Spausdinti šį puslapį

Rajone nustatytos prekybos vietos

Gedimino Nemunaičio nuotr. Konkrečios prekybos vietos ligi šiol nebuvo nustatytos. Gedimino Nemunaičio nuotr. Konkrečios prekybos vietos ligi šiol nebuvo nustatytos.

Savivaldybės tarybos posėdyje patvirtintas Viešųjų vietų, kuriose vykdoma prekyba ir teikiamos paslaugos, sąrašas.

Nustatomos viešosios vietos, kuriose nuolat galima išduoti vienkartinius leidimus prekybai ar paslaugų teikimui.

Bent po kelias vietas numatyta kiekvienoje kaimiškoje seniūnijoje. Konkrečios vietos nurodytos ir mieste.

Vietų mieste minima nemažai. Tarp jų – Pašilės gatvės atkarpa tarp Pabaisko ir Aukštaičių gatvių; Vilniaus ir Antakalnio gatvių sankirtoje esanti aikštelė; pėsčiųjų takas Šventosios upės pakrantėje; aikštelė Šventosios upės pakrantėje prie pagrindinio tilto; aikštelė Gruodžio 17-osios g. prie stadiono; Vytauto g. tarp namų Nr. 94 ir Nr. 96; Kauno ir Stoties gatvių sankirtoje esanti aikštelė prie parduotuvės.

Teritorijoje prie Vilniaus g. 90A pastato numatytos vietos, įrengtos po stogu, skirtos prekiauti savo sklypuose užaugintais vaisiais, daržovėmis, gėlėmis, savo ūkio produkcija, miško gėrybėmis. Vietinė rinkliava čia netaikoma.

Anykščių ir Maironio g. sankirtoje vietos, įrengtos po stogu, skirtos prekiauti tik savo sklypuose užaugintais vaisiais, daržovėmis, gėlėmis, savo ūkio produkcija, miško gėrybėmis. Pažymima, kad čia taip pat netaikoma vietinė rinkliava.

Senamiestyje laikinoji prekyba galima Kęstučio a. atkarpoje ties Vienuolyno g., Kauno g.; tarp pastatų Nr. 2 ir Nr. 8 bei Žuvų g. ir privačiose teritorijose, užtikrinant prekybos  taisyklių reikalavimus.

Ligi šiol konkrečios prekybos vietos nebuvo nustatytos. Tik skelbta, kad prekyba bei paslaugų teikimas galimas gatvėse, aikštėse, skveruose, parkuose, miškuose, prie pėsčiųjų takų, automobilių stovėjimo vietose ir poilsio aikštelėse, prie vandens telkinių, kapinių teritorijose ir prie jų bei kitose žmonių susibūrimo vietose, jeigu prekyba ir paslaugų teikimas jose netrukdo eismui, įprastam žmonių gyvenimui, neprieštarauja kitiems teisės aktams.

Skelbiama, kad įsigaliojus naujai tvarkai atsiras daugiau aiškumo – pageidaujantys įsigyti vienkartinį leidimą prekybai ar paslaugų teikimui asmenys turės galimybę iš anksto žinoti ir planuoti, kurioje viešojoje vietoje galima vykdyti tokią veiklą.

Posėdyje taip pat turėjo būti patvirtintos Prekybos Ukmergės rajono savivaldybės teritorijoje esančiose viešosiose vietose taisyklės. Tačiau šį klausimą nutarta išbraukti iš darbotvarkės, nes pastabas pateikė Vyriausybės atstovas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)