Spausdinti šį puslapį

Pelnė laimėjimą

Ukmergė – tarp turizmo sėkmingiausiųjų. Toks apdovanojimas jai atiteko už projektą „Surink Lietuvą“, kurio tikslas – sudėti šalies žemėlapį iš specialių magnetukų.

Apdovanojimas įteiktas penktadienį tarptautinės turizmo ir aktyvaus laisvalaikio parodos „Adventur 2019“ atidarymo ceremonijos metu.

Šis ukmergiškių projektas vadinamas sėkmingiausia 2018 metų turizmo iniciatyva, suvienijusia visas 60 Lietuvos savivaldybių ir paskatinusia vietinį turizmą. Žmonės dar labiau pradėjo keliauti, pažinti savo kraštą.

Dėl šios iniciatyvos, teigiama, kai kurių turizmo informacijos centrų lankomumas padidėjo kelis šimtus kartų.

„Litexpo“ centre Vilniuje savaitgalį vykusios parodos, subūrusios keliautojus, turizmo ekspertus, kelionių organizatorius, šių metų tema – potyrių turizmas. Turizmo sėkmingiausieji – svarbiausi Lietuvos turizmo bendruomenės metų apdovanojimai – paskelbti 15-ą kartą. Internetu 2018 m. gruodį už nominantus balsavo beveik 10 tūkst. žmonių. Dešimtyje nominacijų – 30 turizmo asociacijų ir turizmo profesionalų atrinktų nominantų.

Tradicines vėtrunges nugalėtojams įteikė premjeras Saulius Skvernelis, ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius bei VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vadovas Dalius Morkvėnas.

„Surink Lietuvą“ buvo pradėtas įgyvendinti liepą. Siekta Lietuvos šimtmečio proga paskatinti žmones ne tik keliauti po savo kraštą, tačiau ir pažinti kiekvieną jo lopinėlį. Kiekvienoje aplankytoje vietovėje turistams siūlyta įsigyti tų kraštų formos magnetukų ir surinkus visas 60 dalių sujungti jas į vieną visumą – Lietuvos žemėlapį.

Šį projektą inicijavo VšĮ Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras, vadovaujamas Linos Baublienės. Žemėlapis buvo kuriamas devynis mėnesius, rinkta informacija iš visos Lietuvos, bendradarbiauta su turizmo informacijos centrais, muziejais, bibliotekomis, regioniniais parkais.

Kiekvienas magnetas – tai lyg atskira istorija. Pavyzdžiui, Ukmergės krašto magnetukas pasakoja apie piliakalnį ir dainuojančius balandžius, Akmenės – apie dinozaurus ir drugelius, Marijampolės – apie kates.

Tarp laimėtojų – ir kiti objektai bei asmenys. Vienas jų – fotografas Marius Jovaiša, paskelbtas sėkmingiausiu 2018 m. turizmo ambasadoriumi. Neseniai šis tarptautinio pripažinimo sulaukęs autorius lankėsi Ukmergėje ir apie savo veiklą, mūsų šalį pasauliui pristatantį albumą „Neregėta Lietuva“ pasakojo Technologijų ir verslo mokykloje.

Sėkmingiausio 2018 m. turizmo produkto titulą gavo Pakruojo dvaras – didžiausia dvarvietė Lietuvoje. Kaip turizmo traukos vietovė išskirtas Biržų rajonas.

Parodoje „Adventur 2019“ mūsų kraštą pristatė savivaldybės Kultūros ir turizmo skyriaus bei Turizmo ir verslo informacijos centro komanda.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)