Skyriaus vedėja keičia pareigas

Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė. Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė.

Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Dalė Steponavičienė nuo Naujųjų metų šių pareigų nebeis. Ji užims savivaldybės administracijoje naujai sukurtas tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatoriaus pareigas.

Ši pareigybė rajono tarybos sprendimu administracijoje buvo įsteigta šių metų rugsėjį. Tačiau iki šiol šis etatas neužimtas.

Įsteigti šią pareigybę savivaldybės administracija privalėjo, nes to reikalauja Lietuvos Respublikos švietimo bei vaiko minimalios ir vidutinės priežiūros įstatymai.

Konkursas į šias valstybės tarnybos pareigas Ukmergėje nebuvo skelbiamas, nes užimti jas pageidavo valstybės tarnautoja – į jas D. Steponavičienė perkelta tarnybinio kaitumo būdu.

Rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pareigoms užimti Ukmergės rajono savivaldybės administracijoje turėtų būti skelbiamas konkursas.

Šiam skyriui D. Steponavičienė vadovavo 17 metų. Sako, kad būsimos pareigos jai nebus visai naujos, nes ligi šiol ne vienerius metus visuomeniniais pagrindais vadovavo savivaldybėje veikiančiai vaiko gerovės komisijai.

Vedėja sako, kad dabar į vaiko gerovės sritį galės įsigilinti geriau, o ir gyvenime atsiras pokyčių, kurių, mano, kiekvienam darbuotojui reikia.

Naujose pareigose reikės bendradarbiauti su socialinėmis, švietimo įstaigomis, vaiko teisių specialistais, policija, jaunimo centru. Didelis dėmesys bus skiriamas šeimoms, kuriose yra problemų, siekiant, kad arba pasikeistų jose augančių vaikų elgesys, arba keisti aplinką, kurioje jie auga.

Ukmergės švietimo srityje šiuo metu yra išties daug problemų. D. Steponavičienė tai patvirtina, tačiau tikina nuo jų nebėganti.

Vieną aštriausių problemų įvardija mokinių, o kartu ir mokyklų, tinklo mažėjimą. Svarstoma apie Antakalnio, Petronių pradinio ugdymo skyrių uždarymą. Labai liūdna situacija Dainavos pagrindinėje mokykloje, svarstoma, koks likimas laukia mokyklos-darželio „Varpelis“.

Dideliu klaustuku lieka ir Ukmergės „Ryto“ specialiosios mokyklos likimas. Svarstoma atsisakyti jos mokomojo komplekso ir į buvusius globos namus perkelti mokyklos bendrabutį, o mokomąją dalį kelti į Užupio pagrindinę mokyklą.

Senamiesčio pagrindinėje mokykloje planuojama nekomplektuoti devintų klasių, „Šilo“ pagrindinei mokyklai suteikti progimnazijos, kuriose mokysis vaikai iki 8 klasės, statusą.

Tačiau kol kas tai tik svarstymai. Ugdymo įstaigų tinklo pertvarkos planas visuomenei bus pristatomas kitų metų pradžioje.

Švietimiečiams aktualius klausimus, o ypač – „Ryto“ specialiosios mokyklos ateities perspektyvas tikimasi išgirsti iš Švietimo ministrės, kuri šį penktadienį lankosi Ukmergėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+53 # Nustebes 2017-12-18 11:25
Tai kaip gali atsirasti kandidatas į tą vietą nuo rugsėjo, jeigu nebuvo skelbiamas konkursas? Pensininkams laikomos vietos Ukmergės savivaldybėje, Jau antras toks kandidatas.Ir sulauk , žmogau, gerų pokyčių šiame mieste. Iš tikro tai bloga nuo tokių naujienų.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Kelkit 2018-11-28 10:21
I uzupio mokykla ten taip ar taip durniu laivas pati blogiausia mokykla fe :sigh:
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų