Vietos savivaldos proga – padėkos ženklai

Gedimino Nemunaičio nuotr. Angelė Andrikonienė. Aldona Medonienė. Auksė Pusvaškienė. Gedimino Nemunaičio nuotr. Angelė Andrikonienė. Aldona Medonienė. Auksė Pusvaškienė.

Spalio 10-ąją Ukmergėje šventiškai paminėta Vietos savivaldos diena. Šia proga įteikti Mero padėkos ženklai, vyko nemokamas koncertas, o savivaldos darbuotojams – komandą buriantis žaidimas.

Ukmergės kultūros centre vykusiame renginyje susirinkusiuosius pasveikino rajono vadovai. Meras Rolandas Janickas  pažymėjo, kad savivalda yra visuomenės pamatas, o mažos bendruomenės – visos valstybės pagrindas.

Bendruomenių lyderiams dėkota už tai, kad jie mūsų kraštą daro išskirtinį. Padėka už bendruomeniškumą ir pagalbą Žemaitkiemio seniūnijai ir kaimo bendruomenei apdovanota ūkininko Zenono Vaičiulio šeima.

Padėkos už bendruomenės telkimą, žmonių pilietinio solidarumo, tikėjimo ir pasitikėjimo skatinimą įteiktos seniūnaičiams Kristinai Kaselienei,  Irenai Ožiūnaitei, Aldonai Ptakienei,  Janinai Stancikaitei-Strikienei,  Vidmantui Zieziui.

Vietos savivaldos dienos proga trims ukmergiškėms įteikti Mero padėkos ženklai. Kraštui nusipelnę asmenys už ypatingus nuopelnus švietimo, kultūros, sporto, valstybės tarnybos, sveikatos, socialinės apsaugos, verslo ir kitose srityse Mero padėkos ženklais pagerbiami jau trečius metus.

Už pagalbą ir paramą

Ilgametė Ukmergės rajono vartotojų kooperatyvo direktorė Angelė Andrikonienė Mero padėkos ženklu apdovanota už rajono vartotojų kooperatyvo indėlį įgyvendinant ekologiško maitinimo modelį savivaldybės ikimokyklinio ugdymo įstaigose ir nuolatinę paramą vietos savivaldai.

Kooperatyvas ir jo direktorė yra nuolatiniai socialinių renginių rėmėjai – dalyvauja akcijose, ruošiant maisto paketus vargingai gyvenantiems žmonėms.

Angelė yra apdovanota už paramą ar pagalbą kultūrinių renginių ar kūrybinių idėjų įgyvendinimui. Rajono vartotojų kooperatyvas yra tapęs kultūros mecenatu už nuolatinę paramą kultūros renginiams, pagalbą kultūros įstaigų veiklai.

 Per daugelį metų Angelė niekada neatsisakė padėti ugdymo įstaigoms prašant pagalbos mokyklinių renginių organizavimui. Konsultuoja įstaigas vaikų maitinimo klausimais. Kooperatyvo UAB „Ukmergės duona“ yra gabių vaikų ir jaunimo rėmimo fondo rėmėja.

Ypač svarbus A. Andrikonienės vaidmuo buvo vaikų lopšeliams-darželiams „Žiogelis“ ir „Nykštukas“ pradedant diegti ekologišką maitinimą. Tai, kad už vietinės ekologiškos produkcijos vartojimo skatinimą vaikų darželiuose Ukmergės rajono savivaldybei Žemės ūkio ministerija įteikė „Auksinę krivūlę“, – didelis jos nuopelnas.

A.Andrikonienė – pozityvi, geranoriška ir įdomi asmenybė, padedanti tiems, kuriems labiausiai to reikia, jaučianti rajono socialinių bendruomenių pulsą.

Už visuomeninę veiklą

Veprių kaimo bendruomenės pirmininkė Aldona Medonienė Mero padėkos ženklu apdovanota už aktyvią visuomeninę veiklą ir bendruomeniškumo tradicijų stiprinimą.

2008 m. jai tapus pirmininke, suaktyvėjo bendruomenės veikla.  Vienas didžiausių jos inicijuotų projektų – „Rekonstruoti ir jaukūs bendruomenės namai – daugiafunkcinės veiklos centras“. Į Veprių bendruomenės patalpas įsikėlė ikimokyklinio ugdymo skyrius, įrengtos socialinės patalpos, kur galima išsimaudyti, išsiplauti drabužius.

Įgyvendinus kitą projektą bendruomenės centras aprūpintas kompiuterine technika, baldais, atsirado galimybė organizuoti seminarus, šventes, plėtoti edukacinę veiklą. Miestelyje įrengta treniruoklių aikštelė, sukurtos aktyvaus poilsio zonos.

Ypatingą dėmesį A. Medonienė skiria pažintinėms kelionėms. Kasmet organizuoja išvykas po Lietuvą. Bendradarbiaujama su Latvijos Livani miestelio bendruomene. Moteris pasižymi ypatingu gebėjimu telkti žmones bendriems darbams, yra aktyvi visuomenininkė, plėtojanti savanorystės idėjas, negailinti savo laisvalaikio. Daug metų dalyvauja Veprių seniūnijos visuomeniniame gyvenime.

Už visuomeninę veiklą

Mero padėkos ženklu už aktyvią visuomeninę veiklą ir bendruomeniškumo tradicijų stiprinimą apdovanota Lyduokių kaimo bendruomenės pirmininkė Auksė Pusvaškienė.

Vadovauja nuo jos įkūrimo 2003 m., yra veikli, iniciatyvi, telkianti ir burianti žmones. Jos dėka Lyduokių kaimo bendruomenę jau pasiekė daugiau kaip 150 tūkst. eurų parama.

Auksės iniciatyva įgyvendintas vienas didžiausių bendruomenės projektų – suremontuotos bendruomenės namų patalpos ir aplinka.

Prie jų įrengta automobilių aikštelė, treniruokliai, įsigyti tautiniai drabužiai.  Projektinėmis ir rėmėjų lėšomis restauruota Slabados koplytėlė ir koplytstulpis šv. Rokui. Gauta Šventojo Sosto parama Lyduokių Šv. arkangelo Mykolo bažnyčios stogo ir fasado remontui.

Daug pastangų A. Pusvaškienė skiria kaimo žmonių turiningam laisvalaikiui, aplinkos gražinimui, gimtojo krašto pažinimui – nuolat pagerbiami gražiausių sodybų šeimininkai, organizuojamos išvykos, kultūriniai renginiai, kūrybiniai užsiėmimai.

Bendruomenės pirmininkė glaudžiai bendradarbiauja su seniūnija, bažnyčios pastoracine taryba, kultūros centro skyriumi, yra Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos valdybos narė.       

Po apdovanojimų ukmergiškiai turėjo progos pasigėrėti išskirtine muzika – koncertavo pianistė Ieva Dūdaitė – viena iš geriausių savo kartos Lietuvos pianistų, koncertuojanti visame pasaulyje. Nemokamame koncerte skambėjo F. Šopeno ir Y. Tierseno kūryba.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų