Spausdinti šį puslapį

Pasveikinti naujagimių sulaukę ukmergiškiai

Meras R. Janickas visiems naujagimių tėveliams palinkėjo išauginti pilietiškus, dorus ir laimingus vaikus. Meras R. Janickas visiems naujagimių tėveliams palinkėjo išauginti pilietiškus, dorus ir laimingus vaikus.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Ukmergės rajono savivaldybėje įteikti naujagimio kraiteliai gruodžio mėnesį gimusiems mažiesiems ukmergiškiams.

 Atsiimti savivaldybės dovanų atvyko 4 mergaičių: Majos, Rusnės, Emilės ir Saulės, bei 4 berniukų: Adomo, Igno, Ajaus ir Henriko, tėveliai.

100 eurų vertės naujagimio kraitelius su būtiniausiais daiktais, kurių prireikia pirmaisiais kūdikio auginimo mėnesiais, įteikė savivaldybės meras Rolandas Janickas, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė ir viešosios įstaigos „Ukmergės šeimos centras“ laikinai direktorės pareigas einanti Jurgita Vijūnė.

Meras R. Janickas visiems naujagimių tėveliams palinkėjo išauginti pilietiškus, dorus, laimingus vaikus, kurie garsintų gimtąjį kraštą savo talentais, prasmingais darbais. Taip pat informavo, jog savivaldybė ir šiemet, jau trečius metus iš eilės, tęs gražią tradiciją pasveikinti ir įteikti naujagimio kraitelius pasaulį išvydusiems mažiesiems ukmergiškiams.

J.Vijūnė renginyje pristatė VšĮ „Ukmergės šeimos centras“ veiklą, papasakojo apie artimiausius planuojamus renginius.

Primename, jog sąlygos savivaldybės dovanojamam naujagimio kraiteliui gauti yra dvi: abu kūdikio tėvai arba vienas iš jų (jei yra vienišas (-a)) turi būti deklaravę savo gyvenamąją vietą Ukmergės rajone ir faktiškai čia gyventi, kūdikio gyvenamoji vieta taip pat turi būti deklaruojama Ukmergės rajone.

Ukmergės Civilinės metrikacijos skyriuje 2019 metų gruodžio mėnesį įregistruota 16 naujagimių. Iš jų 3 pasaulį išvydo užsienyje – po vieną Jungtinėje Karalystėje, Norvegijoje ir Maltoje.

Iš viso praėjusiais metais skyriuje užregistruota 318 naujagimių (165 berniukai ir 153 mergaitės), 82 iš jų gimė užsienyje. Ukmergiškiai pernai susilaukė dviejų porų dvynukų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)