Specialistų rasti nepavyksta

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Rajono savivaldybė kviečia jungtis prie jos komandos naujus darbuotojus. Šiuo metu ieškoma keleto specialistų. Tačiau į kai kurias vietas naujokų neatsiranda.

Vienas iš konkursų, kurie buvo paskelbti, – užimti Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus Personalo ir dokumentų valdymo poskyrio vyriausiojo specialisto pareigas.

Tarp specialiųjų reikalavimų – turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą; išmanyti teisės aktus, reglamentuojančius vietos savivaldą, valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, asmenų aptarnavimą, dokumentų valdymą ir naudojimą, darbo santykius; išmanyti įstaigos dokumentų valdymą, dokumentų rengimo, tvarkymo ir apskaitos taisykles.

Šio skyriaus vedėja Zina Kurmelienė pasakojo, kad dokumentų priėmimo terminas prieš keletą dienų baigėsi. Sulaukta dviejų kandidatų, kurie dalyvaus konkurse, vyksiančiame gegužės 2 d. Konkursas vyks žodžiu, gali būti pateikta ir praktinė užduotis.

Anot vedėjos, vadovaujantis nustatyta tvarka, informacija apie konkurse dalyvausiančius asmenis neteikiama.

Asmuo, norintis dalyvauti tokiame konkurse, turi būti išlaikęs ir bendrųjų gebėjimų testą. Jis skirtas įvertinti kandidato tinkamumą valstybės tarnybai – gebėjimą mąstyti, rasti dėsningumus, spręsti užduotis, su kuriomis susiduriama pirmą kartą, atidžiai stebėti instrukcijas, rasti reikiamą informaciją.

Teste ne tik pateikiama verbalinių, matematinių, vizualinių užduočių. Viena jo dalis skirta įvertinti asmens žinias, gebėjimus, valstybės tarnautojui reikalingų teisės aktų išmanymą, patirtį, elgesį. Taip pat siekiama nustatyti asmens analitinius ir komunikacinius gebėjimus, kurių vertinimo kriterijai yra apibrėžti Valstybės tarnautojų kvalifikacinių klasių suteikimo ir valstybės tarnautojų tarnybinės veiklos vertinimo taisyklėse.

Dar vienas savivaldybės skelbtas konkursas – užimti Architektūros ir urbanistikos skyriaus vyriausiojo specialisto pareigas. Norinčiųjų jame dalyvauti dokumentai turėjo būti pateikti iki šio antradienio. Deja, tokių neatsirado: ši specialisto vieta nesugundė nė vieno galimo pretendento.

Z. Kurmelienė sako nežinanti, kokios priežastys lėmė būtent tokią šio konkurso baigtį. „Specialieji reikalavimai nėra kokie nors ypač griežti, kad žmogus negalėtų jų įvykdyti, – svarsto ji. – Vienintelis, kuris dažniausiai gali užkliūti, būna išsilavinimas. Šiuo atveju reikia turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą meno studijų srities architektūros krypties išsilavinimą.“

Kandidatas taip pat turi būti susipažinęs su Lietuvos Respublikos įstatymais, Vyriausybės nutarimais ir kitais teisės aktais, reglamentuojančiais viešąjį administravimą, vietos savivaldą, teritorijų planavimą, želdynų tvarkymą.

„Ir jaunas, ir vyresnis žiūri atlyginimo, o čia kaži ko pasiūlyt negalim... Yra taip, kaip nustatyta“, – neslepia vedėja. Konkursą, ieškant naujo architektūros specialisto savivaldybėje, teks skelbti ir vėl.

Pašnekovė taip pat pasakojo, jog ieškoma ir Savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos kontrolierės pavaduotojo.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų