Spausdinti šį puslapį

Rajono mero nepalaikys

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partijos frakcija Ukmergės rajono taryboje šią savaitę pranešė, kad nepalaikys Ukmergės rajono mero Rolando Janicko siūlomo sprendimo sudaryti taikos sutartį teisminiame ginče su buvusiu buitinių atliekų vežėju UAB „Ekonovus“ dėl 2013 m. sudarytos sutarties sąlygų panaikinimo ir kainos sumažinimo.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijoje Ukmergės rajono taryboje dirba Jonas Grybauskas, Aira Dudėnienė Andrius Lyška, Arūnas Jasaitis, Valdas Petronis, Klavdija Stepanova.

Rugsėjo 11 d. 15 val. vyko uždaras jungtinis visų Savivaldybės tarybos komitetų posėdis, kuriame skubos tvarka buvo nagrinėjamas klausimas dėl taikos Sutarties pasirašymo teisminiame ginče su UAB „Ekonovus“ dėl „2013 m. kovo 27 d. paslaugų pirkimo sutarties Nr. 20-179 (toliau – Sutartis) sąlygų panaikinimo ir sutarties kainos sumažinimo“.

2016 m. gruodžio mėnesį pateikto ieškinio esmė – Savivaldybė prašo teismo priteisti iš UAB „Ekonovus“ 425 000 Eur, tai yra nepastatytos atliekų rūšiavimo linijos kainos dydžio sumą, kuri buvo įtraukta į paslaugos tarifą ir kurį mokėjo visi rajono gyventojai. Pagal Sutarties sąlygas atliekų rūšiavimo linija nebuvo pastatyta, lėšos nei gyventojams, nei savivaldybei negrąžintos.

Socialdemokratų frakcija informuoja, kad nepalaikys Ukmergės rajono mero R. Janicko siūlomo sprendimo projekto dėl taikos Sutarties tarp ginčo šalių dėl šių priežasčių:

  • po posėdžio taip ir liko visiems suprantamai neatsakyta, kodėl skubama pasirašyti Taikos sutartį, kodėl turime atsisakyti 250 000 Eur ieškinio dalies, kai mes pagrįstai teismo prašome sugrąžinti 425 000 Eur mūsų visų rajono gyventojų sumokėtas lėšas, tuo tarpu už taikos Sutarties pasirašymą siūlo sumokėti tik 150 000 Eur ir tai tik dalimis;
  • motyvas, kad Atsakovas pateikė priešieškinį, nėra svarus ir įtikinamas, nes tai normali teisminio ginčo praktika, jie turi tokią teisę, tai įvyksta praktiškai visose bylose, tam paneigti yra pasamdyti ekspertai ir teisme atstovaujantys teisininkai;
  • mero pasiūlymas, gavus pinigus, sumažinti apie 10 proc. komunalinių atliekų surinkimo kainą, gyventojams yra nesąžiningas, nes manome, kad turi būti atgauta visa teismo priteista suma ir tuo dydžiu sumažintas tarifas. Mūsų manymu, tarifas ir taip turi būti metų gale perskaičiuotas, rasti rezervai jam sumažinti.

Socialdemokratų frakcijos nariai, atstovaudami viešajam interesui, yra įsitikinę, kad tik teismas turi išspręsti šį ginčą, ir siūlo Ukmergės rajono merui R. Janickui nedaryti skubotų sprendimų, nepasirašyti Savivaldybei bei rajono gyventojams galimai žalingos taikos Sutarties, tęsti teisminį ginčą, visomis priemonėmis ir skaidriai ginti visų mūsų interesus.

Turime visi dirbti žmonių vardu, atsakingai, pasvertai priimant sprendimus, išsaugant mus išrinkusių rajono gyventojų suteiktą pasitikėjimą. Esame įsitikinę ir neabejojame, kad teisingumas nugalės, o žmonėms bus atstatyta skriauda.

LSDP frakcijos Ukmergės rajono taryboje vardu

LSDP Ukmergės skyriaus pirmininkas

Valdas Petronis

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)