K. Krivicko tyrimas: Butų ūkis „melžia“ iš Jūsų pinigus su vietos politikų pritarimu. Ukmergės meras ir Tarybos nariai veikdami išvien su Butų ūkiu kai kurias paslaugas Jums pabrangino dvigubai!

Po praėjusią savaitę „Ukmergės žiniose“ publikuoto mano straipsnio Ukmergės būtų ūkio problemų pūlinys pagaliau sprogo! Ukmergiškiai nusprendė nebetylėti ir vis daugiau žmonių drąsiai kelia negeroves į viešumą. Per kelias dienas sulaukiau daugybės žmonių skambučių. Visi kaip vienas tvirtina – Butų ūkyje betvarkė, o jie iš ukmergiškių “melžia” vis didesnius mokesčius. Didelė dalis žmonių bijo vietos valdžios ir valdininkų keršto ir prašo neatskleisti jų tapatybės. Žinodami, kad aš jų neišduosiu, žmonės ryžtasi kreiptis į mane tiesiogiai ir atvirai pasakoja, kokias problemas patiria kasdien susidurdami su betvarke Butų ūkyje.

Pradėsiu nuo klausimo ir patarimo visiems ukmergiškiams, kurių butus administruoja „Ukmergės butų ūkis“. Pasiimkite ir pasižiūrėkite Būtų ūkio Jums atsiųstas sąskaitas nuo vasario mėnesio – įsitikinsite, kad ir Jums administravimo mokestis nuo vasario mėnesio padidėjo... dvigubai! Dvigubai! Ne 10, ne 20, ne 30 procentų, o dvigubai! Nuo 5 iki 10 centų už kvadratą. Sprendimą paimti iš Jūsų dvigubai daugiau pinigų Butų ūkio teikimu dar sausio 30 dieną priėmė Ukmergės rajono Taryba, kurios nariais yra net trys šiuo metu į Seimą kandidatuojantys vietos politikai: konservatorė A. Balčiūnienė, socialdemokratas A. Dudėnas, darbietis V. Krikštaponis, o  pasirašė tokį sprendimą – „Darbo partijos“ meras R. Janickas. Būtent vietos politikų sprendimu Jūs pastaruosius keletą mėnesių esate priversti mokėti dvigubai didesnius administravimo mokesčius Butų ūkiui. Kokiu pagrindu vietos politikai priėmė tokį sprendimą? Mano nuomonė kategoriška – vienintelė priežastis, kodėl Jums tenka mokėti dvigubai daugiau, yra betvarkė Butų ūkyje ir politikų nesugebėjimas jos sutvarkyti. Butų ūkis netinkamai naudoja Jūsų pinigus, švaisto, išlaidauja, o kai pinigų ima trūkti paprašo vietos politikų padidinti Jums mokesčius. Ir vietos politikai sutinka. Sutinka nuskriausti gyventojus, o tvarkos Butų ūkyje taip ir neįveda.

O kaip jie įves tą tvarką, kai patys rajono politikai ir Tarybos nariai tuo pačiu yra ir Butų ūkio vadovai! Štai A. Kalesnikas, į Tarybą patekęs su judėjimu „Tavo Ukmergė“, yra Butų ūkio pastatų administravimo skyriaus vadovas, o kitas Tarybos narys, „valstiečių“ partijos atstovas K. Jurkevičius, yra Butų ūkio direktoriaus pavaduotojas. Patys save kontroliuoja, kaip sakoma. Beje, Vyriausioji rinkimų komisija praėjusią savaitę panaikino dviejų Ukmergės tarybos narių „valstiečių“ partijos politiko R. Pivoro ir „Tavo Ukmergės“ judėjimo atstovo V. Mikalajūno mandatus! Iš Tarybos juo pašalino todėl, kad jie vienu metu sėdėjo ant dviejų kėdžių – buvo Tarybos nariais ir tuo pačiu savivaldybės valdomos poliklinikos arba pirminio sveikatos priežiūros centro stebėtojų tarybos nariais. Tai draudžia įstatymas. Šiandien oficialiai raštu kreipiausi į VRK prašydamas iš Ukmergės tarybos pašalinti ir A. Kalesniką su K. Jurkevičiumi, nes jie taip pat sėdi ant dviejų kėdžių – yra savivaldybės įmonės “Ukmergės butų ūkis” vadovybėje ir tuo pačiu yra Tarybos nariai.

Kodėl Tarybos politikai įžūliai pakėlė Jums paslaugų kainas? Tiesiog prastai ir netinkamai tvarkomas Butų ūkis iš Jūsų pasiima tiek pinigų, kiek jiems reikia savo finansinėms skylėms užkamšyti. Jiems trūksta pinigų – jie padidina Jums mokesčius. Savo nesugebėjimą tvarkytis su Jūsų surinktais pinigais Butų ūkis, padedamas vietos politikų, sprendžia vis giliau įkišdamas ranką į Jūsų kišenę. Žinote, tikriausiai dar būtų galima suprasti ir pateisinti, jeigu paslaugos pabrangtų keliais ar net keliolika procentų, tačiau 200 procentų išaugusios kainos už paslaugas jau yra virš įžūlumo. Juo labiau, kad pabranginus paslaugas jų kokybė tikrai nepagerėjo.

Per kelias pastarąsias savaites asmeniškai įsitikinau, kad kiekvienas ukmergiškis, kurio būstą administruoja Butų ūkis – su jais turi vienokių ar kitokių problemų. Nėra nei vieno, kuris pasakytų – viskas ten su jais gerai, šauniai dirba. Kiekvieną dieną vis daugiau Ukmergės gyventojų, dešimtimis, šimtais, ėmė man skambinti po to, kai laikraštyje paskelbiau savo telefono numerį ir paraginau kreiptis visus, kurie turi problemų, o vietos valdžia jų negirdi ir nenori spręsti. Daugelį aplankiau asmeniškai. Galiu drąsiai konstatuoti: po mano straipsnio ir raginimo viešinti bėdas – Ukmergės butų ūkio problemų pūlinys sprogo!

Žmonės verčiami permokėti už atliktus darbus, darbai atliekami nekokybiškai arba iš viso neatliekami, o mokestis paskaičiuojamas, sąmatos išpūstos, sukauptos lėšos išnaudojamos netinkamai, administravimo mokesčio eilutė beveik visiems ukmergiškiams šiemet išaugo daugiau negu dvigubai! O į gyventojų skundus nei savivaldybė, nei Butų ūkio atstovai nereaguoja! Renovacijos ir remonto darbai vėluoja, atliekami nekokybiškai, medžiagų ir darbų kainos  uždidintos. Gyventojai jaučiasi žeminami ir apgaudinėjami ir net neturi kam pasiskųsti: pats Butų ūkis į skundus nereaguoja, savivaldybės atstovai atsirašinėja biurokratiniais laiškais, o žmonės savo problemas priversti spręsti patys. Patys remontuojasi laiptines, patys tvarkosi aplinką, patys atlieka remontus, ieškosi pigesnių medžiagų ir rangovų. Iš savo asmeninių lėšų. O tuo tarpu žmonių kas mėnesį mokamas kaupiamasis mokestis ir sukauptos tūkstantinės lėšos lieka nepanaudotos. Žmonės yra tapę betvarkės Butų ūkyje įkaitais.

Birutė, gyvenanti Jaunimo gatvėje: „Štai jau keletą mėnesių administravimo paslaugos mums pabrango daugiau negu dvigubai - nuo 3 iki 6 eurų per mėnesį. Nesuprantu, kodėl turime tiek mokėti. Gal jie ten Butų ūkyje algas sau pasikėlė ar premijas išsimokėjo už mūsų pinigus?“

Jonas, gyvenantis Veterinarijos gatvėje: „Turiu konkrečius įrodymus, kad Butų ūkis priskaičiavo mums sumokėti už darbus, kurių išvis neatliko“.

Angelė, gyvenanti Kauno gatvėje: „Už tai, kad atėjo ir pažiūrėjo į užrakintas duris, Butų ūkis paskaičiavo 30 eurų mokestį, laiptinę pasiremontuojam patys, administravimo mokestis pastaraisiais mėnesiais padidėjo dvigubai, o kaupiamasis mokestis net trigubai – nuo 7 centų iki 20 centų už kvadratinį metrą, ir dar jie per susirinkimus iš mūsų šaiposi“ – piktinosi ukmergiškė.

Tokių ir panašių gyventojų nusiskundimų daugybė. Vos spėju registruoti ukmergiškių skundus. Kalbuosi su visais. Fiksuoju kiekvieną nusiskundimą. Aplankau kiekvieną, kuris kreipiasi ir pakviečia. Ši mano surinkta medžiaga, skundai ir faktai bus įteikti naujajam Ukmergės butų ūkio vadovui R. Baltaduoniui, o jeigu situacija nesikeis – rugsėjo mėnesį organizuosiu visuotinį ukmergiškių protestą prieš tokią situaciją Ukmergės butų ūkyje.

O dabar apie tai, kaip ir kodėl iš tiesų Butų ūkyje švaistomi Jūsų pinigai, paslaugos brangsta, kokybė prastėja ir kas iš to labiausiai pelnosi. Mano šaltinis Ukmergės butų ūkyje pasakoja, kad situacija įmonės viduje iš tiesų labai bloga. Dar visai neseniai Butų ūkio darbuotojams buvo mokamos premijos už tai, kad jie sudarydavo kuo brangesnę darbų sąmatą. Kuo labiau sąmatą išpučia – tuo didesnę premiją gauna! Va taip ir iškeliauja Jūsų pinigėliai pro šalį du kartus: į darbuotojų premijas ir į išbrangintus darbus ir medžiagas. Savivaldybės bendrovė tvarkoma labai neūkiškai ir dėl to švaistomi gyventojų pinigai. Darbuotojai be jokios kontrolės degina kurą važinėdami pirmyn atgal, reikia nereikia, išleidžia pinigus pirkdami vis naujas prekes remontui, nors įmonės sandėlyje dažnai yra sukauptos jų atsargos, didesnių statybų ir remontų rangovai iki šiol gali samdyti subrangovus savo nuožiūra ir be jokios kontrolės, užsakymus gauna su vietos politikais susijusios įmonės, vieši prekių ir paslaugų pirkimai dažnai atliekami permokant tiekėjams. Visa tai lemia, kad Butų ūkis išleidžia daugiau pinigų negu turėtų, o Jūs apmokate visa šį išlaidavimą ir neūkiškumą. Jums branginamos paslaugos ir priskaičiuojami nebūti darbai, nes jiems reikia „suvesti galus“ Jūsų sąskaita. Maža to, mano turimi įrodymai leidžia konstatuoti, kad didelius renovacijų, statybų ir remontų užsakymus gauna su Tarybos nariais ir Butų ūkio darbuotojais ir jų artimaisiais susijusios įmonės.

Kitoje mano tyrimo dalyje jau kitą penktadienį skaitykite: kurie Ukmergės politikai pelnosi iš Butų ūkio gyventojų sąskaita? Kaip vienas iš Tarybos narių ir Butų ūkio vadovų A. Kalesnikas pats tiesiogiai yra susijęs su statybine bendrove, kurios veiklą turėtų kontroliuoti?

Drąsiai ir ryžtingai kelsiu visas problemas į viešumą. Viešas ir atviras problemų įvardinimas yra pirmas svarbus žingsnis į reikalingus sprendimus ir pokyčius. Praneškite man asmeniškai apie savo problemas su Butų ūkiu, skambinkite man numeriu 8 687 39045. Praneškite, nenutylėkite, tik visi kartu, bendromis pastangomis galime pasiekti reikalingų pokyčių!

Jūsų kandidatas Seimo rinkimuose – K. Krivickas

P.S. Jau parengus šį straipsnį publikavimui paaiškėjo, kad A. Kalesnikas parašė pareiškimą išeiti iš darbo Ukmergės butų ūkyje. Tai puikus įrodymas, kad mano pastangos kelti problemas į viešumą ir Jūsų palaikymas gali priversti politikus sustabdyti neleistiną veiklą ir pasitraukti. Su kuo Jus visus ir sveikinu. Kartu su Jumis mes galim pasiekti reikalingų pokyčių! Tik pirmyn!

Politinė reklama bus apmokėta iš Centro partijos „Gerovės Lietuva“ rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 477

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(3 balsai)

Komentarai  

+23 # ### 2020-08-06 08:51
Ot naujena! Viešą paslaptį atskleidė! Ir kas toliau? pakalbekime pries rinkimus ....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+12 # //// 2020-08-06 10:06
daug, daug metų pastebėta, kad Ukmergės r. gyventojai įkaitais yra ne tik UBŪ, Skaičiavimais iš "lempos" padidinti tarifai Ukmergės šiluma, Ukmerges vanduo. Su atliekų tvarkymu irgi nėra aiškumo, gyventojai apmokestinami, valdininkų nuožiūra, kad jiems pakaktų lėšų, ir galėtų dengti kitus nuostolius, apmokestinami, net kaimo trobų rūsiai, kad pirkios plotas daugiau šiukšlintų. O tarybos, o valdybos, o komisijos buriamos ir tik šnipšt lieka.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-7 # onute 2020-08-06 15:15
Na negali buti kad Ukmerges siluma pasididino tarifus.Juk taip kovojo, o dabar ir apdovanojimus visi gavo , na tikrai negali buti,,,,
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # //// 2020-08-06 17:05
o prietaisų aptarnavimo mokestis padidėjo iki 2.76 Eur, buvo 1.67 Eur, už 2 vnt, mokestis pastovus garantuotas, įdomu, pasidalinkite mintimis, kaip dažnai tuos prietaisus "prižiūri", o kiek vnt tokių prietaisų daugiabučiuose, susidarys bendrovei solidi suma per metus, o sąnaudos gal ir nepadidės. :-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # ××× 2020-08-06 19:07
Cituojamas onute:
Na negali buti kad Ukmerges siluma pasididino tarifus.Juk taip kovojo, o dabar ir apdovanojimus visi gavo , na tikrai negali buti,,,,

Už ką kovojot, tą ir gavot ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # Jo 2020-08-06 15:07
Mikelienei ne gėda? Veikdama grupėje, išanksto susitarus ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+13 # ××× 2020-08-06 19:10
Ukmergės šiluma ir vanduo ar tinkamai -teisėtai apakaičiuotas mokėstis ...? Kas atsakis?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+20 # Y 2020-08-06 20:55
O kas kreipsis į prokuratūrą dėl viešo intereso ginymo? Ar tik pakalbėsim viešai? Straipsniukų parašinėsim, paagituosim, į seimą atsisėsim ir pamiršim visus ir viską! 6
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Kristupas Krivickas 2020-08-06 21:30
Bus kreipimasis. Pirma dėl nepriklausomo audito ir patikrinimo. O tada į prokuratūrą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # /// 2020-08-06 21:44
auditai ir patikrinimai yra atlikti, tik viskas konfidenciali informacija, gyventojams neteikiama.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Kristupas Krivickas 2020-08-06 22:06
Patikrinsim. Paviešinsim. Ir į prokuratūrą.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Koma 2020-08-07 05:03
Cituojamas Kristupas Krivickas:
Patikrinsim. Paviešinsim. Ir į prokuratūrą.

Auditas ir kt.dokumentai yra vieši. Jie privalo buteikt ir paviešint! Steigėjas taryba, kuria išrinko žmonės.
Savo uab su savais įstatymais padarė tą savivaldybę ir tiek. Getas ukmergės su savais zakonais!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Vitalijus 2020-08-07 12:45
Tikiuosi ne tuščiažodžiaujat Kristupas. Sėkmės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # nu nu 2020-08-08 12:22
Cituojamas Kristupas Krivickas:
Patikrinsim. Paviešinsim. Ir į prokuratūrą.

a ko taryba iškart nesikreipė kai buvo atliktas nepriklausomas auditas UBŪ? Ko tili? eile metų tili! reglamentas tarybos tai leidžia. :cry: :cry: :cry:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Giedrius 2020-08-06 22:29
Gavo paprastas žmogelis sąskaitą iš Butų ūkio,
Du eurai viršaus suerzino tai jį stipriai,
Lekia krautuvėn, jau ims alaus ir cigarečių,
Tik per Butų ūki dingsta mūsų pinigai!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Faktas 2020-08-06 23:24
Butų ūkis nėra savivaldybės įmonė (SĮ), o uždaroji akcinė bendrovė (UAB). Galėjo ponas Krivickas žvilgtelėti į JAR (juridinių asmenų registras). Tarp šių įmonių statusų yra skirtumų!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Koma 2020-08-07 04:57
Cituojamas Faktas:
Butų ūkis nėra savivaldybės įmonė (SĮ), o uždaroji akcinė bendrovė (UAB). Galėjo ponas Krivickas žvilgtelėti į JAR (juridinių asmenų registras). Tarp šių įmonių statusų yra skirtumų!

Žinovas. Steigėjas -taryba. O rašo ...Valst.įmonių ir sav.įstatymą perskaitikit pirma
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Kristupas Krivickas 2020-08-07 06:20
Būtų ūkis yra įmonė, UAB taip pat yra įmonė. Įmonės forma - uždaroji akcinė bendrovė. Taigi būtų ūkis yra įmonė turinti UAB teisinį statusą. Ir šį įmonė priklauso savivaldybei. Ji yra vienintelis šios įmonės akcininkas. Todėl teisinga ir tikslu yra sutrumpinti teisines formas ir sakyti paprastai - savivaldybės įmonė.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # /// 2020-08-07 09:07
mus, gyventojus,UBŪ domina tiek, kad administraciniu aktu yra paskirtas gyv, namų bendrojo naudojimo objektų administratoriumi. Bendrovė savo veikloje turi vadovautis vyriausybės nutarimu patvirtintais administravimo nuostatais, o ne savais susikurtais "nuostatais" ir neapgaudinėtų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+15 # nu nu 2020-08-07 12:21
1) kas yra K. Krivicko komandoje, kurie Ukmergiškiai?
2) čia tik reklaminis straipsnis, ne žurnalistinis tyrimas ir dėl viešo intereso ginimo niekas nesitkreips, o jei ir kreips, gausis šnipštas
3) įdomu kokius tyrimus atliks agne ir loreta? y3su6
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Genovaitė Bulonienė 2020-08-07 17:37
Gaila, kad p. Krivickas nekandidatuoja Vilniuje. Pateikciau daug vertingos informacijos apie analogiškus įvykius sostinėje. Gaila....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Genovaitei 2020-08-07 18:20
O Vilniuje kndidatuojantiesiems nenorite pateikti?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-9 # Genovaitė Bulonienė 2020-08-07 18:23
Cituojamas Genovaitei:
O Vilniuje kndidatuojantiesiems nenorite pateikti?

Ne visi tokie aktyvūs kaip p. Krivickas. Be to, ne visi imsis, nes zaidzia "toje pat smėlio dėžėje" (t.y. priklauso tai pačiai partijai). Čia reikia labai iniciatyvaus žmogaus. Mano gimatajam miestui pasiseke!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # rasa 2020-08-07 18:54
Ukmergeje zmones turi aukos sindroma, jie bijo savo paciu isrinktos valdzios ir savivaldybes valdininku, nes su jais niekas toje savivaldybeje zmoniskai nesikalba, o i atejusi zmogu ziuri kaip i vilka atbegusi is misko.Krivicko dalyvavimas labai reikalingas, nes visi kiti kandidatai vietiniai, jie visi susigyvene tarpusavyje ir klausimu sprendima tik imituoja.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # *** 2020-08-07 19:07
O šitas ne imituoja? Kas už jo straipsnių stovi? Staiga petronis parašė -paviešino viešą paslaptį ! O iki tol nerašė, nes pačiam naudinga buvo. Gal jį pati nuo lovio bando atjungt? :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # \\\\ 2020-08-07 19:59
manau turi ne aukos sindromą, o yra aukos tų, už kuriuos balsavo ir kas užsitikrino darbo vietas. Valdininkai rūpinasi savais, eilinis rinkėjas jiems jau nereikalingas, nesitikėkite ir neturėkite vilties, kad jumis kas nors pasirūpins. Savo tiesą apginsite tik per didelį atkaklumą :-? .
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Vvvv 2020-08-07 23:06
Cituojamas ***:
O šitas ne imituoja? Kas už jo straipsnių stovi? Staiga petronis parašė -paviešino viešą paslaptį ! O iki tol nerašė, nes pačiam naudinga buvo. Gal jį pati nuo lovio bando atjungt? :-*

Gal kam jis renka balsus? Kam atiduos juos?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Oho 2020-08-07 19:26
"Skaityti 4357 kartai" - ar ne rekordas UŽ???
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Taigi 2020-08-07 19:58
Yra savivaldybės administracijoje Turto valdymo ir apskaitos skyrius. Jo nuostatuose yra toks punktas:
"9.14. analizuoja įmonių, kuriose savivaldybė turi akcijų, ūkinę –finansinę veiklą, teikia siūlymus administracijos direktoriui dėl šių įmonių darbo;"
Įdomu, kiek tas skyrius pateikė adm. direktoriui siūlymų? Juk 100 proc. savivaldybės akcijų!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # *** 2020-08-07 20:28
[quote name="Taigi"]Yra savivaldybės administracijoje Turto valdymo ir apskaitos skyrius. Jo nuostatuose yra toks punktas:
"9.14. analizuoja įmonių, kuriose savivaldybė turi akcijų, ūkinę –finansinę veiklą, teikia siūlymus administracijos direktoriui dėl šių įmonių darbo;"
Įdomu, kiek tas skyrius pateikė adm. direktoriui siūlymų? Juk 100 proc. savivaldybės akcijų!!!
O savivaldybės kontrolės ir audito tarnyba???? (o.mikelienės) funkcijos-tiesioginės!!! Įdomu už ką ji algą gauna????? Vsio zakono!!!! Tarybai gerai, adm.vadovui ir merui tinka jos išvados ... vat tik kai bus konfiskacija turtų, ranka pavargs surašinėt ... tai dar yra ir kt. savivald.įmonių, kurios ir "efektyviai" tvarkosi pasak mikeliene ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # Gyventojas 2020-08-08 09:57
Išties kalbos čia kaip mano su kaimynu prie butelio...Pasijuokėme, tipo susinervinome ir....deja viskas. Juk niekur nenuveda šios "paslaptys" ir "tyrimai". Jei jau yra negerai pgl įstatymą, rašyti turint faktus ne i laikraštį reikia...matyt tik triukas...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # 555 2020-08-08 11:56
Suprantama , kad rasyti reikia ne i laikrasti , bet kas rasys, kas gins viesa interesa , kai visi savi? Viesa interesa turi ginti ir tarybos nariai , ir seimo nariai , bet jie visi ukmergiskiai , visi savi ir vienaip ar kitaip susije, kas nores pyktis ir nervus gadinti?Ziniasklaida yra vadinama ketvirtaja valdzia , todel toks viesinimas yra tik i nauda.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # nu nu 2020-08-08 12:17
Cituojamas 555:
Suprantama , kad rasyti reikia ne i laikrasti , bet kas rasys, kas gins viesa interesa , kai visi savi? Viesa interesa turi ginti ir tarybos nariai , ir seimo nariai , bet jie visi ukmergiskiai , visi savi ir vienaip ar kitaip susije, kas nores pyktis ir nervus gadinti?Ziniasklaida yra vadinama ketvirtaja valdzia , todel toks viesinimas yra tik i nauda.

pašilis gins su gelumbausku ... nu nu kartu į medžiokles važiuoja, vienas medžiotojų burelis ... su tarybos nariais ... reklaminė afera ir tiek. ar vaiciunas ...? čia veikos patikrinimą negali išsireikalauti iš savivaldybės, o norit tyrimo pagal BK ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # //// 2020-08-08 14:00
Cituojamas nu nu:
Cituojamas 555:
Suprantama , kad rasyti reikia ne i laikrasti , bet kas rasys, kas gins viesa interesa , kai visi savi? Viesa interesa turi ginti ir tarybos nariai , ir seimo nariai , bet jie visi ukmergiskiai , visi savi ir vienaip ar kitaip susije, kas nores pyktis ir nervus gadinti?Ziniasklaida yra vadinama ketvirtaja valdzia , todel toks viesinimas yra tik i nauda.

pašilis gins su gelumbausku ... nu nu kartu į medžiokles važiuoja, vienas medžiotojų burelis ... su tarybos nariais ... reklaminė afera ir tiek. ar vaiciunas ...? čia veikos patikrinimą negali išsireikalauti iš savivaldybės, o norit tyrimo pagal BK ...

Mikroklimata tik geba tirt Ukmerges savivaldybe ir dar nuotolinu budu
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-6 # Taip 2020-08-08 12:39
Gal ir pajudins situaciją į gerą pusę, bet su sąlyga, kad spauda (ketvirtoji valdžia) šio klausimo greitai nepamirš.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Kkk 2020-08-08 12:52
Cituojamas Taip:
Gal ir pajudins situaciją į gerą pusę, bet su sąlyga, kad spauda (ketvirtoji valdžia) šio klausimo greitai nepamirš.

Kas sio laikrascio savininkas? Taryboj sedi? Vat ir visi atsakymai. VRK pinigus isisavina. Kas kreipsis i taryba su prasymu del kreipimo i prokuratura del UBU veiklos, turto isvsistymo ir t.t.? :lol: :lol: :lol: :lol:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Kkk 2020-08-08 12:59
gali ir pilietis kreiptis i taryba! Tai kas kreipsis? Kurys drasus?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # 555 2020-08-08 13:18
Siuo atveju reikia kreiptis ne i taryba , o kreiptis i prokuratura ir apskusti tarybos sprendimus del kainu didinimo, kas praktiskai yra beprasmis uzsiemimas. Pati rajono taryba saves i teisma neduos.Cia kalba eina apie politinini pasitikejima.Ar gali buti seimo nariu zmogus , kuris priimineja nepalankius gyventojams sprendimus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Jo 2020-08-08 13:25
Cituojamas 555:
Siuo atveju reikia kreiptis ne i taryba , o kreiptis i prokuratura ir apskusti tarybos sprendimus del kainu didinimo, kas praktiskai yra beprasmis uzsiemimas. Pati rajono taryba saves i teisma neduos.Cia kalba eina apie politinini pasitikejima.Ar gali buti seimo nariu zmogus , kuris priimineja nepalankius gyventojams sprendimus.

O tarybos nariai? Priesaika ju perskaitikit, tada aiskiau bus. O antra -yra LR laikino tiesioginio valdymo ivedimo istatymas... ir eina visa taryba su administracija i gatve, be teises grizt ...
Be teises grizt.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Geriau 2020-08-08 13:33
Cituojamas 555:
Siuo atveju reikia kreiptis ne i taryba , o kreiptis i prokuratura ir apskusti tarybos sprendimus del kainu didinimo, kas praktiskai yra beprasmis uzsiemimas. Pati rajono taryba saves i teisma neduos.Cia kalba eina apie politinini pasitikejima.Ar gali buti seimo nariu zmogus , kuris priimineja nepalankius gyventojams sprendimus.

O kur ziuri viriausybes atstovas, kontroles skyrius, jurgelaitis??? Visi deda vizas, kad viskas gerai, jokiu priestaravimU istatymams, viriausybes nurodimams, konstitucijai -NERA!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # ### 2020-08-08 13:57
Cituojamas 555:
Siuo atveju reikia kreiptis ne i taryba , o kreiptis i prokuratura ir apskusti tarybos sprendimus del kainu didinimo, kas praktiskai yra beprasmis uzsiemimas. Pati rajono taryba saves i teisma neduos.Cia kalba eina apie politinini pasitikejima.Ar gali buti seimo nariu zmogus , kuris priimineja nepalankius gyventojams sprendimus.

Administracinis teismas del teises akto teisetumo ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # 555 2020-08-08 14:33
O kodel rajono tarybos vienbalsiai priimtas sprendimas gali buti neteisetas, sugebesi irodyt?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # jeigu 2020-08-08 19:52
Jūs žinotumėte 2015 m. Nr. 831 administravimo nuostatų straipsnius 8.1, 9 ir kitus teisės aktus tai nerašytumėte apie priimtų sprendimų neteisėtumo įrodymą. Čia situacija yra kitokia. Sausio mėn. 30 d. taryba priėmė du sprendimus, tačiau jie netaikomi daugiabučių savininkams, nes taryba neturi teisės tvirtinti tarifų, o tik gali tvirtinti tarifų apskaičiavimo metodiką. UBŪ netinkamai pritaikė tarybos sprendimą ir pradėjo skaičiuoti padidintus mokesčius. Administravimo mokestis, nurodytas sav ad direktoriaus įsakyme skiriant administratoriumi UBŪ, Dar iki 2022 12 17 turi būti 0.0405 eur už kv.m be pvm. Panašiai ir su teritorijų priežiūra :-?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # B. 2020-08-08 21:58
Tai eikit ir pakeiskit, liepkit !!!
Nežino jie, nu nu ... ir pinigų nėra! Administracinis teismas idiotams sugalvotas. Tai pakalbėkit ir mokėkit, o geriau ne kalbėkit, nes nieko nesugebat apart vest diskusija. Kas daro, tai pagal įstatymo raidę viską daro ir stt informuot nepamiršta.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Jo 2020-08-08 15:01
Cituojamas ###:
Cituojamas 555:
Siuo atveju reikia kreiptis ne i taryba , o kreiptis i prokuratura ir apskusti tarybos sprendimus del kainu didinimo, kas praktiskai yra beprasmis uzsiemimas. Pati rajono taryba saves i teisma neduos.Cia kalba eina apie politinini pasitikejima.Ar gali buti seimo nariu zmogus , kuris priimineja nepalankius gyventojams sprendimus.

Administracinis teismas del teises akto teisetumo ...

Ka tu ten irodinet ketini? Teismas pats istyre.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Geriau 2020-08-08 13:30
Ukmerges rajono tarybos reglamenta atspauzdintu -paviesintu ir tiesioginio valdymo ivedimo istatyma, kad kv.zinotu kada, kur kreiptis ir kas uz ka atsako, ir tarybos nariu (mero, adm.vadovo, ju pavaduotoju) priesaika.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-8 # 555 2020-08-08 14:08
Yra tarybos posedziu suvestine, yra pateikti projektai del kainu didinimo, yra duomenys kuris narys kaip balsavo, viskas yra savivaldybes svetainej.Ar pagristai buvo didinamos kainos gali nustatyti tik teismas.Faktas , kad didinant kainas dideliu diskusiju nekildavo, kainos buvo patvirtinamos vienbalsiai.Krivickas savo straipsniu tik informuoja, kad jis yra gyventoju puseje, kad budamas seime gins ju interesus, priesingai nuo kitu kandidatuojanciu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # //// 2020-08-08 14:20
Cituojamas 555:
Yra tarybos posedziu suvestine, yra pateikti projektai del kainu didinimo, yra duomenys kuris narys kaip balsavo, viskas yra savivaldybes svetainej.Ar pagristai buvo didinamos kainos gali nustatyti tik teismas.Faktas , kad didinant kainas dideliu diskusiju nekildavo, kainos buvo patvirtinamos vienbalsiai.Krivickas savo straipsniu tik informuoja, kad jis yra gyventoju puseje, kad budamas seime gins ju interesus, priesingai nuo kitu kandidatuojanciu.

Tu zinai kas uz jo stovi? Kas jo komandoje? Atiduos savo surinktus balsus agnei ar varzgaliui ar dudenui ir kas toliau?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Jo 2020-08-08 14:24
Jie visi musu puseje, tik vienbalsei balsuoja uz neteisetus sprendimus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # 111 2020-08-08 15:25
Apibendrinant , tiek Krivickas tiek Dudenas rinkimine kompanija pradejo per anksti, reikejo menesiu veliau, saves reklamavimas populistiniais straipsniais yra tik betikslis pinigu svaistymas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # $$$ 2020-08-08 15:42
Cituojamas 555:
O kodel rajono tarybos vienbalsiai priimtas sprendimas gali buti neteisetas, sugebesi irodyt?

Todel kad kv.nuo tos naudos turi-realios. Ir viriausybes atstovas, administracijos atsakingi darbuotojai( kurie parasus deda, kad projektas teisetas), tarybos nariai(balsuoja gi). Zmones apvagineja prisidengdami jiems suteiktais igaliojimais. O kas skusis??? Vergai?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # *** 2020-08-08 15:48
Pinigu gi nera!!!! Nei UBU, nei siuksliu pinigu. Zmones kaip melziamos karves. Todel ir bega visi lauk is Lietuvos.
Vokeli gaut uz nieka ... o ten gi milijonai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # 555 2020-08-08 16:12
O tu teisme sugebesi irodyti kad tarybos nariai zmones apvagineja, ar is priimamu sprendimu turi realios naudos?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Jo 2020-08-08 16:34
Cituojamas 555:
O tu teisme sugebesi irodyti kad tarybos nariai zmones apvagineja, ar is priimamu sprendimu turi realios naudos?

Irodineja teisme -prokuroras kalte, ne pilietis. Antra- 2.5 kart kart uzkeltas siuksliu mokestis Ukmergei. Rusiavimo linijos nera, pinigu taip pat nera!!!! UBU situacija ir bloga ...
Tai jau tarnybu darbas. Trecia -daug ko tu nezinai kas darosi taryboj...4- skaityt butina viriausybes nurodimus, istatymus ir kt.teises aktus pvz. Ukm.tarybos reglamenta
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # 555 2020-08-08 16:58
O tu kaltinimus rajono tarybai suformuluot sugebesi?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Nu jo 2020-08-08 17:12
Cituojamas 555:
O tu kaltinimus rajono tarybai suformuluot sugebesi?

Gal jus pradzoi nors BPK ir BK paskaitikit, ka nors paskaitikit, kad ne uzdavinet kvailu klausimu. Pilietis kaltinimus formuos? Tai gal ir uz tarnybas dirbs, prokurora, teisma?
As tai matematikos egzamena esu isilaikes...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+11 # A. 2020-08-08 18:45
Man tai toks klausimėlis. O ar Krivickas įsikėlė su šeima prieš rinkimus į Ukmergę, kaip kad Janutienė Joniškyje, kad parodytų kaip rūpi šis kraštas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # B. 2020-08-08 19:35
klausimas kitas: kas vadovauja partijos sk. Ukmergeje? Buvo Zeziulevicius berot ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Patarimas 2020-08-09 10:16
gerb. Krivickui- rinkimine kompanija siulyciau pradeti nuo elementaraus, zmogisko prisistatymo - partijos, programos, komandos ir t.t.Pradet nuo kaltinimu vagystemis ir apgavystemis labai jau....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Klausimas 2020-08-09 12:52
Gerb. Patarėjau,
tai kada ir kas turi pradėti kelti į paviršių trūkumus, apgavystes? Juk čia keliamos problemos įsisenėjusios, tačiau, jeigu koks nors eilinis pilietis į jas parodo pirštu, naudos jokios. Todėl visi laukia "Mesijaus".
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # nes 2020-08-09 13:03
Pabrango duona,sviestas , pabrango masinu remontas, kirpykla, atsirado nauji mokesciai- visus i teisma.Juk raso- administracinis mokestis nustatytas pagal salies vidurki, t.y priimtas teisingas ir protingas sprendimas
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # 99 2020-08-09 16:00
Man -ne problemos.Kiek reikia , tiek sumoku.Seimo nario darbas - istatymu leidyba, teisekura, o ne vaidinti proletariato vada provincijoj
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # PRADŽIAI 2020-08-09 14:19
55 straipsnis. Savivaldybių veiklos priežiūra
1. Kaip savivaldybės laikosi įstatymų, kaip vykdo Vyriausybės sprendimus, Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymo nustatyta tvarka prižiūri Vyriausybės skiriami valstybės pareigūnai – Vyriausybės atstovai.
2. Gyventojų skundus dėl savivaldybės pareigūnų piktnaudžiavimo ar biurokratizmo tiria Seimo kontrolieriai; jų įgaliojimai nustatyti Seimo kontrolierių įstatyme.
3. Savivaldybės institucijų ir valstybės tarnautojų aktai ar veiksmai, pažeidžiantys gyventojų, institucijų, įstaigų, įmonių ir organizacijų teises, gali būti skundžiami Administracinių bylų teisenos įstatymo nustatyta tvarka.
4. Savivaldybių funkcijos ir teisių apribojimai, kai skelbiama karo ir (ar) nepaprastoji padėtis, nustatoma specialiuose įstatymuose.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Trumpas klausimas 2020-08-09 14:37
Ar bandė tas (toji) PRADŽIAI pasinaudoti siūlomomis institucijomis? Kiek kartu padėjo?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # B. 2020-08-09 15:29
Tada imk ginkla ar dar ka ir irodinek savo tiesa kitu budu....
Ar sedek ir mokek, verk kamputije ir lauk kas ka uz tave nuveiks ... o jie darys kas jiems naudinga
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Jo 2020-08-09 17:46
Su katilinėm tai kaip buvo? Visi, draugiškai! Ir kainas užkėlė!!!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-4 # ///////// 2020-08-09 15:52
mes gi teisinei valstybei gyvenam ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Na, 2020-08-09 16:10
daug kas taip sako.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # &&& 2020-08-09 17:45
Cituojamas Na,:
daug kas taip sako.

Ypač kas taryboje ir seime sėdi!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # PRADŽIAI 2020-08-09 14:41
Specialiųjų tyrimų tarnybos 2020–2022 metų veiklos prioritetai:
Nustatyti ir imtis priemonių sumažinti korupcijos riziką priimant sprendimus socialiai jautriais klausimais bei atskleisti sudėtingiausias, didžiausią žalą darančias korupcinio pobūdžio nusikalstamas veikas: sveikatos priežiūros, politinės veiklos ir teisėkūros, teismų ir teisėsaugos, teritorijų planavimo ir statybos, savivaldos ir socialinės apsaugos srityse bei vykdant pirkimų organizavimo, Europos Sąjungos fondų lėšų administravimo, infrastruktūros projektų įgyvendinimo, viešųjų paslaugų teikimo, turto valdymo, verslo priežiūros ir kontrolės funkcijas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # klausimelis 2020-08-09 15:03
Per paskutinius tris metus mano megstami Rokiskio sudyti lasiniai pabrango penkiasdesimt proc.Kur as tureciau kreiptis?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # gi 2020-08-09 18:02
pas kiauliuką:-)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # katinas 2020-08-09 16:04
Pabrango ne tik lasiniai, bet ir pienas. Kur kreiptis - i stt ar i seimo kontrolieriu?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Na?, 2020-08-09 22:18
Komentarai į temą išsisėmė, neberašinėkim "glupstvos".
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Mat, 2020-08-10 09:58
mokesčių tarifai padidinti tik nuo šių metų vasario mėn, rajono sav. administracija ir administratorius apie tuos pažeidimus informuoti, tačiau nereaguoja ir nepriima sprendimų, kad klaidos būtų ištaisytos, mokesčiai perskaičiuoti. Ankstesniais metais buvo kitokie pažeidimai ir tokio atgarsio nebuvo, aiškinomės individualiai, pagal galimybes, ir teko susitaikyti su sav administracijos neveikimu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Buvo 2020-08-10 10:15
informuotas ir prašyta "pagalbos " esamo seimo nario, liko tik pažadai....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Ožka 2020-08-10 11:11
Vietos savivaldos istatymo 55 str. Taip sunku persksityt :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ar visi savi? Ar ibauginti?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # Andrius 2020-08-10 20:00
O tai Kalesnykas išėjo :D viską palikęs ir numetęs likimo valiai, prisistatė namų, prikaupė pinigų , atsidarė įmonių ir toliau judės :D O kur nuostolių kompensavimas, kur kalėjimas aferistui, taryboj dar liko ir dar turi balsą kaip tarybos narys priimant sprendimus būdamas korupcionierius :D O kur gi Kristupai dar Ukmergės šiluma su Darbo partijos statytiniu direktoriumi , kur gi Ukmergės vandenys , autobusų parkas visas , čia oi oi kiek dar yra linksmų neatskleistų kampelių su savo chėbra ir savo klanais ir viskas su politika , ai dar tiesa Varno dėka pradėjo buvę poliūcininkai lysti į šiltas vietas :D Čia linksma pas mus :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Dino 2020-08-10 21:14
krivicko komentarai :-* :-* :-*
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Renovacija 2020-08-11 10:39
Ačiū Kristupui, už atliekamą tyrimą. Mano bėda tokia, kad nuo praeitų metų gruodžio mėn. negaliu priduoti savo suremontuoto buto matavimų registrų centrui, dėl to, kad būtų ūkis nesugeba priduoti renovacijos bylos registrų centrui. Kalbėta su atsakingais asmenimis, direktoriumi, rangovais (sakė iš jų pusės viskas atlikta). Beviltiškas reikalas..Siunčia atgal pas rangovus, nors tai turėtų būti atlikta jau 2017 metais. Ir ne gyventojų rūpestis tai turėtų būti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # O 2020-08-11 10:56
kas tau sake ,kad tas tyrimas atliekamas? Krivickas parase , kad kreipsis del nepriklausomo audito, bet kada kreipsis neparase.Paskaityk apacioje- rinkimine reklama.Jei ir kreipsis del to audito. tai jis bus atliktas , kai jau bus pasibaige rinkimai i seima.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Renovacija 2020-08-11 12:15
Bent jau pajudinta, pradžia yra. Bent jau žmogus ne iš tos pačios virtuvės.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # kokia 2020-08-11 12:28
"pradžia"? savo rinkiminės kompanijos, pinigų isisavinimą?
ar patiklių žmonių balsų rinkymą? tik klausimas kam jis juos atiduos? ir gi jau ne pirma kart ... berots balsus savo "dovanoja"
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Petronio 2020-08-11 12:37
virtuves ... ar žabali ? proto ir mastymą atemė? Paviešino viešą paslaptį !!! koki jis auditą atlikinės? kas jis toks? kam tai kedę seime ruoše ir tiek.
Bet kitos partijos, kandidatai tyli kaip ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Kas skaite 2020-08-11 15:24
LIETUVOS RESPUBLIKOS

SAVIVALDYBIŲ ADMINISTRACINĖS PRIEŽIŪROS

ĮSTATYMą ?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # ...../// 2020-08-11 19:57
vyriausybės atstovas gyventojų skundų nesiaiškina, jam taip pat kartais akytės skauda ir ne visus netikslumus pastebi :sad: :sad: :sad:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # \\\ 2020-08-11 21:16
1-Viriausybe, 2-seimas, 3-prezidentura. VRM, STT, VSD, gen.prokuratura
Demokratine-parlamentine valstybe.
Ir i adm.teisma galit kreiptis, nemokamai!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Ir zinoma 2020-08-11 21:11
Ne uz aciu ....$$$$$$
MOKETI uz Administracini teisma nereikia! Galma ir neturtine prisiteisti. O pasamdyti nepriklausoma audita - ne viena tukstanti kainuos, ir kas jam duos UBU buhalterinius dokumentus?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # O 2020-08-11 21:35
Organizuot auditus - visai ne seimo nario darbas. Inicijuoti nepriklausoma imones audita tikriausiai gali ir pati savivaldybe. Paskelbti viesa pirkima auditui atlikti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # nnn 2020-08-11 22:52
Savivaldybes imoniu veiklos audita ir kontrole vykdo savivaldybes audito skyrius, bet jis yra pavaldus valstybes kontrolei, o ne savivaldybei, ta prasme yra nepriklausomas nuo savivaldybes.Kokiaia atvejais gali buti atliekamas savivaldybes imones nepriklausomas auditas ir kas ta audita gali inicijuoti - reikia skaityti istatymus. Gal gali ir zurnalistas, nors labai abejoju.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Nnn 2020-08-12 01:37
isanksto susitarus, veikdami grupeje ... milijonaus pasidalindami ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # ///// 2020-08-12 01:55
Cituojamas nnn:
Savivaldybes imoniu veiklos audita ir kontrole vykdo savivaldybes audito skyrius, bet jis yra pavaldus valstybes kontrolei, o ne savivaldybei, ta prasme yra nepriklausomas nuo savivaldybes.Kokiaia atvejais gali buti atliekamas savivaldybes imones nepriklausomas auditas ir kas ta audita gali inicijuoti - reikia skaityti istatymus. Gal gali ir zurnalistas, nors labai abejoju.

Geriau paskaitikit, pries rasant ka nors ... malonu kada zmogus zino, skaite, o ne spelionem uzsiima-viesai!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # //////// 2020-08-12 09:28
Cituojamas nnn:
Savivaldybes imoniu veiklos audita ir kontrole vykdo savivaldybes audito skyrius, bet jis yra pavaldus valstybes kontrolei, o ne savivaldybei, ta prasme yra nepriklausomas nuo savivaldybes.Kokiaia atvejais gali buti atliekamas savivaldybes imones nepriklausomas auditas ir kas ta audita gali inicijuoti - reikia skaityti istatymus. Gal gali ir zurnalistas, nors labai abejoju.

Cituojamas nnn:
Savivaldybes imoniu veiklos audita ir kontrole vykdo savivaldybes audito skyrius, bet jis yra pavaldus valstybes kontrolei, o ne savivaldybei, ta prasme yra nepriklausomas nuo savivaldybes.Kokiaia atvejais gali buti atliekamas savivaldybes imones nepriklausomas auditas ir kas ta audita gali inicijuoti - reikia skaityti istatymus. Gal gali ir zurnalistas, nors labai abejoju.

o paskaityt prieš rašant nesugebat? klaidint žmones daug proto ir žinių nereikia :-x :eek: :oops: :oops:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # Paskutinis 2020-08-11 23:32
žinoma, kad saviv kontrolierius tikrina biudžeto lėšų panaudojimą, UBŪ gyventojų kaupiamų ir kitų lėšų naudojimo nekontroliuoja. Savivaldybės administracijai yra prievolė tikrinti, prižiūrėti paskirtą gyv. namų bendrojo naudojimo objektų administratorių -UBŪ. Aplinkos ministro įsakymu yra patvirtintos administratorių veiklos priežiūros ir kontrolės taisyklės ir pakeitimai. Rekomenduota nurodytas taisykles patvirtinti savivaldybių taryboms ir tt. Rodos taip paprasta, viskas paaiškinta, bet nesuprantama kodėl saviv administracijoje tai ignoruojama, sudaromos problemos, klaidinami ukmergiškiai 8)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Kadangi 2020-08-12 01:24
Kadagi turi materialinia nauda. Ten milijonai, kuriu nera.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Oooooo 2020-08-12 01:43
"melziamos karves" yra, kodel gi jomis nepasinaudot??
Jos gi tiles, niekus nesikreips, nes bijo ir nezino. Kuo dg.berasciu tuo geriau. Vat kandidatai i taryba i seima tuo ir naudojasi... vienintelus kriterijus -grazus, gerau pakalbejo...
Ir dar klausimas kas uz ju nugaru stovi ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Oooooo 2020-08-12 01:47
Cituojamas Paskutinis:
žinoma, kad saviv kontrolierius tikrina biudžeto lėšų panaudojimą, UBŪ gyventojų kaupiamų ir kitų lėšų naudojimo nekontroliuoja. Savivaldybės administracijai yra prievolė tikrinti, prižiūrėti paskirtą gyv. namų bendrojo naudojimo objektų administratorių -UBŪ. Aplinkos ministro įsakymu yra patvirtintos administratorių veiklos priežiūros ir kontrolės taisyklės ir pakeitimai. Rekomenduota nurodytas taisykles patvirtinti savivaldybių taryboms ir tt. Rodos taip paprasta, viskas paaiškinta, bet nesuprantama kodėl saviv administracijoje tai ignoruojama, sudaromos problemos, klaidinami ukmergiškiai 8)

Ne klaidinami!!! O apvagibejami !!!!! Veikdami grupeje ... isanksto susitarus .... !
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # // 2020-08-12 02:05
Tikrai tikrina? Matet? Ar tik parasus deda uz atligi kad viskas gerai? Jai tikrina- tai kur pinigai dingo? Kodel situacija tokia "gera" ir visi"patenkinti"?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-2 # ddt 2020-08-12 08:17
O kas tau sake , kad pinigai dingo, kad juos kazkas pavoge?Krivickas savo straipsnyje?Nusiramink , pinigai vietoje.Geriau nueik nusipirk bambali. greit prades pardavinet
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # //////// 2020-08-12 09:26
o viesus dokumentus skaityt moki? ar tik karve gali but, melziama? turbut matemetikos egzameno ir kitu nelaikei ...
tarpeda
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Ooo 2020-08-12 10:32
Cituojamas ddt:
O kas tau sake , kad pinigai dingo, kad juos kazkas pavoge?Krivickas savo straipsnyje?Nusiramink , pinigai vietoje.Geriau nueik nusipirk bambali. greit prades pardavinet

Zinoma pinigai yra, tik kieno kiseneje?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Hau 2020-08-12 10:57
Cituojamas ddt:
O kas tau sake , kad pinigai dingo, kad juos kazkas pavoge?Krivickas savo straipsnyje?Nusiramink , pinigai vietoje.Geriau nueik nusipirk bambali. greit prades pardavinet

Krivickas dievu tapo!!!!!! Jis turi parasyt, kad abeliai patiketu....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # okey 2020-08-12 13:54
Gal kas zinot kokie tai pinigai?Padidinus administravimo mokesti kiek tukst.euru butu imone gauna daugiau per men., per metus? Idomu apie kokias sumas cia kalbama. Tada gal butu galima kalbeti , kur tie pinigeliai panaudojami ir pan
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # bandom 2020-08-12 19:07
išmintingieji kurmiai skaičiuoja, be PVM. Per 2019 veiklos metus už administravimą priskaityta 134900 Eur, skaičiuojant 0.0405 Eur. už kv.m, mokestis padidintas 0.0388 Eur už kv.m, priskaitymai padidėtų 129237 Eur per metus. Bendra suma už administravimą per 264000 Eur per metus. Manome, kad tikslesnius duomenis pateiks administratorius ar sav specialistai. "Mizeris" ne atlygis
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Nors 2020-08-12 20:30
Cituojamas bandom:
išmintingieji kurmiai skaičiuoja, be PVM. Per 2019 veiklos metus už administravimą priskaityta 134900 Eur, skaičiuojant 0.0405 Eur. už kv.m, mokestis padidintas 0.0388 Eur už kv.m, priskaitymai padidėtų 129237 Eur per metus. Bendra suma už administravimą per 264000 Eur per metus. Manome, kad tikslesnius duomenis pateiks administratorius ar sav specialistai. "Mizeris" ne atlygis

Be specialisto išvados (užduotį surašo teismas ar prokuroras), specialistas būna įspėtas dėl atsakomybės, pačio skaičiavimai yra niekiniai. Sapaliojimai. BK nuo 5 000eur pradedamas. Viešus paskaičiavimus aš pasilaikyčiau sau. Rinkiminė reklama, balsų rinkymas krivickio. Kuriuos jis .... galimai" padovanos" kaip Anykščiuose ir dar kur... kiek jis tokių rinkymų pas jį buvo? A? ŠOU nesuprantantiems
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Tave 2020-08-12 22:53
Is ligonines paleido, ar pasiseke pabegt?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # okey 2020-08-12 20:49
Kai yra skaiciai, tada aisku apie ka kalbam. Rajono politikai prieme taip vadinama nepopuliaru sprendima. Sprendimo projektas, aisku, nebuvo afisuojamas, pateiktas tvirtinti tarybai tarp trisdesimties kitu klausimu.Gyventojai nukentejo nuo savo paciu rinktu politiku, -tokia tiesa
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Ooo 2020-08-12 21:43
Tokiu tarybos sprendimu yra ne vienas! Ir ? Visi tarybos sprendimai kas liečia piliečių pinigus prieštarauja ir viriausybės nurodimams, įstatymams ir konstitucijai. Ir kas toliau? Visi žino ir visi tyli. Jau rugpjutis ir niekas jokių veiksmų nesiima ir nesiims. Nuo 2016 metų viskas blogai su šiukšlių kainom ir kas? Moka ir tyli visi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # ty3 2020-08-12 23:01
Sunys loja, karavanas eina.Vienas blogas dalykas rajono taryboj- nera opozicijos.Visi draugai ir biciuliai.Dudenui ir Balciunienei panasus sprendimai bus primenami, ka Krivickas ir daro.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Ona 2020-08-13 04:34
Cituojamas ty3:
Sunys loja, karavanas eina.Vienas blogas dalykas rajono taryboj- nera opozicijos.Visi draugai ir biciuliai.Dudenui ir Balciunienei panasus sprendimai bus primenami, ka Krivickas ir daro.

Ot išgasdino juos! Milijonais dalinasi ir juokesi iš visų. Bus ydomu kau krivickas jiems savo palsus "perleis". Dudenas ir Agne ... geriau paklausk kas už jų nugaru stovi. Šviesuoliai gi. Ydomu tik už kiek? Ir iš kur pas juos tokie pinigai ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Rimas 2020-08-13 10:49
Atsirado mat naujas gelbėtojas, bandantis visus juodinti ir vaidinti kovotoją, nors tikslas vienintelis - patekti į Seimą, tačiau Ukmergiečiai mąstantys niekada neužkibs ant tokio pigaus kabliuko
Kiek besitengtų, kiek bekeistų partijų, vistiek Ukmergėje neišrinks šito veikėjo, nes turi gerą seimo narį Varžgalį, kuris dirba o neplepa 10m.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Ri 2020-08-13 10:50
Vistiek Ukmergėje išrinks VARŽGALĮ , gali nevargti juodindamas Ukmergę
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų