Spausdinti šį puslapį

Su Vyriausybės atstovės nurodymu nesutinka

Rajono savivaldybė yra gavusi Vyriausybės atstovo Vilniaus apskrityje raštą dėl mūsų rajono tarybos 2015 m. sausio 29 d. patvirtintų Ukmergės miesto ir kitų gyvenamųjų vietovių tvarkymo ir švaros taisyklių.

Nurodoma pakeisti kelias Taisyklių nuostatas. Viena jų numato, kad „asmenys nuolat palaiko tvarką, švarą ir atlieka išvardintus darbus naudojamose teritorijose, priskirtose pagal Ukmergės miesto daugiabučių gyvenamųjų kvartalų specialųjį planą ar nesant specialiojo plano – pagal teritorijos prie daugiabučių gyvenamųjų namų, apimančio 20 metrų nuo pastatų išorinių atitvarų teritorijos (bet ne daugiau kaip iki gretimų sklypų ribos)“.

Tačiau savivaldybė su nurodymu ją keisti nesutinka.

Pasak rajono mero Rolando Janicko, tokį teikimą savivaldybė laiko nepagrįstu ir neteisėtu dėl šių priežasčių.

Pirmiausia dėl to, kad analogiškas klausimas buvo išnagrinėtas Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo 2013 metais. Teismas nustatė, kad įpareigojimas daugiabučių gyvenamųjų namų gyventojus tvarkyti faktiškai naudojamas teritorijas, jeigu naudojama teritorija nėra apibrėžta, neprieštarauja įstatymams. Todėl Ukmergės rajono savivaldybės tarybos įtvirtinta analogiška nuostata yra teisinga.

Be to, pažymima, kad prieš priimant minėtą tarybos sprendimą, jo projektas buvo pateiktas Vyriausybės atstovui ir jis nepateikė pastabų. „Praktika, kai Vyriausybės atstovas teikia teikimą šiuo klausimu, praėjus beveik dviems metams po Taisyklių patvirtinimo, laikytina ydinga“, – įsitikinęs rajono vadovas.

Kita Vyriausybės atstovo pastaba dėl Taisyklių 68 punkto dalies. Joje nurodoma, kad „ant visų namų valdų turi būti pritvirtinti pastatų numeriai tokiame aukštyje, kad būtų gerai matomi. Tuo pasirūpina pastatų savininkai“.

Atkreiptas dėmesys į terminą „pasirūpina“, kurį taisyklėse prašoma keisti.

Tačiau su šia pastaba taip pat nesutinkama, esą „pasirūpinti“ nereiškia „įsigyti ir pritvirtinti“, todėl Vyriausybės atstovo teikime dėstomi argumentai dėl šio taisyklių punkto laikytini teisiškai nereikšmingais.

Praėjusią savaitę rajono vadovai raštu kreipėsi į Vyriausybės atstovą Vilniaus apskrityje informuodami, kad su siūlymais nesutinka ir ragina juos atšaukti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)