Spausdinti šį puslapį

Lankėsi Izraelio ambasadorius

Ukmergėje lankėsi Izraelio ambasadorius Ukmergėje lankėsi Izraelio ambasadorius

Sausio 25 d. Ukmergės rajono savivaldybėje lankėsi Izraelio valstybės nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvai Amiras Maimonas.

Svečią sutiko meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Klavdija Stepanova, administracijos direktorius Stasys Jackūnas, direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė. Susitikime taip pat dalyvavo mero patarėja Laima Gambickienė, Strateginės plėtros ir investicijų skyriaus vedėja Rima Boškevičienė, Kultūros ir viešųjų ryšių skyriaus vedėja Lolita Gerulskienė, savivaldybės administracijos darbuotojai.

Izraelio ambasada Lietuvoje oficialiai atidaryta lygiai prieš metus – 2015 m. sausio 26 d.

E. ambasadorius pasidžiaugė, kad per metus pavyko ne tik įsikurti, bet ir įvykdyti konkrečius projektus, vienijančius dviejų draugiškų valstybių žmones, – organizuotas krepšinio turnyras, dviračių žygis, parodos, Izraelio menininkų pasirodymai, daug keliauta po Lietuvą ir bendrauta su žmonėmis.

Svečias pažymėjo, kad jo misija susideda iš dviejų svarbių užduočių: dvišalių santykių stiprinimas visose srityse, žmonių sutelkimas, bandymas padėti surasti bendrus interesus, o kita užduotis – visuomenės dėmesio atkreipimas į būtinybę išsaugoti žydų paveldą.

Ambasadorius sakė keliaudamas po Lietuvą patyręs, kad kiekviename mieste ar miestelyje jaučiama žydų kultūros įtaka, ir jį džiuginančios tos vietos, kur šis indėlis nėra užmirštas.

Meras Rolandas Janickas pabrėžė, kad Ukmergės rajono savivaldybė palaiko glaudžius ryšius su žydų bendruomene, yra viena iš Žydų kultūros paveldo kelio, jungiančio gausų žydų kultūros paveldą visoje Lietuvoje, asociacijos steigėjų.

Ambasadorius išreiškė idėją Ukmergėje surengti fotografijų parodą apie popiežiaus Pranciškaus kelionę į Izraelį, pritarė minčiai dėl Izraelio perkusininkų dalyvavimo Ukmergėje kasmet vykstančiame festivalyje.

Susitikime aptarti senųjų žydų kapinių, žydų genocido vietos Pašilėje tvarkymo, kiti klausimai.

Ambasadorius mūsų mieste praleido visą dieną – prieš susitikimą su rajono savivaldybės vadovais jis aplankė Ukmergės žydų kapines ir Holokausto aukų memorialą, po susitikimo savivaldybėje svečias susitiko su rajono verslininkais, dalyvavo parodos ANA FRANK atidaryme ir knygos apie Ukmergės žydų bendruomenę pristatyme Dukstynos pagrindinėje mokykloje, susitiko su Ukmergės žydų bendruomene ir vaikščiojo po „žydiškąjį“ senamiestį, lankėsi Technologijų ir verslo mokykloje, įmonėse „Likmerė“ ir „Stansefabrikken“.

Ambasadorių lydėjo Ukmergės rajono žydų bendruomenės pirmininkas Artūras Taicas ir ambasados darbuotoja.

Dalia IVAŠKEVIČIENĖ

Bendrojo skyriaus vyriausioji specialistė

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)