Viešėjo Kazachstano Respublikos ambasadorius

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Sausio 20 dieną Ukmergėje lankėsi Kazachstano Respublikos ambasados Lietuvoje atstovai.

Susitikimuose su rajono vadovais bei verslo atstovais aptartos galimybės plėtoti regioninio bendradarbiavimo ryšius.

Ukmergės rajono savivaldybė pakviesta dalyvauti kovo 1–5 dienomis Alma Atoje vyksiančiame ekonomikos forume „Lietuvos regionų ir Kazachstano ekonominio bendradarbiavimo plėtra“.

Pirmą kartą į mūsų rajoną atvykę svečiai savo viešnagę pradėjo nuo susitikimo su Ukmergės rajono savivaldybės administracijos vadovais.

Kazachstano Respublikos ambasadorių Lietuvoje Viktorą Temirbajevą, jo patarėją Seržaną Kadyrbajevą ir ambasados darbuotoją Sarsenbajų Abduraimovą priėmė savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė, administracijos direktorius Darius Varnas, administracijos direktoriaus pavaduotoja Dalė Steponavičienė. Susitikime taip pat dalyvavo savivaldybės administracijos Investicijų ir užsienio ryšių skyriaus vedėja Rima Boškevičienė bei Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Ukmergės filialo direktorius Regimantas Baravykas.

Svečiams parodytas filmas apie Ukmergės kraštą, meras R. Janickas pristatė Ukmergės rajoną, įgyvendinamus projektus, svarbiausias pramonės šakas, didžiausias įmones, turistinius objektus.

Ambasadorius V. Temirbajevas pristatė savo šalį, kalbėjo apie pramonės plėtrą, verslo perspektyvas, ekonomines reformas, naujų įmonių steigimą bei naujų darbo vietų kūrimą, jau esamų įmonių modernizavimą.

„Mes esame atviri bet kokiems verslo pasiūlymams. Mūsų šalis didelė, resursų ir galimybių joje daug. Kazachstano ir Lietuvos bendradarbiavimas – stiprus ir glaudus. Stipresni ryšiai yra su Lietuvos didmiesčiais Vilniumi, Kaunu, Klaipėda. Nuo praėjusių metų antrojo pusmečio ambasada ėmė organizuoti išvykas į Lietuvos regionus, kuriuose yra daug potencialo. Siekiame užmegzti ir plėtoti tarpregioninius ryšius. Jau esame aplankę aštuonias Lietuvos savivaldybes“, – apie vizito tikslą kalbėjo ambasadorius.

Svečias pasidžiaugė, kad Kazachstane yra planuojamas kazachų kalbos abėcėlės perėjimas nuo kirilicos prie lotyniškų rašmenų. „Tikimės, kad tai įgyvendinti pavyks iki 2025 metų. Tada ir lietuvių, ir kazachų pavardes galėsime rašyti tais pačiais rašmenimis“, – sakė V. Temirbajevas.

Iš savivaldybės, lydimi mero R. Janicko, svečiai nuvyko į Pašilėje esančią bendrovę „Ukmergės pramonės parkas“, kur susitiko su ten įsikūrusių įmonių vadovais, apžiūrėjo gamybines patalpas bei gaminamą produkciją. Kalbėta apie bendradarbiavimo galimybes, apsikeista kontaktais.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų