Spausdinti šį puslapį

Savivaldybėje laukiamos didelės permainos

Gedimino Nemunaičio nuotr. Savivaldybę ir darbuotojus palies pokyčiai. Gedimino Nemunaičio nuotr. Savivaldybę ir darbuotojus palies pokyčiai.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos laukia didžiausi per pastaruosius kelis dešimtmečius struktūros pokyčiai. Be to, nutarta sumažinti savivaldybės darbuotojų skaičių nuo 241 dabar esančio iki 235.

Savivaldybės administracijos direktoriaus siūlymu parengtas sprendimo projektas, kuriuo siūlomi struktūros pakeitimai, siekiant optimizuoti savivaldybės administracijos darbą, efektyviau panaudoti kvalifikuotus darbuotojus, didinti darbuotojų motyvaciją, administracijos veiklos skaidrumą ir efektyvumą.

Pertvarka paliestų beveik visus iš 16 šiuo metu savivaldybėje veikiančių skyrių.

Pavyzdžiui, vietoje šiuo metu veikiančio Teisės ir civilinės metrikacijos skyriaus būtų suformuoti du: Civilinės metrikacijos bei Teisės skyriai. Beje, Civilinės metrikacijos skyrius kaip atskiras veikė daug metų iki 2012-ųjų. Tuometiniai vadovai taip pat ėmėsi savivaldybės struktūrinių pokyčių ir prie jo prijungė Juridinį skyrių.            

2012-aisiais buvo suformuotas ir pernelyg plačius veiklų barus apimantis Žemės ūkio ir infrastruktūros skyrius. Dabartiniuose planuose – skyrių vėl skirti formuojant Žemės ūkio ir kaimo plėtros bei Statybos ir infrastruktūros skyrius.

Kai kurie skyriai turėtų poskyrius. Turto valdymo ir apskaitos skyrius turėtų Apskaitos bei Turto ir įmonių valdymo poskyrius, Viešosios tvarkos ir  aplinkosaugos skyrius – Rinkliavų bei Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos poskyrius, Personalo ir dokumentų valdymo skyrius – Personalo ir dokumentų valdymo bei Ūkinio aptarnavimo poskyrius.

Po vienu skėčiu apjungti būtų ir kelis dešimtmečius kaip atskiri veikę Vaiko teisių apsaugos ir Socialinės paramos skyriai.

Šiame, jau kaip vienas veikiančiame, skyriuje numatomi Vaiko teisių apsaugos bei Socialinės paramos administravimo poskyriai.

Keli skyriai išliktų nepakitę, pvz., Viešųjų pirkimų, Švietimo ir sporto.

Savivaldybės administracijos filialai – seniūnijos išliktų tie patys, veikiantys Deltuvos, Lyduokių, Pabaisko, Pivonijos, Siesikų, Šešuolių, Taujėnų, Ukmergės miesto, Veprių, Vidiškių, Želvos, Žemaitkiemio seniūnijose.

Siūlomi valstybės tarnautojai, neįeinantys į struktūrinius padalinius: jaunimo reikalų koordinatorius, savivaldybės gydytojas, specialistas civilinei saugai ir mobilizacijai.

Atsižvelgiant į struktūros pokyčius siūloma mažinti nustatytą pareigybių skaičių 6 pareigybėmis ir nustatyti didžiausią leistiną Ukmergės rajono savivaldybės administracijos valstybės tarnautojų pareigybių ir darbuotojų, dirbančių pagal darbo sutartis, skaičių – 235.

Į šį skaičių neįeina mero, mero pavaduotojo, sekretoriato darbuotojų etatai.

Rajono savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė paaiškino, kad jei rajono taryba šią savaitę vyksiančiame posėdyje pritars pokyčiams, visi darbuotojai artimiausiu metu gaus įspėjimus apie galimą atleidimą iš darbo.

Vėliau bus tvirtinami etatų sąrašai, dabartiniai skyrių vedėjai turės pateikti naujų pareigybių aprašymus.

Kai jau bus viskas iki galo aišku, darbuotojams bus pasiūlytas naujas darbas, o šešiems su kolegomis teks atsisveikinti.

Kadangi administracijoje yra keli pensinio amžiaus darbuotojai, keli greitai sulauks tokio amžiaus, pirmiausiai jie ir atsisveikins su tarnyba.

Jei rajono taryba pritars sprendimui dėl Ukmergės rajono savivaldybės administracijos struktūros pokyčių, jie įsigalios nuo kitų metų kovo 1 d.

Tai būtų pati didžiausia struktūros pertvarka per pastaruosius 20 metų.

Šios kadencijos rajono vadovai jai rengėsi ir apie laukiančius pokyčius kalbėjo jau nuo pavasario.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)