Aiškėja kandidatai Deltuvos pietinėje apygardoje

Šiuose rinkimuose ukmergiškiai turės nemažą pasirinkimą.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Šiuose rinkimuose ukmergiškiai turės nemažą pasirinkimą. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Baigėsi Seimo rinkimų politinės kampanijos dalyvių registracija, dalis partijų jau sudarė ir paskelbė kandidatų sąrašus daugiamandatėje apygardoje bei keliamus kandidatus vienmandatėse apygardose, kitos tai padarys artimiausiu metu. Aiškėja kandidatai ir naujai sudarytoje vienmandatėje Deltuvos pietinėje apygardoje.

Partijos viena po kitos skelbia patvirtinusios preliminarius ar galutinius kandidatų sąrašus, kuriuos sudarė skirtingais būdais: vienos vadovavosi vidiniu reitingavimu, kitos pasitelkė ir visuomenę. Vienmandatėse apygardose partijų keliami kandidatai sąrašuose dalijasi pozicijas kartu su kitais kandidatais daugiamandatėje apygardoje.

Šiuo metu aišku, kad Deltuvos pietinėje apygardoje, kurioje savo balsus atiduos ukmergiškiai, dėl žmonių balsų ir Seimo nario mandato kausis aštuoni kandidatai.

Centro partija „Gerovės Lietuva“ Deltuvos pietinėje apygardoje iškėlė Kristupą  Krivicką. Kandidatų sąrašas daugiamandatėje Seimo rinkimų apygardoje neskelbiamas.

Darbo partija (DP) iškėlė Vidmantą Krikštaponį. Abėcėlinį beveik 160 pavardžių sąrašą DP patvirtino birželio 27 d., tačiau galutinis sprendimas dėl pozicijų sąraše dar nepriimtas, todėl jis kol kas neskelbiamas. Pasak DP Ukmergės skyriaus pirmininko Rolando Janicko, sąrašas bus patvirtintas rugpjūčio pradžioje.

Liberalų sąjūdis vienmandatėje Deltuvos pietinėje apygardoje iškėlė Tomą Baginską. Abėcėlinis 160 kandidatų sąrašas reitinguotas visuotiniu elektroniniu partijos narių balsavimu. Reitingavimas baigėsi birželio 27 d. Kaip teigiama pranešime spaudai, šis sąrašas be partijos pirmininkės ar Valdybos korekcijų buvo pateiktas tvirtinti partijos tarybai. Po tvirtinimo reitingas nebepakito. T. Baginskas sąraše 120-as. Daugiau ukmergiškių jame nėra.  

Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) Deltuvos pietinėje apygardoje iškėlė Gediminą Lapuką. G. Lapukas informavo, kad LSDDP patvirtintame sąraše jo pozicija yra 27, daugiau ukmergiškių LSDDP sąraše nėra.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) kandidatas Deltuvos pietinėje apygardoje – Arūnas Dudėnas. LSDP taryba kandidatų daugiamandatėje ir vienmandatėse apygardose sąrašą patvirtino birželio 29 d. Kandidatų sąrašą reitingavo ir partijos taryba, ir visuomenė. Kaip teigiama pranešime spaudai, galimybe partijos tinklalapyje reitinguoti kandidatus pasinaudojo apie 26 tūkst. Lietuvos žmonių. Liepos 17 d. patvirtintas pakoreguotas sąrašas. A. Dudėnas jame – vienintelis iš Ukmergės rajono. Jo pozicija sąraše – 29-a.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) Deltuvos pietinėje apygardoje iškėlė Juozą Varžgalį. 169 kandidatų daugiamandatėje apygardoje išreitinguotas sąrašas patvirtintas LVŽS valdybos posėdyje liepos 13 d. J. Varžgalys jame – 26-as. Iš Ukmergės sąraše dar du žmonės: Romas Pivoras yra 130-as bei Ramunė Varnienė – 155-a. Taigi, šis sąrašas ukmergiškiais gausiausias.

Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) Deltuvos pietinėje apygardoje iškėlė Agnę Balčiūnienę. TS-LKD taryba liepos 11 d. patvirtino galutinį partijos kandidatų Seimo rinkimuose sąrašą. Prieš tai partijos narių valia buvo išreikšta vidinio reitingavimo metu. TS-LKD tarybai buvo teikiamas galutinis reitinguotas kandidatų sąrašas su TS-LKD pirmininko ir TS-LKD sąrašo lyderio kartu atliktomis korekcijomis. Šiame sąraše – du ukmergiškiai: be A. Balčiūnienės, kurios numeris sąraše yra 112, į jį 124-uoju įtrauktas ir Kęstutis Zinkevičius.

Loreta Graužinienė Seimo rinkimuose vienmandatėje Deltuvos pietinėje apygardoje dalyvaus kaip savarankiškai išsikėlusi kandidatė.

Skaičius dar gali keistis

Birželio 6 d. susiformavęs naujas politinis darinys „Laisvė ir teisingumas“ šiuo metu sąrašą dar formuoja. Iš Ukmergės jame gali būti įtrauktas Regimantas Baravykas, tačiau, kaip sakė redakcijai, kol kas jis nėra priėmęs sprendimo dėl kandidatavimo. Ar partija iškels kandidatą vienmandatėje Deltuvos pietinėje apygardoje ir kas jis bus, taip pat dar nėra patvirtinta.

Politinės kampanijos dalyvių registracija baigėsi liepos 20 d. Neužsiregistravusieji negali keltis kandidatais ar kelti kandidatų sąrašų arba kandidatų. Užsiregistravę save išsikėlę kandidatai ir partijos pareiškinius dokumentus turi pateikti iki rugpjūčio 7 d. Tačiau ir po to galutinis kandidatų skaičius dar gali keistis.

Savarankiškai išsikėlę ar partijų iškelti kandidatai vienmandatėse apygardose gaus parašų rinkimo lapus, kuriuos iki rugpjūčio 27 d. privalės grąžinti apygardų rinkimų komisijoms. Komisijos jų patikrinimui turi 10 dienų. Kandidatai, nesurinkę reikiamo skaičiaus gyventojų parašų, negalės kandidatuoti toliau.

Iki rugsėjo 6 d. partijos, rinkimų koalicijos ar kandidatai gali pakeisti savo sprendimą dalyvauti rinkimuose ir atsiimti pateiktus pareiškinius dokumentus.

Rugsėjo 10 d. yra paskutinė, kada VRK gali priimti sprendimą dėl kandidato ar kandidatų sąrašų registravimo. 

Rinkimuose dalyvaujančių partijų ir koalicijų kandidatų sąrašai, suteikus rinkimų numerius, kandidatų rinkimų numeriai bei vienmandatėse apygardose iškelti kandidatai oficialiai bus paskelbti rugsėjo 11 d.

Seimo rinkimai Lietuvoje vyks spalio 11 d.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

-5 # 777 2020-07-28 10:45
Dudenas - be konkurencijos, laimes pirmame rinkimu ture.Kitu kandidatu sansai labai riboti, nebent butu taikoma smeiztu, kompromituojancia informacija paremta rinkimine kompanija
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # ### 2020-07-28 15:04
Agne bus pirma! Kai konstitucija paseno jai, negalioja konstitucinio teismo išaiškinimai, tai jai ir būtina būti seime!!! Šviesolė! O konstitucija paseno todėl, kad įstatymas pasikeitė ... kiek kartu konstitucija sensta į dieną, į savaitę, į mėnesį ...
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # nuomomė 2020-07-28 23:18
Be Dudėno nelabai matau rimtų kandidatų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Nesuprantu 2020-09-12 04:24
Dudėnas sau jau išsiasfaltavo kelią, gal per siauras, kad vėl eina???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų