Ukmergės rinkiminės naujienos, mero rinkimai

Ar viską žinome apie pabėgėlius, kaip sutiksime juos savo šalyje, kaip valstybė padės juos integruoti? Į šiuos ir kitus klausimus būrys lektorių bandė atsakyti ir plačiai papasakoti Kaune susirinkusiems žurnalistams. Išsamų seminarą organizavo Europos Komisijos atstovybė Lietuvoje.

Lietuva per dvejus metus įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius, kurie po trumpo adaptacijos periodo turėtų apsigyventi savivaldybėse. Mūsų savivaldybė būstų pabėgėliams nėra numačiusi. Rajono valdžia tikina, jog laisvų būstų nėra.

Susitikusi su Lietuvos nevyriausybinių organizacijų tarybos nariais socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė aptarė pabėgėlių integracijos klausimus ir paragino nevyriausybines organizacijas, vienijančias įvairių grupių žmones visoje Lietuvoje ir sukaupusias daug vertingos patirties, dalyvauti integracijos procesuose.

Ketvirtadienį Europos Parlamentas (EP) skubos tvarka pritarė Italijoje, Graikijoje ir Vengrijoje prisiglaudusių 120 tūkst. prieglobsčio prašytojų paskirstymui po kitas ES šalis. Į Lietuvą siūloma papildomai perkelti 780 asmenų.

Antradienį Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje vykusio susitikimo metu socialinės apsaugos ir darbo viceministras Algirdas Šešelgis su Jungtinių Tautų Vyriausiojo pabėgėlių komisaro atstovės pavaduotoja Šiaurės Europai Karolina Lindholm Billing aptarė aktualius pabėgėlių integracijos klausimus. 

Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų