Spausdinti šį puslapį

Siesikuose darbą pradėjo naujas seniūnas

Naujas Siesikų seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė. Autorės nuotr. Naujas Siesikų seniūnijos seniūnas Žilvinas Dirsė. Autorės nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

 

Nuo sausio 29 dienos Siesikų seniūnijai pradės vadovauti naujas seniūnas – 45 metų Žilvinas Dirsė, laimėjęs viešą konkursą į šias pareigas.

Ž. Dirsė pakeitė buvusį ilgametį Siesikų seniūnijos seniūną Algirdą Kaušą, kuris darbą seniūnijoje paliko praėjusių metų gruodžio 31 dieną. Seniūno pareigas laikinai vykdė vyresnioji specialistė Janina Staškūnienė.

Ž. Dirsė – ukmergiškis, kilęs iš Taujėnų seniūnijos Lėno kaimo. Su savo šeima čia gyvena ir dabar.

Ž. Dirsė yra veterinarijos gydytojas. Šią specialybę jis įgijo tuometinėje Lietuvos veterinarijos akademijoje (dabar – Lietuvos sveikatos mokslų universitetas). Pirmoji darbovietė – bendrovė „Ukmergės pieninė“, čia dvejus metus dirbo veterinarijos gydytojo, atliekančio valstybinę veterinarinę priežiūrą, pareigose. Nuo 1999 metų iki  šiol dirbo vyriausiuoju veterinarijos gydytoju-inspektoriumi Ukmergės maisto ir veterinarijos tarnyboje.

Pasiteiravus, ko tikisi naujajame darbe, Ž. Dirsė nedvejodamas atsakė: „Seniūno darbas – tai darbas su žmonėmis. Ankstesniame savo darbe įgijau nemažą bendravimo patirtį su žmonėmis, ypač gyvenančiais kaime. Tikiuosi šia neįkainojama patirtimi pasinaudoti. Be to, pats gyvendamas kaime ir matydamas realų, nepagražintą gyvenimą jame, manau, jog galiu žymiai daugiau nuveikti rajono ir seniūnijos labui.

Labai norėtųsi pasiekti, kad kaimo žmogus turėtų lygiai tas pačias galimybes ir vienodas teises į kokybišką gyvenimą, kaip ir gyvenantis Ukmergėje ar Vilniaus mieste“.

Ž. Dirsė patikino, jog visada pasisako už civilizacijos naujoves, tad stengsis, kad seniūnijoje intensyviau vyktų vandentiekio ir kanalizacijos tinklų plėtra, būtų apšviesta kuo daugiau gatvių.

Naujasis seniūnas žada pakankamai dėmesio skirti ne tik seniūnijos infrastruktūros gerinimui, bet ir čia gyvenantiems žmonėms. Siesikų seniūnijoje šiuo metu yra apie 1,5 tūkstančio gyventojų.

„Kaimuose yra daug vienišų, aštuntąją dešimtį perkopusių žmonių, kuriuos retai aplanko jų vaikai ir anūkai. Tai jautriausia ir pažeidžiamiausia žmonių grupė po vaikų. Jiems labai trūksta realaus dėmesio, paprasto ir šilto žmogiško bendravimo. Juk kartais tokiam žmogui užtenka pasakyti tik gerą žodį – pagirti jo katinėlį ar šunelį, gražiai sutvarkytą kiemą – ir jam širdyje ilgam bus šviesu. Stengsiuosi tokius seniūnijos gyventojus aplankyti kuo dažniau“, – sakė Ž. Dirsė. 

Ž. Dirsė – daugiavaikis tėvas. Su bendraamže žmona Neringa – bendrovės „Biofabrikas“ kokybės direktore – susilaukė keturių sūnų. 25 metų Vytautas jau dirba Taujėnų girininkijos girininku, keturiais metais už jį jaunesnis Tautvydas studijuoja Kauno technologijos universitete, o penkiametis Jonas ir 1,5 metų Antanas yra Ukmergės vaikų lopšelio-darželio „Nykštukas“ auklėtiniai.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)