Spausdinti šį puslapį

Rinkėjai antrai kadencijai išrinko Juozą Varžgalį

Rinkėjų valia Seimo nariu antrai kadencijai išrinktas Juozas Varžgalys.

Šis Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Deltuvos pietinėje rinkimų apygardoje nugalėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatę Agnę Balčiūnienę. Lygiai tokia pati dvikova vyko ir taip pat baigėsi prieš ketverius metus.

Už J. Varžgalį sekmadienį savo balsus atidavė 53,53 proc., už A. Balčiūnienę – 43,37 proc. rinkėjų (nuo dalyvavusių rinkėjų skaičiaus).

Per praeitus Seimo rinkimus šie abu kandidatai taip pat susitiko antrame ture. Tada už J. Varžgalį balsavo 56,9 proc., už A. Balčiūnienę – 39,9  proc. rinkėjų.

J.Varžgaliui antrame ture savo balsus skyrė 6 612 rinkėjų.

A.Balčiūnienei pasitikėjimą išreiškė 5 357.

Per praėjusius, prieš ketverius metus vykusius rinkimus antrame ture J. Varžgalį palaikė 7 454 ukmergiškiai, A. Balčiūnienę – 5 224 rinkėjai.

Taigi, per ketverius metus ukmergiškių nuomonės apie du tuos pačius kandidatus, iš kurių turėjo rinktis antrame ture, smarkiai nepasikeitė.

Seimo rinkimuose praėjusią savaitę iš viso dalyvavo 39,24 proc. mūsų apygardos rinkėjų. Ir tai, galima sakyti, – labai aukštas aktyvumo lygis, atsižvelgiant į bauginančią koronaviruso situaciją. Taip pat atsižvelgiant į tai, kad prie Ukmergės buvo prijungti Jonavos rajone esantys Upninkai.

Kadangi čia žmonės Ukmergės kandidatų nepažįsta, aktyvumas buvo gerokai mažesnis nei vidutinis – Upninkuose antrame ture balsavo vos 26,6 proc. rinkėjų.

Prieš ketverius metus antrame ture savo valią išreiškė 40,38 proc. Ukmergės rinkėjų.

Šiemet iš 31 484 tokią teisę turėjusių mūsų apygardos rinkėjų savo valią išreiškė 12 352. Balsadėžėse rasta 3,1 proc. negaliojančių biuletenių.

Per Seimo rinkimus 2013 metais, kuomet po J. Veselkos mirties rinkome savo atstovą vienmandatininką, ukmergiškiai palaikė socialdemokratą Kazį Grybauską. Jo oponentė, kaip ir šįsyk, buvo konservatorė.

Tuometinė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Ukmergės skyriaus pirmininkė Janina Galiauskienė rinkimus pralaimėjo panašia persvara – už ją balsavo beveik 37 proc., už socialdemokratų kandidatą – daugiau nei 60 proc. rinkėjų.

Iki tol, per ankstesniuosius rinkimus, Ukmergei net keturias kadencijas atstovavo J. Veselka.

Lietuvos Respublikos Seimo puslapyje skelbiama, kad  J. Varžgalys Seime ketverius metus dirbo Biudžeto ir finansų komitete, taip pat –  Europos reikalų komitete.

Jis yra Peticijų komisijos ir Antikorupcijos komisijos narys Seimo frakcijose, dirba įvairiose parlamentinėse grupėse.

Nuo pat kadencijos pradžios J. Varžgalys Seime priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai. Tačiau šią kadenciją ji jau bus opozicijoje...

Suskaičiavus visus balsus, jau aišku, kad Konservatorių frakcija Seime bus didžiausia, ją sudarys 50 politikų.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje bus 32 politikai.

Liberalų sąjūdžio frakcijoje – 13 politikų, Socialdemokratų frakcijoje – 13 Seimo narių.

Laisvės partijos frakcijoje dirbs 11 politikų, Darbo partijos frakcijoje – 10 Seimo narių.

Į Seimą taip pat išrinkti trys Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos nariai, 4 savarankiški kandidatai.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(2 balsai)