Spausdinti šį puslapį

K. Krivickas: šį pirmadienį, mano iniciatyva, į teismą buvo paduotas A. Veryga, į teismą paduosiu ir Ukmergės ligoninės vadovą R. Civilką, jeigu ligoninės ir poliklinikos veikla artimiausiu metu nebus atnaujinta 100 procentų!

Praėjusią savaitę savo socialinio tinklo paskyroje paskelbiau, kad Sveikatos apaugos ministras, Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovas A. Veryga turi būti teisiamas už įgaliojimų viršijimą.

Šią mano iniciatyvą palaikė ir ja dalijosi dešimtys tūkstančių Lietuvos žmonių. Šį pirmadienį, mano iniciatyva, Centro partijos-Tautininkų vadovas, Seimo narys N. Puteikis kreipėsi į Lietuvos vyriausiąjį administracinį teismą prašydamas panaikinti A. Verygos įsakymus, dėl kurių buvo reikšmingai apribota ligoninių ir poliklinikų veikla.

Naujausi Norvegijos mokslininkų tyrimai įrodė: priverstinis kaukių dėvėjimas visur – neefektyvus. A. Veryga, kaip operacijų vadovas, ir S. Skvernelis, kaip ministras pirmininkas, turėtų prisiimti asmeninę atsakomybę už nepagrįstus sprendimus ir įgaliojimų viršijimą, už uždarytą ekonomiką ir sukeltą finansų krizę, už Lietuvos žmonių įvarymą į milijardines skolas, už išaugusią bedarbystę, už bankrutavusius verslus, už šimtus žmonių mirčių, nes ligoninės ir poliklinikos vis dar nepriima visų pacientų, dėl to Lietuvoje miršta neįprastai daug žmonių – šimtai! Ne nuo COVID-19, o nuo A. Verygos ir S. Skvernelio sprendimų pasekmių!

Gindami žmonių interesą laiku gauti reikalingas medicinos paslaugas, Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo prašome panaikinti, kaip padariusius reikšmingą žalą Lietuvos žmonėms, Sveikatos apsaugos ministro, Valstybės lygio ekstremalios situacijos operacijų vadovo A. Verygos įsakymus, kuriais buvo reikšmingai apribotas ligoninių ir poliklinikų paslaugų prieinamumas, dėl ko dešimtys tūkstančių Lietuvos žmonių patyrė ir iki šiol patiria daugybę sveikatos sutrikimų, kenčia skausmus, išgyvena baimę ir nerimą dėl savo sveikatos, jiems atsinaujina lėtinės ligos, o remiantis naujausiais duomenimis – daugybė net miršta laiku taip ir nesulaukę tinkamos medicinos pagalbos. Taip pat teismo prašome įpareigoti ministrą A. Verygą  nedelsiant imtis veiksmų visa apimtimi, 100 procentų atkuriant sveikatos paslaugas visoje Lietuvos teritorijoje.

Atsakydama į mano kritiką, Ukmergės ligoninės administracija oficialiai patvirtino ir pripažino, kad Ukmergės ligoninė ir poliklinika iki šiol visiškai neatnaujino veiklos ir nepriima visų pacientų. R. Civilkos teigimu – ligoninei ir poliklinikai savo tiesioginį darbą su pacientais atnaujinti pavyko kol kas tik 80 procentų. Nors girdint ukmergiškių skundus, man asmeniškai susidaro įspūdis, kad realiai ligoninės veikla geriausiu atveju atnaujinta tik 50 procentų.

Todėl viešai kreipiuosi į Ukmergės ligoninės administraciją ir jos vadovą R. Civilką – jeigu  artimiausiu metu neatnaujinsite gydymo įstaigos veiklos 100 procentų, kreipsiuosi į teismą, gindamas viešąjį interesą ir Ukmergės gyventojų teisę laiku gauti visas visavertes medicinos paslaugas.

Nesu susijęs su vietos valdžios grupuotėmis. Esu ne vietos valdžios proteguojamas, o Ukmergės žmonių interesus atstovaujantis ir ginantis kandidatas, Ukmergės žmonių kandidatas į Seimą. Ir toliau drąsiai ir ryžtingai atstovausiu ir ginsiu Ukmergės ir rajono žmonių interesus. Jeigu jūsų valia būsiu išrinktas į Seimą, turėsiu dar daugiau įgaliojimų, galimybių ir įrankių spręsti jūsų problemas, atstovauti ir ginti jūsų interesus dar tvirčiau ir dar ryžtingiau.

Už ryžtingus ir reikalingus

pokyčius Ukmergėje.

K.Krivickas

Politinė reklama bus apmokėta iš

Centro partijos-Tautininkų

rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr. 552

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(9 balsai)