Spausdinti šį puslapį

Rajono savivaldybėje – ir nuotolinio darbo sutartys

Ukmergės rajono savivaldybės administracijoje trys darbuotojos šiuo metu dirba pagal nuotolinio darbo sutartį.

Savivaldybės Personalo ir dokumentų valdymo skyriaus vedėja Zina Kurmelienė sakė, kad toks pageidavimas atsirado iš darbuotojų pusės.

Dalį laiko nuotoliniu būdu dirba Informacinių technologijų ir viešųjų ryšių skyriaus specialistė. Jos darbas – techninio pobūdžio, susijęs su maketavimu, internetinės svetainės priežiūra. 

Kadangi Darbo kodeksas tokią galimybę numato, ja ir buvo pasinaudota.

Kita darbuotoja, nuo gegužės pageidavusi dirbti nuotoliniu būdu, – mero patarėja.

Ši pareigybė, kaip ir kitos Tarybos sekretoriato tarnautojos, yra pavaldi ne savivaldybės administracijos direktoriui, o tiesiogiai savivaldybės merui.

Mero potvarkiu ir nustatytas mero patarėjos darbo laikas ir darbas nuotoliniu būdu.

Mero potvarkiu patarėjas taip pat ir priimamas į darbą ir yra tiesiogiai jam atskaitingas.

Z.Kurmelienė paaiškino, kad ir valstybės tarnautojai gali dirbti nuotoliniu būdu. Ukmergė šiuo požiūriu tikrai nėra novatorė – bent jau Vilniaus savivaldybėje tokia praktika tikrai taikoma.

Vedėja kai kurių administracijos darbuotojų darbą sunkiai įsivaizduoja atliekamą nuotoliniu būdu, tačiau yra tokių pozicijų, kurių užduotys galėtų būtį atliekamos ir iš namų.

Šiuo metu rajono savivaldybėje užimti 225 darbuotojų etatai. Į šį skaičių įeina ir seniūnijų darbuotojai, valytojai, vairuotojai.

Tačiau neįeina meras, mero pavaduotojas bei į Tarybos sekretoriato pareigybių sąrašą įrašytos pareigybės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)