Spausdinti šį puslapį

Lankėsi NATO pajėgų integravimo vieneto atstovai

Svečiai padėjo gėlių prie Laisvės paminklo. Svečiai padėjo gėlių prie Laisvės paminklo.

Ukmergėje praėjusią savaitę lankėsi NATO pajėgų integravimo vieneto (NPIV) Lietuvoje atstovai. Ukmergė – 26-oji kariškių aplankyta šalies savivaldybė.

Delegacijos nariai susitiko su Ukmergės rajono savivaldybės meru Rolandu Janicku bei administracijos direktoriumi Stasiu Jackūnu. Apie bendradarbiavimą, saugumą ir NPIV įkūrimą šio susitikimo metu pasakojo NATO pajėgų integravimo vieneto Lietuvoje vadas pulkininkas Jakobas Sogardas Larsenas ir majoras Marius Geležiūnas.

Šią informaciją savo tinklalapyje skelbia rajono savivaldybė.

„Tokie susitikimai savivaldybėse yra labai svarbūs tuo, kad mes sužinome, kokia iš tikrųjų situacija yra Lietuvoje. Šalies gynybos kontekste labai svarbu yra ne tik kariuomenė, bet ir visuomenė. Mūsų pagrindinė užduotis – greitas ir savalaikis NATO pastiprinimo pajėgų dislokavimas Lietuvoje. Ištikus krizei, NATO sprendimu, stiprindami mūsų gynybą turėtume išdėstyti tam tikrus NATO vienetus šalyje ir priimti paramą, todėl mes turime žinoti, kur tai galime padaryti“, – sakė J. S. Larsenas.

Svečiams papasakota apie Ukmergės istoriją, infrastruktūrą bei gyventojų patriotiškumą. „Galiu pabrėžti, kad žmonių požiūris, o ypač jaunimo, mūsų ir užsienio kariuomenės atžvilgiu yra labai pozityvus. Kai vyksta kokie nors kariniai mokymai, žmonės būna labai kantrūs ir didžiuojasi kariuomene“, – sakė S. Jackūnas.

Delegacija turėjo galimybę susipažinti ir su Ukmergės rajono savivaldybės administracijos darbuotojais – skyrių vedėjais ir seniūnijų seniūnais.

M.Geležiūnas trumpai pristatė NATO aljanso ir NATO pajėgų integravimo vieneto tikslus bei uždavinius.

Svečiai padėjo gėlių prie Laisvės paminklo, svečiavosi Ukmergės technologijų ir verslo mokykloje, bendrovėje „Narbutas Furniture Company“, susitiko su moksleiviais, aplankė Prezidento Antano Smetonos dvarą.

Šiaurės Atlanto sutarties organizacija (angl. NATO – North Atlantic Treaty Organization) – tarptautinė politinė ir karinė gynybinio pobūdžio sąjunga, įkurta 1949 m. balandžio 4 d. Šiais metais minimos 70-osios jos įkūrimo metinės.

UŽ. inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)