Spausdinti šį puslapį

Ką nuslėpė rajono vadovai?

Jau nuo 2010 metų, kai buvo patvirtinta rajono taryboje rinkliava už atliekų surinkimą, dauguma žmonių ir verslo įmonių buvo nepatenkinti ir piktinosi, kad reikia mokėti ir už gyvenantį žmogų, ir už kiekvieną gyvenamojo ar gamybinio pastato ploto kvadratą.

Tačiau daugiausia neaiškumų tiek gyventojams, tiek verslui iškilo, kai atliekas ėmė tvarkyti konkursą 2013 m. laimėjusi įmonė „Ekonovus“.

Tik praėjusią savaitę rajono tarybos nariams iš opozicinių frakcijų, Regimantui Baravykui ir Romui Pivorui, kartu su miesto bendruomenės nariais pavyko iš mero išgauti dokumentus, kurie aiškiai parodo, kad atliekų surinkimo operatoriaus „Ekonovus“ įsipareigojimas pastatyti atliekų rūšiavimo liniją už maždaug 1,5 –2 mln. litų liko neįvykdytas. Dėl tuometinio mero Vydo Paknio ir administracijos direktoriaus Stasio Jackūno neveiklumo per pusę metų nesugebėta skirti žemės sklypo atliekų surinkimo operatoriui.

„Ekonovus“ neįrengė rūšiavimo linijos, tačiau savivaldybės taryba patvirtino rinkliavos tarifus, į kuriuos įskaičiuoti ir rūšiavimo linijos įrengimo kaštai.

Ilgą laiką rajono vadovai, meras R. Janickas ir administracijos direktorius S. Jackūnas, tai neigė. Tačiau Viešųjų pirkimų tarnyba 2017 m. lapkričio 7 d. savo išvadoje konstatavo, kad perkančioji organizacija neatsisakydama atliekų rūšiavimo linijos įrengimo darbų ir atitinkamai neperskaičiuodama atliekų tvarkymo paslaugos įkainio, į kurį įskaičiuoti ir atliekų rūšiavimo linijos įrengimo kaštai, pažeidė įstatymą. Po paskutinio susitikimo su rajono vadovais jie tai pripažino.

Tačiau visi rajono gyventojai ir verslo subjektai jau sumokėjo ir dabar moka pagal padidintus tarifus, į kuriuos įskaičiuota ir neegzistuojanti atliekų rūšiavimo linija.

Kyla klausimas, kieno interesams atstovauja meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Stasys Jackūnas. Ar rajono gyventojų ir vietinio verslo, ar turtingo atliekų surinkimo operatoriaus „Ekonovus“?

Siūlau:

  1. rajono vadovams organizuoti atliekų tvarkymo paslaugos įkainio perskaičiavimą;
  2. apsvarstyti galimybę įrengti atliekų rūšiavimo liniją taip, kaip numatyta paslaugos pirkimo dokumentuose.

Ukmergės miesto bendruomenės tarybos pirmininko pavaduotojas Mindaugas Tamošiūnas

Užs. Nr. 50

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(6 balsai)