Spausdinti šį puslapį

Ukmergės merą rinksime iš 9 kandidatų

Iki savivaldos rinkimų liko du mėnesiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Iki savivaldos rinkimų liko du mėnesiai. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Visi norintieji dalyvauti kovą vyksiančiuose savivaldos ir tiesioginiuose merų rinkimuose apie tai jau informavo Vyriausiąją rinkimų komisiją. Paaiškėjo, kad ukmergiškiai turės galimybę kandidatus į savivaldybės tarybą rinkti iš dešimties sąrašų, o merą – iš 9 kandidatų.

Lietuvos socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus kandidatų į tarybą sąrašas – pats ilgiausias. Jame – 39 pavardės.

Partijos kandidatas į merus – skyriaus pirmininkas, verslininkas, politikas, savivaldybės tarybos narys Valdas Petronis. Pirmajame partijos penkete toliau rikiuojasi Kazys Grybauskas, Indrė Kižienė, Stasys Jackūnas, Edita Mončinskienė.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyriaus lyderė ir kandidate į merus patvirtinta šio skyriaus pirmininkė, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Toliau rikiuojasi Kęstutis Zinkevičius, Kęstutis Mikalajūnas, Eugenijus Oganauskas, Gintaras Gladkauskas. Iš viso sąraše – 30 pavardžių.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos Ukmergės skyriaus sąraše – 34 pavardės. Lyderis ir kandidatas į merus – verslininkas, rajono tarybos narys Romas Pivoras. Toliau sąraše – Kęstutis Jurkevičius, Asta Navickienė, Algirdas Kopūstas, Dalė Urbonienė.

Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžio kandidatas į merus – šio skyriaus Ukmergėje pirmininkas, verslininkas Arnoldas Vilčinskas, po jo sąraše – Tomas Baginskas, Aldas Kartašovas, Daiva Krikštaponienė, Agnė Čekuolienė. Iš viso – 22 pavardės.

Partija „Tvarka ir teisingumas“ kandidatu į merus kelia Ukmergės bendruomenės pirmininką Julių Kazėną. Iš viso sąraše – 21 pavardė. Kandidatas į merus įrašytas antru numeriu. Be jo, pirmame penkete – Rimantas Lenartavičius, Vytautas Škadauskas, Jūratė Baltrūnienė, Algis Karpakas.

Beje, J. Kazėnas nesėkmingai bandė šiuose rinkimuose dalyvauti su rinkimų komitetu „Ukmergė mano širdyje“. Tačiau atsirado nepageidaujančių būti jame, o pritrūkus narių komitetas rinkimuose dalyvauti nebegalėjo.

Lietuvos centro partija Ukmergėje kandidatu į merus iškėlė teisininko, visuomenininko, Pašilės seniūnaičio Eduardo Zeziulevičiaus kandidatūrą. Šiame sąraše toliau rikiuojasi Neringa Vozgirdaitė-Zeziulevičienė, Dovilė Balandė, Jolita Žurauskienė, Valerijus Fomenko. Sąraše iš viso – 19 kandidatų.

Artėjant rinkimams Ukmergėje buvo įkurtas Lietuvos socialdemokratų darbo partijos skyrius. Šio skyriaus kandidatas į merus – Pabaisko seniūnas Gediminas Lapukas. Sąraše į savivaldybės tarybą jo pavardė neįrašyta. Pirmasis sąrašo penketas: Algirdas Kaušas, Petras Unikauskas, Dovilė Sakalienė, Milda Paukštė, Zuzana Grigaliavičienė. Iš viso – 16 kandidatų.

Darbo partijos Ukmergės skyriaus kandidatas į merus – dabartinis rajono vadovas Rolandas Janickas. Toliau sąraše – Vidmantas Krikštaponis, Arvydas Pėšina, Aušrinė Stočkutė, Ramūnas Nanartavičius. Šiame sąraše iš viso – 27 pavardės.

Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) – vieninteliai, Ukmergėje nekeliantys savo kandidato į merus. Jų sąraše – 15 pavardžių. Pirmasis penketas rikiuojasi taip: Regimantas Baravykas, Leonardas Nugaras, Justina Lobė, Edgaras Mackevičius, Algimantas Velička.

Be partijų, rinkimuose dalyvaus ir vienas visuomeninis rinkimų komitetas „Tavo Ukmergė“. Į merus jis kelia rajono tarybos nario, įmonės vadovo Dariaus Varno kandidatūrą. Toliau – Valdas Mikalajūnas, Andrius Kalesnikas, Liucija Dzigienė, Arūnas Civilka. Šiame sąraše iš viso – 30 kandidatų.

Iš viso į 25 vietas Ukmergės rajono savivaldybės taryboje šiemet grumsis 253 kandidatai. Taigi, maždaug 10 į vieną vietą.

Per ketverius metus, nuo tada, kai rinkome valdžią Ukmergėje, nei sąrašų skaičius, nei kandidatų skaičius labai smarkiai nepasikeitė. Prieš ketverius metus rinkomės iš 9 sąrašų.

Tiesa, kandidatų juose buvo daugiau. Kai kuriuose – net iki 50. Devyniuose sąrašuose tuomet buvo įrašyti 262 kandidatai.

Iš 25 vietų Ukmergės rajono savivaldybės taryboje tuomet 6 mandatus taryboje iškovojo Socialdemokratų partija ir tiek pat – Darbo partija, 5 – Valstiečių ir žaliųjų sąjunga, 4 – Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai, 2 – Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), 1 – visuomeninis rinkimų komitetas „N. Puteikio komanda“.

Ukmergės rajono rinkimų apygardos Nr. 53 rinkimų komisijoje pirmininkaus Odeta Mackevičienė. Ji pasakojo, kad visų rinkimuose planuojančiųjų dalyvauti dabar laukia užduotis surinkti parašus žmonių, kurie pritaria, kad ta partija ar komitetas dalyvautų rinkimuose.

Parašų lapus, kuriuose turi būti ne mažiau kaip 270 parašų, rinkimų komisijai reikia pateikti iki sausio 17 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)