Spausdinti šį puslapį

Plėtos ryšius su savivaldybe iš Sakartvelo

Calendžichos savivaldybės vicemeras S. Sherozia ir rajono meras R. Janickas pasirašė ketinimų bendradarbiauti sutartį. Gedimino Nemunačio nuotr. Calendžichos savivaldybės vicemeras S. Sherozia ir rajono meras R. Janickas pasirašė ketinimų bendradarbiauti sutartį. Gedimino Nemunačio nuotr.

Spalio 12-ąją iškilmingo posėdžio, skirto savivaldos dienai paminėti, metu pasirašyta Ukmergės rajono savivaldybės ir Sakartvelo – pavadinimą pakeitusios Gruzijos –  Calendžichos savivaldybės ketinimų bendradarbiauti protokolas.

Žadama skatinti ir plėtoti investicijų ir ekonominius mainus, keistis patirtimi savivaldybių administravimo klausimais, panaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšas, švietimo ir mokslo, kultūros, sporto turizmo, verslo aplinkos gerinimo srityse.

„Bendradarbiavimas su Gruzija – viena svarbesnių Lietuvos užsienio politikos krypčių. Jau seniai mūsų valstybes sieja draugiški ryšiai, dabar juos įtvirtinsime ir savivaldybių lygiu“, – sakė Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas.

Sakartvelo strateginis tikslas – Europos Sąjunga. Todėl ši valstybė nori pasisemti daugiau patirties bendraujant su įvairiomis ES šalimis ir miestais, plėtojant demokratinius santykius, įgyvendinant bendrus projektus.

„Sakartvelas kaip valstybė vystėsi lėtai, jai teko išgyventi kelis karus. Noriu palinkėti abiem mūsų valstybėms šviesios ateities, kad kuo mažiau ją temdytų įvairios problemos“, – sakė Calendžichos savivaldybės vicemeras S. Sherozia.  

Pasak jo, Ukmergė – pirmasis Lietuvos miestas, su kuriuo Calendžichos savivaldybė užmezgė bendradarbiavimo ryšius. Taip pat turi miestų partnerių Armėnijoje, Azerbaidžane, Ukrainoje, Vokietijoje, Turkijoje, Izraelyje, Italijoje, Švedijoje.

Kalnuotas Calendžichos rajonas yra šiaurės vakarų Sakartvele. Rajone – apie 43 tūkst. gyventojų, iš jų mieste – tik 12 tūkst. Rajonas yra suskirstytas į 14 seniūnijų, veikia 50 vaikų lopšelių-darželių, 35 mokyklos. Vystomas žemės ūkis, ypač gyvulininkystė, auginama daug riešutų, yra stambus arbatos fabrikas, keliolika mineralinio vandens šaltinių turintis kurortas. Calendžichą garsina Inguri upės hidroelektrinė, kurios 270 metrų aukščio užtvanka pagal dydį yra antra pasaulyje.

Rajono meras R. Janickas pasakojo, kad pažintis su Calendžichos savivaldybe užsimezgė prieš metus, kai kolektyvas dalyvavo mūsų šalyje vykusiame folkloro festivalyje „Pokrovskije Kolokola“.

Šią vasarą rajono meras R. Janickas ir administracijos direktorius Stasys Jackūnas viešėjo Calendžichos rajone ir aptarė abiejų rajonų bendradarbiavimo, kultūrinių ryšių ir mainų plėtros galimybes.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)