Spausdinti šį puslapį

Sergančią seniūnę pavaduoja vedėjas

Ukmergės miesto seniūnija jau kuris laikas dirba be vadovo. Kol nėra seniūnės Zitos Pečiulienės, jos pareigos laikinai teko rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjui Aidui Dutkui.

Savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė informavo, kad miesto seniūnė serga. Nedarbingumo pažymėjimą ji turi nuo birželio 6 dienos.

Paprastai, anot vedėjos, seniūnę pavaduoja seniūno pavaduotoja, kurios pareigybės aprašyme įrašyta, kad: „vykdo visas seniūno funkcijas jo laikino nedarbingumo, atostogų, komandiruočių laikotarpiu“.

„Tuo atveju pavaduojančiam asmeniui papildomai nemokama. Jeigu papildomas funkcijas pavedama vykdyti kitam tarnautojui, mokama 20 proc. jo pareiginės algos dydžio priemoka už papildomai atliekamą darbą“, – sakė Z. Kurmelienė.

Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjui A. Dutkui administracijos direktoriaus įsakymu buvo pavesta vykdyti miesto seniūno funkcijas nuo rugpjūčio 13 iki rugpjūčio 31 d. imtinai, nes buvo suteikta dalis atostogų seniūno pavaduotojai. „Papildomos funkcijos buvo pavestos A. Dutkui, nes Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus funkcijos daugiausia susijusios su miesto priežiūra, švara ir tvarka“, – aiškino ji.

Ar nekyla kokių nors problemų dėl darbų, už kuriuos atsakinga seniūnija? „Žinoma, pavaduojantis tarnautojas neturi galimybių viską organizuoti taip kaip dirbantis padalinio vadovas, – svarsto pašnekovė. – Tačiau šiuo atveju visi seniūnijos darbuotojai vykdo konkrečias funkcijas, darbai vyksta. Daugiau dėmesio miestui skiria administracijos vadovai.“

Miesto seniūnijoje, pasak Z. Kurmelienės, dirba 10 darbuotojų. Iš jų du – valstybės tarnautojai – seniūnė ir pavaduotoja. Jos teigimu, valstybės tarnautoją gali pavaduoti tik valstybės tarnautojas. Darbuotojas, dirbantis pagal darbo sutartį, negali laikinai eiti valstybės tarnautojo pareigų, todėl ir pavaduoti valstybės tarnautojo jis negali.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Susiję įrašai (pagal žymę)