Daugiausia ukmergiškių balsų mero rinkimuose surinko D. Varnas ir R. Janickas. Daugiausia ukmergiškių balsų mero rinkimuose surinko D. Varnas ir R. Janickas.

Rinkdami rajono merą ukmergiškiai daugiausia balsų skyrė Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašo vedliui savivaldybės administracijos direktoriui Dariui Varnui.

Antrame rinkimų ture kovo 19 d. jis susitiks su dabartiniu rajono meru Rolandu Janicku. Savivaldos rinkimuose Ukmergėje triumfavo Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ sąrašas, iškovojęs net 10 mandatų.

Ukmergės rajono savivaldybės taryboje šią kadenciją dirbs politikai iš penkių sąrašų.

Rinkimai parodė, kad rajono gyventojų pažiūros per ketverius metus kiek pasikeitė – socialdemokratų, „valstiečių“, „darbiečių“ ir konservatorių turėtas mandatų skaičius sumažėjo, o nauja politinė jėga Ukmergėje „Vardan Lietuvos“ pagal populiarumą šovė į viršų. Ši partija surinko net 36,85 proc. rinkėjų balsų ir iškovojo 10 mandatų. Per pastaruosius rinkimus ukmergiškiai dar niekada nebuvo taip smarkiai susitelkę į vieną politinę jėgą.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija sulaukė 15,6 proc. ukmergiškių palaikymo ir rajono taryboje iškovojo 5 mandatus (vieną prarado).

Darbo partija sulaukė 15,5 proc. palaikymo ir turės 4 vietas, o turėjo 5.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 11,38  proc. palaikymu turės 3 vietas. Prarado taip pat vieną mandatą.

Lietuvos socialdemokratų partija sulaukė 10,45 proc. rajono gyventojų palaikymo ir turės 3 vietas taryboje vietoje buvusių 4-ių.

Du iš rinkimuose dalyvavusių sąrašų – Lietuvos regionų partija ir Laisvės partija – Ukmergės rinkėjams neįtiko ir į tarybą nepateko. Tačiau trūko jiems nelabai daug.

Kad patektų į tarybą partijoms reikėjo surinkti 520 mandatų skirstymo kvotą.

Šie metai – treti, kai rajonų ir miestų gyventojai galėjo tiesiogiai rinkti merus. Ukmergėje šio posto siekė 8 kandidatai.

Antrame ture susikaus D. Varnas, kurį sekmadienį palaikė 6 356 mūsų rajono rinkėjai, ir R. Janickas, kurį palaikė 2 912 ukmergiškių.

Iš kitų kandidatų į rajono merus trečioje vietoje liko Agnė Balčiūnienė, kurią palaikė 1 988 rinkėjai, ketvirtas – Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Juozas Varžgalys – 1 351 palaikymo balsas, penkta – socialdemokratė Indrė Kižienė – 795 balsai, šeštas – Algirdas Gineika (Lietuvos regionų partija) – 358 balsai, septintas – Laurynas Ruskonis (Laisvės partija) – 284 balsai, aštuntas – Regimantas Baravykas (partija „Laisvė ir teisingumas“) – 172 balsai.

Teisę rinkimuose dalyvauti turėjo 29 439 ukmergiškiai. Rinkimuose dalyvavo 49,13 proc. Tai – vieni iš aktyvesnių savivaldos rinkimų – aktyvesni nei Lietuvos vidurkis ir nei vykę prieš ketverius metus.

Reitingavo, savo pirmumo balsus atiduodami pasirinktam kandidatui, beveik pusė rinkėjų.

Šie rinkimai Ukmergėje buvo paženklinti netektimi.

Jiems vykstant, savaitgalį mirė Socialdemokratų partijos Ukmergės skyriaus kandidatas, ilgametis šios partijos narys Vytautas Tropikas. Skaudžia žinute feisbuko paskyroje pasidalino bendrapartiečiai.

***

Ukmergės rajono savivaldybės taryboje šią besibaigiančią kadenciją dirba politikai iš penkių sąrašų.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija per 2019 metais vykusius rinkimus sulaukė 21,68 proc. ukmergiškių palaikymo ir rajono taryboje iškovojo 6 mandatus.

Visuomeninis komitetas „Tavo Ukmergė buvo iškovojęs 17,56 proc. rinkėjų palaikymą ir rajono taryboje turėjo 5 vietas.

Darbo partija, sulaukusi 16,68 proc. rinkėjų palaikymo, turėjo 5 vietas. Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga su 15,1 proc. palaikymu – 4 vietas. Tiek pat vietų turėjo Lietuvos socialdemokratų partija, sulaukusi 11,77 proc. palaikymo.

Ukmergėje mero posto 2019 metais siekė 9 kandidatai.

Antrame ture susitiko R. Janickas, kurį palaikė 3 780 rajono rinkėjų, ir A. Balčiūnienė, įtikinusi 3 412 ukmergiškių.

Trečioje vietoje buvo likęs komiteto „Tavo Ukmergė“ lyderis D. Varnas, surinkęs 2 979 balsus.

Teisę dalyvauti rinkimuose prieš ketverius metus turėjo 31 379 ukmergiškiai, rinkimuose dalyvavo 47,4 proc.

***

Per 2015 metų savivaldos rinkimus Socialdemokratų partija buvo sulaukusi 22,60 proc. ukmergiškių palaikymo ir rajono taryboje iškovojusi 6 mandatus. Už Darbo partiją balsavo 21,57 proc. rinkėjų ir ji rajono taryboje gavo 6 vietas.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, surinkusi 18,47 proc. balsų, gavo 5 mandatus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai gavo 4 vietas, sulaukę 13,07 proc. rinkėjų palaikymo. Surinkusi 6,67 proc. balsų, du mandatus turėjo Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), vieną – visuomeninio rinkimų komiteto „N. Puteikio komanda“ atstovas.

Merų rinkimuose 2015-aisiais posto siekė 8 kandidatai. Pirmame ture J. Varžgalys sulaukė 20,46 proc. palaikymo, o Darbo partijos atstovas R. Janickas – 25,75 proc. Jie susitiko antrame ture, kur sėkmė lydėjo R. Janicką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+11 # Xe 2023-03-08 08:55
Varnas ir Janickas - tie patys kiausiniai...tik profiliu. Niekas nesikeicia,sventoji Ukmerges trejybe: Janickas,Varnas ir Balciuniene lieka amziams.

Liudna Ukmerges ateitis...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+10 # politologas 2023-03-08 11:55
dabar tik idomu kaip jie savo idejas pardavines kad tik likti valdzioja- jokiu politiku, sazines, programu:vienintelis siekis buti TEN
gaila, bet ne musu vienu rajone taip. nejaugi isties TEN taip saldu?tik kai reitinguoja ukiui valdyti (taryba) vien gydytojus, keistoka. geras zmogus ne profesija, o cia reikia delioti visu gerove, ne sveikata. bet kam as cia rasau
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-5 # Simpatulė 2023-03-08 16:19
O kas "Nr4" žavinga blondinė?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Rolka Rolka 2023-03-09 13:23
pats užsiauginai paleistuvę, dabar ramiai gyvent neduoda :D :D :D :D :D :D :D :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-10 # Vietinis 2023-03-09 20:01
Abu gražūs vyrai, net nežinau už ką balsuoti:)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-7 # Bent 2023-03-17 14:21
iš visų kandidatų tik vienas Janickas visus padarytus darbus akcentavo, kad atliko kartu su kitais, o ne kai kai kurie mes mes...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų