Pretendentams – aukšti reikalavimai

Rajono savivaldybė šiuo metu ieško net kelių specialistų, skyriaus vedėjo ir trijų seniūnų. Tačiau patekti į šias vietas ne taip paprasta: pretendentai užimti pareigas registruojasi pagal tam tikrą tvarką, kad galėtų dalyvauti konkursuose.

Vienas iš ieškomų darbuotojų – Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vyr. specialisto pareigas užimti galintis asmuo. Ketvirtadienį kaip tik buvo numatytas savivaldybės administracijos skelbtas konkursas. Tačiau jis neįvyko. „Viena pretendentė dar kiek anksčiau atsiėmė dokumentus. Kita negalėjo dalyvauti“, – sakė Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė.

Anot jos, kada konkursas bus skelbiamas pakartotinai, kol kas neaišku: „Dar nežinom, šį klausimą reikės spręsti. Bus svarstoma ir tai, ar ką nors keisti Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vyr. specialisto pareigybės aprašyme.“

Tarp sąlygų – mokėti vairuoti

Ieškoma net trijų rajono seniūnijų vadovų. Paskelbti konkursai į Pivonijos, Siesikų ir Želvos seniūnijų seniūnų pareigas.

Seniūnijos seniūnas yra karjeros valstybės tarnautojas, jis tiesiogiai pavaldus savivaldybės administracijos direktoriui. Tarp specialiųjų reikalavimų konkurse dalyvaujantiems pretendentams – turėti aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, ne mažesnę kaip 3 metų darbo patirtį, gerai išmanyti teisės aktus, reglamentuojančius vietos savivaldą, valstybės tarnybą, viešąjį administravimą, administracinę teisę. Taip pat išmanyti dokumentų valdymą seniūnijoje, žinoti jų tvarkymo ir apskaitos taisykles, turėti B kategorijos vairuotojo pažymėjimą.

Asmuo, norintis dalyvauti konkurse, turi būti išlaikęs bendrųjų gebėjimų testą. Toks testas atliekamas Valstybės tarnybos departamente.

Pretendentų į seniūnus dokumentai teikiami iki šio antradienio – sausio 9 dienos imtinai. Asmenys, kurie atitiks specialiuosius reikalavimus, dalyvaus konkurse savivaldybėje.

Nurodo ir algą

Apie mūsų savivaldybės darbuotojų paieškas, taip pat kitus darbo pasiūlymus Ukmergėje informuojama ir Lietuvos karjeros portale cv.lt. Čia skelbiama, kad į seniūno vietą besitaikančiajam siūlomas 736 eurų per mėnesį atlyginimas neatskaičius mokesčių.

Seniūno pareigybės aprašyme nurodoma, kad ši pareigybė reikalinga viešųjų paslaugų teikimo administravimo, administracinių paslaugų teikimo seniūnijos teritorijoje, seniūnijos vidaus administravimo funkcijoms vykdyti.

Ieško vedėjo

Paskelbtas dar vienas konkursas – į savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo pareigas. Ši pareigybė reikalinga organizuoti skyriaus veiklą įgyvendinant valstybinę švietimo ir sporto politiką, dalyvauti kuriant rajono savivaldybės strategiją, koordinuoti ugdymo įstaigų vadovų, jų pavaduotojų ugdymui, mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų atestaciją. Vedėjui siūlomas darbo užmokestis – 809 eurai.

Kandidatų reikalaujama turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą išsilavinimą, pedagogo kvalifikaciją ir ne mažesnį kaip 3 metų pedagoginio darbo stažą, ne mažesnę kaip 3 metų švietimo organizavimo ar švietimo priežiūros patirtį, įgytą viešojo administravimo institucijoje, arba 3 metų vadovaujamo darbo patirtį pareigybėje, kurią einant atliekamas darbas laikomas pedagoginiu. Norint dalyvauti konkurse, išlaikyti bendrųjų gebėjimų testą taip pat privaloma. Kandidatų dokumentų laukiama iki sausio 16 dienos.

Tvarkys buhalteriją

Kitas ieškomas darbuotojas – Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Apskaitos poskyrio vyriausiasis specialistas. Ši karjeros valstybės tarnautojo pareigybė reikalinga tvarkyti savivaldybės programų „Viešosios infrastruktūros plėtra“ ir „Kaimo plėtra“ buhalterinę apskaitą.

Privaloma turėti aukštąjį universitetinį arba jam prilygintą socialinių mokslų studijų srities ekonomikos krypties išsilavinimą, ne mažesnę kaip 1 metų darbo patirtį buhalterinės apskaitos srityje, labai gerai išmanyti Viešojo sektoriaus apskaitos ir finansinės atskaitomybės standartus (VSAFAS), Biudžeto sandaros, Buhalterinės apskaitos ir Biudžetinių įstaigų įstatymus. Dokumentai teikiami iki sausio 15 dienos. Siūlomas atlyginimas – 675 eurai.

Visų kandidatų, dalyvausiančių minėtuose konkursuose, reikalaujama gebėti sklandžiai ir argumentuotai dėstyti mintis žodžiu ir raštu, mokėti valdyti, kaupti, sisteminti, apibendrinti informaciją, išmanyti įvairius įstatymus, Vyriausybės nutarimus.

Ne tik ukmergiškiai

Šiuo metu priiminėjami dokumentai, o apie konkursų datas pretendentai bus informuoti per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą. Pasak Z. Kurmelienės, konkursas į vadovaujančiojo valstybės tarnautojo pareigas gali įvykti ne anksčiau kaip po 23 darbo dienų nuo paskutinio pretendento užsiregistravimo tikrintis vadovavimo gebėjimus, tačiau ne vėliau nei per 3 mėnesius nuo konkurso paskelbimo.

„Konkursas dėl Turto valdymo ir apskaitos skyriaus Apskaitos poskyrio specialisto turėtų būti netrukus. Kai pasibaigs dokumentų priėmimas, bus penkios dienos aptarti konkurso datą ir informuoti apie ją kandidatus“, – aiškino ji.

Anot vedėjos, pretendentų užimti tiek seniūno, tiek kitas pareigas, nors ir ne itin gausiai, yra. Tarp laimę konkursuose bandysiančiųjų yra ir asmenų iš kitų rajonų.


Reklama:

Vilniečiams siūlome - Apskaitos paslaugos Vilniuje

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų