Savivaldybė ketina pirkti namą vaikams

Ukmergėje šiuo metu parduodama daug gyvenamųjų namų, tačiau rajono savivaldybė rinkosi tik iš dviejų. Gedimino Nemunaičio nuotr. Ukmergėje šiuo metu parduodama daug gyvenamųjų namų, tačiau rajono savivaldybė rinkosi tik iš dviejų. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybė išsirinko namą, kurį planuoja nupirkti vaikų globos namams. Būsimo pirkinio kaina – 90 tūkst. Eur. Pirkinio įsigijimui dar turės pritarti rajono politikai.

Sprendimą pirkti namą Ukmergės vaikų globos namams rajono taryba priėmė šių metų spalį. Tokio sprendimo prireikė vykdant šalies strategiją, kuria siekiama pamažu keliauti link to, kad globos namų šalyje visai nebeliktų.

Gyvenamajam būstui įsigyti buvo numatyta 95 tūkst. Eur suma. Kokį būstą įsigyti, svarstė specialiai sudaryta komisija. Šios komisijos pirmininkė, rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Agnė Balčiūnienė sakė, kad būstui įsigyti buvo paskelbtas konkursas.

Siūlyti savo nekilnojamąjį turtą galėjo anaiptol ne kiekvienas, o tik tie savininkai, kurių būstas atitiko teisės aktuose numatytus reikalavimus. 

Vadovaujantis jais, vaikų globos namų šeimynos gyvenamajam būstui reikalingas naudingas gyvenamasis plotas, ne mažesnis kaip 140 kv. m. Jame turi būti ne mažiau kaip 5 miegamieji kambariai, ne mažesni kaip 12 kv. m kiekvienas ir būtinai nepereinami; vienas bendrasis (poilsio) kambarys; virtuvė; du tualetai; du dušai ar vonios patalpos; drabužinė.

Pasak A. Balčiūnienės, paskelbus konkursą, sulaukta vos dviejų pasiūlymų.

Po vykusių derybų nutarta namą įsigyti iš asmens, prašančio mažesnės kainos.

Kas ir kurioje vietoje savivaldybei parduoda Ukmergės masteliais gana brangų namą, neskelbiama.

A. Balčiūnienė sakė, kad 20 metų senumo dviejų aukštų namas, esantis Užupyje, yra tvarkingas, remonto jame atlikti nereikės.

Jei taryba pirkimui pritars, vaikai galės kraustytis, kai tik bus sutvarkyti visi juridiniai dokumentai.

Tarybai pritarus nupirktas pastatas bus perduotas Ukmergės vaikų globos namams valdyti, naudoti ir disponuoti juo patikėjimo teise.

Ukmergės vaikų globos namų direktorius Vygantas Kaselis pasakojo, kad į numatomą pirkti namą būtų perkelta viena namų šeimyna, kurioje – iki 10 vaikų. Esą jau yra numatyta, kurią iš esančių šeimynų perkelti į visai kitonišką vaikams erdvę. Kartu persikeltų ir vienas socialinis darbuotojas ir 4 socialinio darbuotojo padėjėjai. Iš viso 5 darbuotojai.

Ukmergės vaikų globos namų gyventojai šiuo metu gyvena dviejuose namuose – pagrindiniame Vilniaus gatvėje ir Siesikuose, buvusiame bendrabučio pastate. Čia prieš porą metų apgyvendintos trys vaikų globos namų šeimynos. Tuomet buvo nutarta filialą steigti būtent kaime. Šįkar einama kitu keliu – vienas brangus namas mieste vietoje kelių pigesnių kaime.

***

Internetiniuose portaluose skelbiama, kad šiuo metu, pavyzdžiui, Deltuvos miestelyje dviejų aukštų visiškai įrengtas puikus namas parduodamas už 35 000 Eur.

Už visiškai sutvarkytą namą Vidiškiuose prašoma 57 600 Eur.

Prie pat Ukmergės, Šaukavos kaime, už panašų namą prašoma 60 000 Eur.

Jaukus įrengtas namas Atkočių kaime parduodamas už 38 000 Eur.

Pačioje Ukmergėje, Tulpių gatvėje, renovuotas namas kainuoja 70 000 Eur.

Ukmergėje Geologų gatvėje didžiulio parduodamo namo kaina – 42 000 Eur.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+18 # norvas 2016-12-18 18:46
Valdzia keiciasi, metodai - ne.
Geri klausimai uzduodami straipsnio gale. Pasidomejus truputi giliau - viskas aisku. Reikia tik paziureti kas pateike paraiskas ir kodel negalima buvo apsiklausti pagal skelbimus visu priimtinu namu savininku? Sutaupyti buvo galima ne viena desimti tukstanciu euru.
Siuo "pirkimu", o tiksliau nupirkimu, jau is arti domisi spectarnybos.
Jei poltikai pritars, bus itin keista ir idomu.
Bresta naujas skandalas Ukmerges zemeleje :D
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-8 # Deltuvietė 2016-12-19 11:58
Deltuvoje beje parduodamas tik 1 is 2 namo aukstu...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Ukmergietė 2016-12-21 14:34
Įdomu tai, kad niekur nerandu jokio paskelbto "Konkurso". Gal nelabai ir buvo skelbtas, o jei buvo tai gal kas gali nurodyti kur?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų