Spausdinti šį puslapį

Ukmergėje viešėjo ir ministrai, ir Seimo nariai

Ministras A. Veryga lankėsi Ukmergės ligoninėje. Ministras A. Veryga lankėsi Ukmergės ligoninėje.

Penktadienį Ukmergėje apsilankė net keli ministrai, viceministrai, Seimo nariai.

Sveikatos apsaugos ministras lankėsi Ukmergės ligoninėje, Žemės ūkio ministras, Seimo nariai dalyvavo Ukmergės kraštotyros muziejuje vykusiame Lietuvos miško savininkų asociacijos suvažiavime.

Sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą su palyda 9 valandą ryto Ukmergės ligoninėje pasitiko ligoninės vyriausiasis gydytojas Rimvydas Civilka, Seimo narys Juozas Varžgalys, rajono meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Stasys Jackūnas.

Ministras susitiko su Ukmergės ligoninės medikais, apžiūrėjo gydymo įstaigos skyrius, bendravo su darbuotojais.

Pagrindinis šios viešnagės tikslas – apžiūrėti, kaip įgyvendinamas Valstybės investicijų programos lėšomis ligoninėje jau daug metų vykdomas reanimacijos  skyriaus ir operacinės bloko įrengimo projektas.

Viena šio projekto dalių – modernus reanimacijos skyriaus įrengimas – jau įgyvendinta. Skyrius neseniai atvėrė duris. O operacinės blokas tebelaukia lėšų. Ligoninės vadovas pasakojo, kad šiemet tam turėtų būti skirta lėšų dalis – 150 tūkst. eurų. Tikisi, kad naujoji valdžia įvertins ligoninės darbą ir žadėtas lėšas skirs. Juolab kad, mažėjant gyventojų, operacijų, atliekamų mūsų ligoninėje, tik daugėja. Žmonės atvyksta operuotis ne tik iš Ukmergės, bet ir iš aplinkinių rajonų.

Praėjus vos kelioms valandoms nuo šio vizito mūsų rajono vadovai skubėjo į kitą svarbų susitikimą – miesto link suko dar viena aukšto rango svečių delegacija. 11 val. Ukmergės kraštotyros muziejuje prasidėjo Lietuvos miško savininkų asociacijos suvažiavimas.

Jame dalyvavo Žemės ūkio ministras Bronius Markauskas, Žemės ūkio, Aplinkos ministerijų atstovai, Seimo nariai, asociacijos nariai.

Lietuvos miško savininkų asociacija vienija apie 6500 aktyvių narių. Privačių miškų plotas Lietuvoje siekia daugiau kaip 818 tūkst. hektarų, o privačių miškų savininkų registruota daugiau kaip 247 tūkstančiai. Vidutinis vieno savininko valdos dydis siekia 3,3 hektaro.

Suvažiavime aptarti asociacijos nuveikti darbai ir kalbėta apie svarbiausias miškų savininkams problemas bei galimus sprendimo būdus.

Taip pat kalbėta apie valstybinę miškų reformą, mokesčius miškų savininkams, medžioklės reglamentavimo pakeitimus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)