Bendrovė Ukmergės butų ūkis turi naują vadovą

Naujasis Butų ūkio vadovas Raimondas Baltaduonis. Autorės nuotr. Naujasis Butų ūkio vadovas Raimondas Baltaduonis. Autorės nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Bendrovei Ukmergės butų ūkiui vadovauja naujas direktorius – Raimondas Baltaduonis, sausio 23 dieną laimėjęs savivaldybės skelbtą viešą konkursą į šias pareigas. Vasario 6-ąją jis iš Jolanto Pažūsio, kuris laikinai, lygiai pusmetį, ėjo šios įmonės vadovo pareigas, perėmė bendrovės turtą ir beveik 70 darbuotojų kolektyvą.

„Tikimės, kad naujasis įmonės vadovas šiame darbe pritaikys savo turimą įvairiapusišką patirtį ir suvienys bei sujungs kolektyvą bendriems darbams“, – kalbėjo Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, bendrovės UBŪ darbuotojams pristatydamas R. Baltaduonį.

O Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas pabrėžė, kad konkursas į bendrovės UBŪ direktoriaus pareigas buvo skaidrus, aiškus ir teisingas.

„Valdančioji koalicija nusprendė nebetęsti „politinių įdarbinimo biurų“ tradicijos, kai į tokius postus būdavo paskiriami kokiai nors politinei jėgai priklausantys žmonės.

Raimondas – nepartinis, buvęs ilgametis policijos pareigūnas ir net du kartus buvo pripažintas vienu iš geriausių Lietuvoje ir Kauno apskrityje. Tikimės, kad jam vadovaujant ši savivaldybei pavaldi įmonė pagaliau pradės normaliai ir pelningai dirbti, kaip tokios įmonės dirba kituose rajonuose“, – kalbėjo D. Varnas.

„Kai prieš kelias dienas kalbėjausi su Raimondu ir pasakiau, jog jį pirmąją jo darbą dieną UBŪ kolektyvas pasitiks su gėlėmis ir skambant fanfaroms, jis man santūriai atsakė, kad tegul laukia su nusiteikimu dirbti. Tad nuoširdžiai linkiu Raimondui, buvusiam vienam iš geriausių policijos pareigūnų, tapti geriausiu įmonės vadovu Ukmergėje“, – sakė mero pavaduotoja Agnė Balčiūnienė.

Pats R. Baltaduonis, sakydamas kalbą savo pavaldiniams, nedaugžodžiavo: „Manau, jog dirbsime ir kartu kelsime šią įmonę bei padarysime ją patrauklia tiek mūsų pagrindiniams darbdaviams – daugiabučių namų gyventojams, tiek patiems darbuotojams. Sieksiu, kad žmonės norėtų čia dirbti ir tuo didžiuotųsi.“

47 metų R. Baltaduonis – ukmergiškis. Čia gimė, augo ir gyvena. Beveik 25 metus dirbo kriminalinės policijos pareigūnu: nuo 1993-iųjų iki 2007 m. – policijos tyrėjas, vyresnysis tyrėjas Kauno miesto bei Ukmergės rajono policijos komisariatuose, nuo 2007-ųjų iki 2014 m. – Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus viršininkas, nuo 2015-ųjų iki 2017 m. – Kauno apskrities VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos viršininkas. 2010 m. konkurse „Geriausi Lietuvos kriminalinės policijos padalinių pareigūnai“ R. Baltaduonis pelnė III vietą, o 2014 m. buvo pripažintas geriausiu Kauno sekliu. Mykolo Romerio universitete jis yra įgijęs teisės magistro kvalifikacinį laipsnį. Nuo 2017 m. spalio mėnesio R. Baltaduonis išėjo į atsargą, turi vyresniojo komisaro laipsnį, yra tarptautinės policijos asociacijos narys.

„Ateina toks metas, kai norisi kardinaliai kažką savo gyvenime pakeisti, išbandyti ką nors nauja. Du metus paatostogavau ir nusprendžiau, jog reikia save realizuoti, nesinori įgytos patirties išbarstyti. Tad ėmiausi aktyviai ieškoti darbo.

Iki tol su bendrove UBŪ nebuvau susidūręs, jokių reikalų neturėjau – Ukmergėje gyvenu nuosavame name.

Prieš ruošdamasis konkursui bei jį laimėjęs, esu susirinkęs pakankamai informacijos apie šią įmonę ir manęs daug kas netenkina, daug ką reikės peržiūrėti. Iš pradžių susipažinsiu su visomis vidinėmis įmonės tvarkomis, kad galėčiau daryti tam tikrus sprendimus.

Pagrindinis tikslas – įmonėje turi būti gera išorinė ir vidinė komunikacija, be jos nebus nei darbo, nei gyventojų pasitikėjimo. Su kiekvienu darbuotoju susipažinsiu ir pabendrausiu, išklausysiu lūkesčius. Stengsiuosi siekti normalaus dialogo, man labai yra svarbus žmogiškumo faktorius“, – kalbėjo R. Baltaduonis ir patikino, jog dabartiniame darbe jam turėtų labai praversti turimi geri bendravimo įgūdžiai, įgyti dirbant su įvairių kompetencijų specialistais bei įvairiomis tarnybomis teisėsaugos sistemoje, dalyvaujant tarptautiniuose projektuose.

R.Baltaduonis vertina punktualumą – nepatinka vėluojantys, atsakingą požiūrį į darbą – jei dirbi, tai dirbi, jei ilsiesi, tai ilsiesi, taip pat yra reiklus sau ir kitiems. Laisvalaikiu vyras mėgsta fotografuoti.

R.Baltaduonis vedęs. Žmona Vaida – teisininkė, dirba Vilniuje konsultacinėje įmonėje. Pora užaugino sūnų Julių ir dukrą Agnę.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Arnoldas 2020-02-12 07:58
Po metu butu ukis turbut taps buvusiu pareigunu prieglauda nes dabar ziuri i visus kaip i baltas varnas ir nieks nenori priimt i darba
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Arnoldai 2020-02-12 12:05
Lietuvių kalba turi ir kablelius, ilgąsias, ir nosines. Man sunku ką sakyti, nes nežinau kurią klasę lankai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # ///// 2020-02-12 15:40
Toj dar pagauės! Sostinė atsikratis dar keliais ... taip kad BK ir BPK skaitom!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų