Pristatė šiai tarybai, o įgyvendins jau kita

Ukmergės rajono savivaldybės taryba susirinko į pirmąjį šiais metais ir vieną iš paskutiniųjų šios kadencijos posėdį. Rajono vadovai jame atsiskaitė už nuveiktus darbus bei buvo pristatytas ateinančių metų biudžetas, kurį įgyvendinti turės jau kitos kadencijos taryba.

 

Nenusižengiant tradicijoms posėdžio pradžia buvo skirta gimtadienius neseniai šventusiems rajono tarybos nariams. Pasveikinti Arūnas Jasaitis, Elena Mirinavičienė ir 70 metų jubiliejų sausio mėnesį šventęs Algirdas Kopūstas.

Rajono meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Stasys Jackūnas pateikė praėjusių metų veiklos ataskaitas, kurioms balsuojant be diskusijų buvo pritarta. Rajono tarybai taip pat pateiktas svarbiausiu metiniu finansiniu dokumentu vadinamas kitų metų rajono biudžeto projektas. Jį tarybos nariai dar turės laiko nagrinėti ir kitame posėdyje patvirtinti arba atmesti. Tačiau įgyvendinti prisiimtą atsakomybę turės jau naujai išrinkta rajono taryba.

 

Patvirtino programą

 

Savivaldybės Statybos ir infrastruktūros skyrius ir darbo grupė rajono savivaldybės vietinės reikšmės kelių (gatvių) priežiūros ir plėtros klausimams spręsti kasmet iki sausio 31 d. patikslina programą ir ją pateikia savivaldybės tarybai tvirtinti. Tokia programa patvirtinta tarybos posėdyje.

 

Pritarta projektui

 

Pritarta, gavus patvirtinimą dėl projekto „Pėsčiųjų takų rekonstrukcija ir plėtra Ukmergės mieste“ finansavimo, skirti iš savivaldybės biudžeto ne mažiau kaip 15 proc. tinkamų finansuoti išlaidų projektui įgyvendinti bei užtikrinti investicijų tęstinumą 5-erius metus.

 

Perves pinigus

 

Leista Ukmergės kultūros centrui kalėdinio labdaros koncerto „Baltas angelas“ metu surinktas lėšas, skirtas mažojo ligoniuko Danieliaus gydymui, pervesti į asmeninę berniuko mamos sąskaitą.

Lėšos skirtos įsigyti naujų vaistų ir gydymo paslaugų ligoniui gydyti.

 

Nauji įstatai

 

Pastaraisiais metais keitėsi vietos savivaldos, sveikatos priežiūros įstaigų, sveikatos sistemos, viešųjų įstaigų įstatymai, išėjo naujų sveikatos apsaugos ministro įsakymų, o rajono gydymo įstaigų įstatai liko nepakeisti.

Tarybos sprendimu patvirtinta Ukmergės ligoninės įstatų nauja redakcija. Ligoninės įstatai pastarąjį kartą tvirtinti 2011 m.

Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) įstatai buvo patvirtinti dar seniau – 2009 m. Dabar taip pat patvirtinta nauja įstatų redakcija. Taip pat patvirtinti Ukmergės PSPC stebėtojų tarybos nuostatai.

 

Mokama paslauga

 

VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centro siūlymu steigiamas ir patvirtintas mokamos greitosios medicinos pagalbos paslaugos įkainis – 20 Eur/val.

Skelbiama, kad taip siekiama racionaliai ir efektyviai valdyti įstaigos turimą turtą bei užtikrinti teigiamą veiklos rezultatą.

 

Apleistųjų – vos 13

 

Patvirtintas Apleisto ar neprižiūrimo nekilnojamojo turto sąrašas. Nors iš pažiūros atrodo, kad tokių pastatų rajone daug, minėtame sąraše jų – vos 13. Dauguma jų – rajono kaimo seniūnijose.

Tai – apleisti namai, fermos, garažai, buvę ūkiniai pastatai, grūdų saugykla. Tik du pastatai sąraše yra pačiame mieste. Į jį įtrauktas netvarkomas – įgriuvusiu stogu – namas Deltuvos g. 10C ir buvęs administracinis pastatas Deltuvos g. 37A.

Sąrašas sudarytas pagal seniūnijų pateiktus sąrašus, įvertinus statinių savininkų prašymus.

Statiniai kasmet apmokestinami Nekilnojamojo turto mokesčio įstatymo numatyta tvarka pagal savivaldybės tarybos nustatytą mokesčio tarifą.

 

Pakeistas planas

 

Pakeistas Ukmergės rajono savivaldybės teritorijos bendrasis planas. Pagal jį visa savivaldybės teritorija yra skirstoma į neurbanizuojamas teritorijas bei urbanizuotas ir urbanizuojamas teritorijas.

 

Perdavė statinius

 

Nustatyta, kad Vasario 16-osios gatvėje, buvusiame Dailės mokyklos pastate, steigiamo Tolerancijos centro visą nekilnojamąjį turtą valdys Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centras. Jis vykdys tęstines projekto „Tolerancijos centro įkūrimas, rekonstruojant buvusios Ukmergės dailės mokyklos pastatą“ veiklas.

Mokyklos bei ūkio pastato kapitalinis remontas jau atliktas.

 

Perėmė garažą

 

Nutarta perimti iš rajono savivaldybės kontrolės ir audito tarnybos patikėjimo teise valdomą, savivaldybei nuosavybės teise priklausantį garažą, esantį Pilies gatvėje 18A.

Šioje vietoje bus įgyvendinamas projektas „Ukmergės miesto centro viešųjų erdvių infrastruktūros sutvarkymas: Kęstučio aikštės, Draugystės skvero ir Pilies parko su prieigomis įrengimas“.

 

Leido parduoti

 

Rajono savivaldybės taryba leido savivaldybės būsto nuomininkams parduoti 34/100 dalį buto, esančio Vilniaus g. 98-25, ir būstą su priklausiniais Gedimino g. 54-3. Šie būstai išbraukti iš savivaldybės būsto fondo sąrašo.

 

Pakeisti punktai

 

Pripažinti netekusiais galios keli rajono savivaldybės tarybos patvirtinti Ukmergės rajono savivaldybės parduodamų savivaldybės būstų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašo punktai.

Į sąrašą yra įtraukti visi savivaldybės būstai su daliniais patogumais ir jų priklausiniai, esantys kaimiškose vietovėse bei mieste, kurie nėra įtraukti į socialinio būsto fondo sąrašą. Šių gyvenamųjų patalpų nuomininkai turi teisę teikti prašymus parduoti jiems nuomojamas gyvenamąsias patalpas.

Neseniai nuomininkams buvo parduoti keturi savivaldybės būstai: Laibiškių k., Deltuvos sen.; Žeimių k., Pivonijos sen.; Gedimino g. 54-3, Ukmergėje; 34/100 dalys buto Vilniaus g. 98-25, Ukmergėje.

Su savivaldybės būsto, esančio Siesikų sen., nuomininku nuomos sutartis buvo nutraukta. Šie savivaldybės būstai išbraukti iš parduodamų savivaldybės būstų ir pagalbinio ūkio paskirties pastatų sąrašo.

 

Atlyginimai – pagal tvarką

 

Patvirtintas Ukmergės rajono savivaldybės kontroliuojamų uždarųjų akcinių bendrovių vadovų darbo užmokesčio tvarkos aprašas.

Jame skelbiama, kad šių vadovų mėnesinė alga susideda iš pastoviosios ir kintamosios dalių. Pastovioji dalis nustatoma koeficientais, taikant atitinkamų metų nustatytus valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos (atlyginimo) bazinius dydžius, atsižvelgiant į bendrovės kategoriją.

Kintamoji dalis priklauso nuo bendrovės tikslų įgyvendinimo, veiklos rezultatų. Ji nustatoma laikotarpiui, ne ilgesniam kaip iki kitų finansinių metų birželio 1 d., atsižvelgiant į praėjusiais finansiniais metais pasiektus konkrečius bendrovės veiklos rezultatus.

Be kita ko, skelbiama, kad bendrovių vadovams gali būti skiriamos materialinės pašalpos, kai sunki jų materialinė būklė dėl jų pačių ligos, šeimos narių (sutuoktinio, vaiko, motinos, tėvo) ligos ar mirties, stichinės nelaimės ar turto netekimo, jeigu yra rašytinis prašymas ir pateikti tai patvirtinantys dokumentai – iki 5 minimaliųjų mėnesinių algų.

Už gerus darbo rezultatus ir gerą darbo pareigų vykdymą, pasibaigus finansiniams metams, bendrovės vadovui iš bendrovės pelno gali būti skiriama premija, kurios dydis negali viršyti jo vienos mėnesinės algos pastoviosios dalies dydžio.

Posėdžio pabaigoje buvo perskaityti pranešimai ir ataskaitos. Rajono savivaldybės tarybos kontrolės komiteto praėjusių metų ataskaitą pateikė kontrolės komiteto pirmininkas Andrius Kalesnikas, savivaldybės antikorupcijos komisijos ataskaitą – šios komisijos pirmininkas Romas Pivoras.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+12 # Nusivylęs 2019-02-07 09:23
Šią tarybą visi prisimins, kaip žiauriai netalentingą ir pataikūnišką. Vieninteliai darbai, tai sukišti bedarbiai tarybos nariai į šiltas vieteles ir jokios kontrolės savivaldybės UAB'ams. Butų ūkis eilę metų dirba nuostolingai, tačiau direktoriui mokama ir kintama dalis. Kažkoks komunizmas.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Pritariu nusivylusia 2019-02-07 17:56
Rajonui skubiai reikia reanimacijos. Šie žmonės nieko negali. Jei dar toliau taip kapstysimės vietoje, joks jaunimas šiame mieste nepasiliks. Dabar dar lieka vienas kitas. Bet rajono valdžia visai nesistengia. Buvo galimybė vystyti futbolą – praganyta. Apie karinio miestelio tvarkymą, tik kalba ir daugiau nieko. Paupiai netvarkomi. Perkami kažkokie nesąmoningi lopinėliai žemės prie ežero, prisidengiant, kad čia tipo „labai reikia“. Miestas pasikeitė. Daug žmonių persikelė gyventi į sodus, pasistatė Narbuto gamykla. Kaip į tai sureagavo rajono valdžia? Niekaip. Autobusų parko Prabišas nosį krapšto, bet piršto nepajudina, kad atsirastų nauji maršrutai – iki Narbuto gamyklos, žiedo gatvėj, Dukstynos, Pušelės, Armonos soduose. O Parkas kaip važiavo prieš 20 metų, taip ir važiuoja. Butų ūkio Pocius pampsta nuo svetimų pinigų, įmonė nuostoliuose, o pokyčių kaip nėra, taip nėra. Galiu tęsti ir tęsti, bet ir taip patys viską žinot.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų