Spausdinti šį puslapį

Užimtumą didins pagal programą

Savivaldybės taryba patvirtino šių metų užimtumo didinimo programą.

Jos tikslas – didesnis gyventojų užimtumas, bedarbiams darbų pasiūlymas, jų perkvalifikavimas, integravimas į darbo rinką ir kuo ilgesnis išsilaikymas joje, socialinės atskirties mažinimas.

Programoje dalyvaus rūpintiniai, nėščiosios, mažamečių arba neįgalių vaikų tėvai, asmenys, prižiūrintys sergančius ar neįgalius šeimos narius, asmenys, grįžę iš laisvės atėmimo vietų, socialinės paramos gavėjai, asmenys, priklausomi nuo narkotikų, baigę reabilitacijos programas,  prekybos žmonėmis aukos, grįžę į Lietuvą nuolat gyventi politiniai kaliniai ir tremtiniai.

Rengiant šią programą remtasi statistikos departamento duomenimis, kurie skelbia, kad praėjusių metų pradžioje Ukmergės rajone gyveno 20 085 darbingi asmenys: 10 332 vyrai ir 9 753 moterys. Iš jų darbingi, vyresni kaip 50 metų, – 3 702 vyrai ir 3 622 moterys.

Bedarbių procentas nuo darbingo amžiaus gyventojų sudarė 11,3 proc. (šalyje 8,9 proc.).

Pastebima, kad ypač sudėtinga į darbo rinką integruoti skurdo ir socialinės atskirties riziką patiriančius asmenis, gyvenančius kaimo seniūnijose.

Ukmergės rajone socialinis darbas pernai vykdytas su 234 šeimomis, auginančiomis vaikus ir patiriančiomis socialinę riziką, ir su 282 suaugusiais asmenimis.

 Šie asmenys paprastai per ilgą laiką būna praradę darbinius įgūdžius, kvalifikaciją. Dėl ilgalaikio nedarbo asmenys praranda motyvaciją, tampa nuolatiniais socialinės paramos gavėjais. Ilgalaikis nedarbas pakeičia žmogaus mąstymą, neigiamai veikia savivertę, o tai sudaro kliūtis įsidarbinti.

Programoje numatoma suteikti darbą ilgalaikiams bedarbiams ir kitiems ieškantiems darbo asmenims.

Jiems bus suteiktas viešųjų erdvių tvarkymo, smulkaus remonto, pagalbiniai slaugymo ir socialinės priežiūros teikimo ir kiti panašūs laikini darbai.

Programoje galės dalyvauti įsiregistravę Užimtumo tarnyboje asmenys. Jie bus atrenkami bendradarbiaujant su Užimtumo tarnybos Ukmergės skyriumi, darbdaviais, seniūnais. 

Bendra laikinųjų darbų trukmė per metus negali būti ilgesnė kaip pusmetis.

Planuojama pagal programą šiemet įdarbinti 29 asmenis. Tikima, kad 3–5 proc. jų pavyks grįžti į darbo rinką.

Per metus numatyta programai  skirti 124, 3 tūkst. eurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)