Rengiasi rinkimams ir ekstremalioje situacijoje

Siekiant pasiruošti rudenį vyksiantiems rinkimams į Seimą galimos epidemijos ar karantino sąlygomis, Teisingumo ministerija parengė patobulintą teisinį reguliavimą, leisiantį užtikrinti saugesnes balsavimo procedūras rinkimų apylinkėse.

Seimas priėmė svarstyti įstatymo pataisas, kurios numato pailginti balsavimo iš anksto laiką ir padidinti balsavimo vietų skaičių. Užsienio šalyje gyvenantys Lietuvos piliečiai galėtų balsuoti tik paštu, jeigu dėl susiklosčiusios padėties nebūtų sąlygų balsuoti Lietuvos diplomatinėje atstovybėje.

Įstatymo projekte numatyta, kad nuo dviejų iki keturių dienų – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio – pailginamas balsavimo iš anksto laikas.

Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimu, balsavimas iš anksto galėtų vykti ne tik savivaldybėse, bet ir kitose apygardos rinkimų komisijos nurodytose vietose.

Balsavimo vietų skaičius būtų padidintas ir rinkimų dieną. Jeigu rinkimų apylinkės rinkėjų sąraše yra daugiau kaip 3 000 asmenų, rinkimai galėtų vykti papildomai parengtose ir balsavimui tinkamose patalpose. Iš 1 972 rinkimų apylinkių tokių yra 181. Visais atvejais balsavimo metu turi būti užtikrinamas rinkėjų saugumas, aprūpinant juos asmeninės apsaugos priemonėmis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos skaičiavimais, papildomai reikėtų apie 1,915 mln. eurų įrengti naujas balsavimo vietas ir rinkimų komisijų narių darbo užmokesčiui, taip pat apie 3 mln. eurų aprūpinti rinkėjus būtinomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų