtas praėjusią savaitę vykusiame skyriaus visuotiniame susirinkime.

Trečiadienį išplatintame pranešime skelbiama, kad visuomeninis  komitetas „Mes kartu“ įkuriamas nepriklausomai nuo partijos veiklos – ji nėra stabdoma.

Darbo partijos Ukmergės skyriaus pirmininkas rajono meras Rolandas Janickas sako, kad sprendimas priimtas dėl kelių priežasčių. Viena jų – užsitęsė procesai partijos veikloje. Pripažįsta, kad esant tokiai situacijai pritraukti naujų narių būtų sudėtinga.

Šiuo metu Darbo partija neturi nuolatinio vadovo, laikinai jai vadovauja Šarūnas Birutis. Pirmininko rinkimai įvyks per suvažiavimą kovo 17 dieną. Daugelis stebėtojų prognozuoja, kad į partijos pirmininko pareigas gali grįžti jos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas.

Rinkimuose į Seimą 2016 metais Darbo partija neperžengė būtinos 5 proc. balsų slenksčio, o vienmandatėse apygardose mandatus iškovojo vos du „darbiečiai“. Apklausos rodo, kad už šią partiją dabar balsuotų 3 proc. rinkėjų ir nėra vilčių, kad šis procentas didėtų.

Kodėl tuomet ukmergiškiai partijos nepalieka? Būtent taip pasielgė Širvintų skyrius. Živilės Pinskuvienės vadovaujami širvintiškiai pernai rudenį įkūrė visuomeninį judėjimą „Drauge kurkime Širvintų krašto ateitį“.

R. Janickas sako, kad mūsų skyrius dirba sklandžiai, kol kas nutraukti ryšių su partija neketina, pats jis esantis nuoseklus ir mano, kad reikia palaukti partijos suvažiavimo ir tik tada priimti kardinalius sprendimus.

Pasak rajono mero, kuriamas komitetas „Mes kartu“ kviečia jungtis aktyvius, idėjų turinčius Ukmergės krašto gyventojus. Komiteto tikslas – apjungti įvairių įsitikinimų, pažiūrų, profesijų kūrybingus, sąžiningus ir kompetetingus žmones. Artimiausiu metu komitetas pradės kurti savo veiklos programą ir formuoti rinkiminį kandidatų sąrašą.

R. Janickas mano, kad komitetas, jungiantis platų ratą aktyvių žmonių, leis tęsti pradėtus darbus bei pradėti naujus. Pažymimas išskirtinis dėmesys švietimui, kultūrai, infrastruktūrai ir verslo plėtrai bei siekis Ukmergės rajoną paversti patraukliu regionu.

Ukmergės rajono taryboje su Darbo partija išrinkti 7 iš 25 rajono tarybos narių. Jie dirba valdančiojoje Darbo partijos frakcijoje, o mero pareigas eina tiesioginiuose rinkimuose daugiausiai ukmergiškių palaikymo sulaukęs partijos skyriaus pirmininkas R. Janickas.

Savivaldybių tarybų, o kartu ir tiesioginiai merų rinkimai vyks 2019 metų vasarį. Visuomeninis komitetas „Mes kartu“ bus įregistruotas, paskelbus tikslią rinkimų datą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+23 # pesimistas 2018-01-19 12:54
Beviltiska
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+25 # Na jau ne 2018-01-19 16:09
Mums Janicko jau gana. Aciu, pabuvai meru... nieko nenuveikei. - visogero!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+17 # baravykas 2018-01-20 10:44
Janicka janicku, bet gi baisu, kad kiti sesi nevykeliai is paskos visur vilksis.
Ne vienas janickas ubaguosna Ukmerge nuvare. Su savo klounu komanda.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų