Spausdinti šį puslapį

Nori pirkti sklypą prie ežero

Žirnajų ežeras. Gedimino Nemunaičio nuotr. Žirnajų ežeras. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Ukmergės rajono tarybai teikiamas svarstyti klausimas dėl žemės sklypo prie Žirnajų ežero pirkimo.

Pabaisko seniūnijoje pirkti sklypą prie ežero norima visuomenės poreikiams – paplūdimiui įrengti.

Prieš metus, pernai, lapkritį tokį siūlymą savo posėdyje buvo priėmęs rajono savivaldybės tarybos Kaimo ir aplinkosaugos komitetas.

Sklypas būtų iš savivaldybės biudžeto, tačiau kiek jis kainuos ir ar apskritai bus gautas toks pasiūlymas, kol kas nežinia.

Kai žemės sklypas perkamas kaip savivaldybės nuosavybė, savivaldybės tarybos nustatyta tvarka yra sudaroma Pirkimo komisija.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Stasys Jackūnas sako, kad tarybos pritarimo prašoma tik dėl paties sklypo pirkimo fakto. Koks tai galėtų būti sklypas esą nenumatyta. Tam bus skelbiamas viešas konkursas ir tikimasi, kad atsiras norinčių jame dalyvauti.

Pasak direktoriaus, savivaldybė jau buvo sulaukusi vieno pasiūlymo, tačiau kaina esą buvusi nerealiai didelė.

Šiuo metu visa Žirnajų ežero pakrantė yra privatizuota. Nėra nė vieno lopinėlio, kur būtų galima laisvai privažiuoti „neatsitrenkus“ į privačią teritoriją.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)